Λέτε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να εκλογές να λάβει μέρος πολιτικό κόμμα τον Π.Πολάκη και να εκφράζεται δημοσιογραφικά από το Documento;

Οταν ο Κώστας Βαξεβένης εντοπίζει, στο κύριο άρθρο του σήμερα, ότι η ”σύνδεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσηςμε την πραγματικότητα είναι αδύναμη και επί Κασελάκη” είναι μια επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βαθιά εσωκομματική κρίση.

Χαρακτηριστικό της οριακής κατάστασης το γεγονός ότι αυτές τις ώρες διακινείται στο κλειστό του Φαλήρου, όπου λαμβάνει χώρα το 4ο Συνέδριο, ένα κείμενο το οποίο υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές για ανάδειξη προέδρου, κάνει λόγο για «άκαιρη παρέμβαση» του Αλέξη Τσίπρα, η οποία «άλλαξε τη ρότα του συνεδρίου θέτοντας ξανά μετά από 5 μήνες το θέμα εκλογής του προέδρου», ενώ εκφράζεται η άποψη πως ενδεχόμενες εσωκομματικές εκλογές «μόνο πληγές θα ανοίξουν στο κόμμα» και πως «είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει την κοινωνία».

Σύμφωνα με το “Κουτί της Πανδώρας“:

Με απλά λόγια, κάποιοι σύνεδροι ζητούν να μην διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές τουλάχιστον μέχρι το πέρας των ευρωεκλογών.

Το κείμενο κάνει τον γύρο του γηπέδου και το υπογράφουν όσοι συναινούν.

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει η πρόταση να τεθεί προς ψηφοφορία και να υπερψηφιστεί από το σώμα.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει με κάποιον τρόπο να ανακαλέσει το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» που είπε την Πέμπτη… Κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ δύσκολο.

Και επανερχόμαστε στο σημερινό κείμενο του Κ.Β. Αφού εντοπίζει την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντοποκριθεί σε αιτήματα μεγάλου μέρους σε της κοινωνίας μας εκριμάει: “Οταν προκύπτουν τέτοιες ενδείξεις σημαίνει ότι τα κομματα αδυνατούν να εκφράσουν τους πολίτες και ιδεύουν προς την ακύρωση τους”, Στην συνέχεια, o εκδότης του DOCUMENTO συνεχίζει: “Είναι πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε μια τέτοια πορεία. Και ίσως να μην είναι κακό να βρίσκεται στην πορεία που εκφράζει τεχνητές ή προσωπικές ανάγκες και όχι κοινωνικές”.

Ο επίλογος του άρθρου είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον. “Οι εκλογές για πρόεδρο πρέπει να δώσουν σαφή απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Ούτε σε διλλήματα συμπάθειας ούτε στη δύναμη της γοητείας. Αν δεν το κάνουν τότε το χρήσιμο είναι να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος των νέων δυνάμεων που θα αναδειχθούν. Στην ιστορία και την πολιτική δεν υπάρχουν κενά. Ευτυχώς”.

Μας το έλεγε κα αστειευόταν πολύπειρος πολιτικός συντάκτης: “Ρε, λέτε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να δούμε να λαμβάνει μέρος κόμμα του Πολάκη, με δημοσιογραφικό του εκφραστεί το Documento; Ενα 3% για να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπησει το έχει στο νερό. Ο ‘πολακισμός’ έχει απήχηση σε ένα μέρος της κοινωνίας. Θυμηθείτε πόσα κόμματα φωτοβολίδες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *