Νυχτερινές αυθόρμητες διαδηλώσεις, πύρινα οδοφράγματα και συγκρούσεις στην Γαλλία.

Δυστυχώς την μόνη πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Γαλλία μόνο από το twitter την προσφέρει αφού τα “δικά” μας ΜΜΕ, ως συνήθως είναι στον κόσμο τους. Απ’ ότι μας γνωστοποιούν, λοιπόν οι χρήστες του διαδικτύου και σήμερα το βράδυ ξέσπασαν αυθόρμητες διαδηλώσεις, όχι μόνο στο Παρίσι αλλά και σε μια σειρά άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Οπως μας γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά “Η αστυνομία δεν μπορεί να εμποδίσει όλες τις πορείες που σχηματίζονται. Ποτέ δεν έχω δει τόσο πολύ κόσμο σε νυχτερινές διαδηλώσεις”. Η ίδια συμπληρώνει ότι υπάρχει “Εξεγερσιακή ατμόσφαιρα στο Παρίσι!”. Τα συνθήματα που δεσπόζουν στις διαδηλώσεις είναι: «Μπάτσοι, Βιαστές, Δολοφόνοι» και «Νταρμανέν δολοφόνε». (Ο Νταρμανέν είναι ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας).

Απ’ ότι βλέπουμε στα παρακάτω βιντεάκια, πέρα απ’ τις μαζικές διαδηλώσεις, στήνονται πύρινα οδοφράγματα, και υπάρχουν μάχες σώμα με σώμα μπάτσων και διαδηλωτών. Γενικά παρατηρούμε να μην εκτονώνεται στο ελάχιστο η κατάσταση όπως πίστευαν αρκετοί, μετά την τελευταία πανγαλλική απεργία.

Πολλά οδοφράγματα υψώνονται στους δρόμους

Ενώ η κρατική καταστολή είναι στο έπακρο

Φωτιά, οδοφράγματα και πολλές φωτιές που προκλήθηκαν από τη μαζική πορεία διαδηλωτών γύρω από το Châtelet.

Μεγάλη αυθόρμητη διαδήλωση σήμερα το βράδυ στους δρόμους της Λυών. Διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα

Και για φινάλε ένα χαμόγελο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *