ΒΙΟΜΕ: Εργάτες εναντίον funds, κυβέρνησης και αστυνομίας.

Εχει ιδιαίτερη σημασία ο αγώνας που δίνουν αυτές τις μέρες οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ με αντιπάλους κράτος και αφεντικά να γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης.

Οπως αναφέρει σε δήλωσή του ο εργαζόμενος στην ΒΙΟΜΕ Μάκη Αναγνώστου σήμερα το πρωί, εργολαβικό συνεργείο έφτασε στο εργοστάσιο, συνοδεία αστυνομίας, για να τοποθετήσει περίφραξη στην είσοδο, κατ΄ εντολή του fund, που απέκτησε το εκπλειστηριασμένο οικόπεδο της Φίλκεραμ.

Εργαζόμενες/οι και αλληλέγγυες/οι που περιφρουρούν το κατειλημμένο, αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο, αποτρέπουν την τοποθέτηση περίφραξης. Μπροστά σ’ αυτό το σκηνικό ο υπεύθυνος του συνεργείου, δήλωσε αδυναμία να προχωρήσει στην τοποθέτηση της περίφραξης.
Τελικά οι εκπρόσωποι του fund (δικηγόρος, εργολάβος, συνεργείο), αφού συζήτησαν με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, αποχωρούντες αποχώρησαν δηλώνοντας ότι δίνουν διωρία μία ημέρα.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη μεγάλη σύγκρουση, η εκδήλωση συμπαράστασης που είχε καλεστεί στην ΒΙΟΜΕ μετατράπηκε σε πορεία λόγω της μεγάλης συμμετοχής αλληλέγγυου κόσμου.

__________

Στο άσχετο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *