
Γράφει ο mitsos 175
Νεοδημοκράτης είναι ο διεφθαρμένος μπάτσος που τον συνέλαβαν για χρηματισμό. Τι άλλο θα ήταν; Κομμουνιστής μπάτσος είναι πιο σπάνιο κι από χιόνι στη Σαχάρα. Δεξιοί κι ακροδεξιοί είναι. Γιατί διορίζει ο Μητσοτάκης τα βαφτιστήρια του στην αστυνομία κι όχι αλλού; Για να νιώθουν άνετα όπως νιώθουν στα γραφεία της ΝΔ. Κι επειδή δεν είναι ικανοί παρά μόνο να δέρνουν.
Φυσικά απειλούσε αυτούς που τον συνέλαβαν. Και βέβαια θα τη βγάλει καθαρή ή θα πέσει στα πούπουλα. Αυτός είναι το κράτος που έλεγε κι ο βρικόλακας – μπαμπάς του σημερινού δικτάτορα. Το κράτος και το παρακράτος. Απειλεί γιατί ξέρει. Γιατί έχει πλάτες. Όποιος έχει πλάτες ξεσαλώνει.
Όπως ξεσάλωσαν οι μαυραγορίτες και πουλάνε τα τρόφιμα σε τιμές Κατοχής.
Όπως ξεσάλωσαν οι εμπρηστές που μετά την καταστροφή θα καταπατήσουν τα καμένα.
Όπως ξεσάλωναν οι ναζί. Όταν ψηφίζουν καθάρματα, συμμορίες μαφιόζων, το αποτέλεσμα είναι αναμενόμενο.
________
Και στο σχετικό ρεπορτάζ από την “ΕφΣυν”
Έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις για τον επίορκο αστυνομικό στα Χανιά
Σημαντικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δράση του επίορκου αστυνομικού στα Χανιά ενώ φαίνεται πως η δράση του ήταν γνωστή επί χρόνια, τόσο στην ΕΛΑΣ όσο και στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας αποτελεί στέλεχος και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής.
Ο ίδιος άνθρωπος βρίσκεται επί χρόνια στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών και πάλι για κατηγορίες περί εκβιασμού ενώ έχουν επιβληθεί και πειθαρχικά μέτρα εις βάρος του. Ωστόσο, τότε του παρασχέθηκε πλήρης στήριξη από τον στενό κύκλο της οικογένειας Μητσοτάκη, όπου μάλιστα υπηρετούσε ως αποσπασμένος για ένα διάστημα. Πάντως οι κατά καιρούς καταγγελίες εις βάρος του δεν στάθηκαν εμπόδιο στην ιεραρχική και συνδικαλιστική του ανέλιξη.
Επεισοδιακή σύλληψη
Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η σύλληψη του 53χρονου αστυνομικού ήταν επεισοδιακή με τον ίδιο να βρίζει και να απειλεί τους συναδέλφους του αλλά και την εισαγγελική λειτουργό που παρίστατο. «Θα έρθω στο σπίτι σου μαλ… και θα σε γαμ… και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα» είπε προς τον συνάδελφό του που του περνούσε χειροπέδες ενώ την ίδια διαγωγή είχε και προς τη γυναίκα εισαγγελέα: «Άμα εσύ είσαι δικαστικός, εγώ είμαι …», της είπε επιδεικνύοντας τα γεννητικά του όργανα. Τελικά συνελήφθη τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του, 29 ετών, ο οποίος είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί ως ειδικός φρουρός στην Αθήνα.
Εις βάρος του πατέρα έχει ασκηθεί δίωξη με τις κατηγορίες της εκβίασης κατ’ επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος), της δωροληψίας και της παράβασης καθήκοντος ενώ στον γιο του για συνέργεια στην εκβίαση. Και οι δύο αναμενόταν να οδηγηθούν την Τετάρτη στον Εισαγγελέα Χανίων αφού έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν. Την ίδια στιγμή από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε πως και οι δύο τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε και η διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Πάντως φαίνεται πως ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας εις βάρος του εμπλουτίζεται με νέες καταγγελίες από θύματα εκβιασμών που μετά τη σύλληψή του προσήλθαν στις αρχές να καταθέσουν ενώ η δράση του φαίνεται να επεκτείνεται και στο σβήσιμο κλήσεων, με το αζημίωτο, μέσω της θέσης ευθύνης που κατείχε στην αστυνομία.

0 Comments