«Μένει ΣΚΑΪ» ο Βασίλης Χιώτης

Πηγή: Αντα Ψαρρά – “ΕφΣυν”

Υποτίθεται ότι άλλη μία διευθυντική θέση έχασε ο Βασίλης Χιώτης (και) στον όμιλο Αλαφούζου ΣΚΑΪ μετά το ομοφοβικό σε γραμμή Αχ. Μπέου σχόλιό του για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο όμιλος του Γ. Αλαφούζου με ένα σμπάρο χτύπησε δύο τρυγόνια, μια και αφενός ο Β. Χιώτης φέρεται να είχε παραιτηθεί εδώ κι έναν μήνα -παραμένοντας όμως ως σχολιαστής-, αφετέρου ο ΣΚΑΪ έδειξε πυγμή απέναντι στην ομοφοβία.

Την «αυθόρμητη» παραίτηση και τη δημόσια αναγνώριση του λάθους δεν ακολούθησε τη φορά αυτή η πρόσληψή του σε άλλον όμιλο, όπως είχε γίνει το 2016. Τότε το «φάουλ» του Β.Χ. στον ραδιοσταθμό του πρώην ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, αφορούσε την αθλιότητα περί δήθεν αγοράς από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα της κατοικίας στην Κυψέλη από πλειστηριασμό σε βάρος του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη της.

Η μεθοδευμένη προπαγάνδα που έπεισε τότε τον κ. Χιώτη του στοίχισε φαινομενικά τη θέση του στον ΔΟΛ μαζί με τη συγγνώμη που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα. Μόνο που τότε φαίνεται ότι ήδη υπήρχε έτοιμη μια νέα θέση για τον δημοσιογράφο στην αγκαλιά του Πρώτου Θέματος (Θέμου Αναστασιάδη). Μάλιστα σχεδόν την επομένη της πρόσληψής του ο Β. Χ. με οκτασέλιδο αφιέρωμα εξαπέλυε σφοδρή επίθεση κατά του πρώην αφεντικού του Σταύρου Ψυχάρη λίγο πριν από την κατάρρευση του ΔΟΛ και την εξαγορά του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με τίτλο «Ποιος σκότωσε τη γάτα;» το ρεπορτάζ έγραφε μεταξύ άλλων ότι ο Ψυχάρης χρωστούσε σε όποιον μιλούσε ελληνικά, ότι το περίφημο «ντιλ» του Ψυχάρη με τον Αντώνη Σαμαρά έδωσε την απαραίτητη ανάσα όταν κλείστηκε «η συμφωνία της δεκαετίας» (σ.σ. τα γνωστά θαλασσοδάνεια με αέρα) με τις τράπεζες κι ενώ είχε προηγηθεί η εκλογή του υιού Ψυχάρη ως βουλευτή της Ν.Δ. στη Βουλή και ότι ο μόνος αποδεκτός και πάντα καλοδεχούμενος ευεργέτης του ΔΟΛ (Λαμπράκη και Ψυχάρη) απόμεινε να είναι ο Γλίξμπουργκ.

Ισως μια παρόμοια εξέλιξη να είναι εκείνο που συγκράτησε τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζο, από το να στερηθεί πλήρως την προσφορά του Β. Χιώτη. Ετσι κι αλλιώς τα ομοφοβικά όπως και τα ρατσιστικά σχόλια είναι στα χείλη κι άλλων πολλών σχολιαστών του ομίλου, οπότε θα έμεναν πολλές θέσεις κενές αν αυτά αποτελούσαν κριτήρια. Πρόσφατο παράδειγμα παρόμοιο σχόλιο του Γ. Αυτιά για τα περί γυμναστηρίου στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων που θα πάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Αυτιάς ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι το σχόλιό του «παρεξηγήθηκε», πως έχει μακρόχρονη καριέρα και πως σέβεται πρόσωπα και θεσμούς. Σε τελική ανάλυση το ότι το σχόλιο του Γ. Αυτιά δεν ήταν ομοφοβικό το βεβαίωσε και ο υπουργός Αδ. Γεωργιάδης, που μελετώντας βαθιά την ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα «αποκάλυψε» ότι ο μύθος περί δήθεν θετικής της αντιμετώπισης κατέρρευσε. Αρα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *