Συντροφικός χαιρετισμός στην Κομμουνιστική Πρωτοβουλία της Κύπρου – Δύο κείμενά με ανοιχτή καταγγελία της δεξιάς ρεφορμιστικής πολιτικής του “ΑΚΕΛ”…

Γράφει ο Ν.Π. Βόλος, 24-4-2024.

Αγαπητοί σύντροφοι, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, χαιρετίζω δημοσίως, κι από καρδιάς την ίδρυση -εδώ και μερικούς μήνες- και τη δράση της Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας της Κύπρου μας! Της  εύχομαι ολόψυχα καλούς και καρποφόρους αγώνες, επικεφαλής της εργατικής τάξης και του λαού της Κύπρου. Ελπίζω ότι η παρουσία στην πολιτική ζωή  αυτής της οργάνωσής  θα σταθεί το πρώτο βήμα για την ίδρυση του νέου Κομμουνιστικού Κόμματος της Κύπρου, του μαρξιστικού – λενινιστικού πρωτοπόρου κόμματος της εργατικής τάξης, που τόσο μα τόσο λείπει σήμερα από το ηρωικό και μαρτυρικό Νησί. Αρκεί η νέα οργάνωση των Κυπρίων κομμουνιστών να βαδίσει σταθερά και δημιουργικά στο δρόμο του Μαρξισμού -Λενινισμού. Το δρόμο που διάλεξε και υπηρετεί.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα δύο άρθρα αυστηρής πολιτικής κριτικής που απέστειλα τους τελευταίους μήνες προς το σοσιαλδημοκρατικό (αστικοποιημένο μέχρι τα μπούνια!) ηγετικό επιτελείο του “ΑΚΕΛ” της Κύπρου, το οποίο πρόδωσε τόσο το μαρξισμό – λενινισμό, την εργατική τάξη, την υπόθεση της επανάστασης, το σοσιαλισμό, όσο επίσης και την ιερή υπόθεση του αντικατοχικού  αγώνα του κυπριακού λαού για ενιαία και πραγματικά ανεξάρτητη πατρίδα, για πραγματική αυτοδιάθεση.

Τα δύο αυτά άρθρα δεν πήραν την παραμικρή απάντηση από την αστική σοσιαλδημοκρατική ηγεσία του “ΑΚΕΛ”, η οποία δεν έκανε ούτε καν μια νύξη από τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχει, προς τον αριστερό κόσμο της Κύπρου, γι’ αυτή την πολεμική που της ασκήθηκε. Γι’ αυτό και σήμερα η τοποθέτησή μου πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Το μήνυμα είναι σαφές και πρέπει να δοθεί ανοιχτά και ξεκάθαρα: Η Κύπρος έχει ανάγκη τη λευτεριά, της  την ανεξαρτησία της και την πραγματική ενότητα του εργαζόμενου λαού της, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Η Κύπρος έχει επίσης ανάγκη την ανατροπή του καπιταλισμού και της εξάρτησης, την επανάσταση, τη λαϊκή σοσιαλιστική δημοκρατία. Η Κύπρος δεν έχει καμία ανάγκη την ιμπεριαλιστική ΕΕ ούτε τα διχοτομικά τερτίπια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ για “διζωνικά” κλπ τερατουργήματα, που θα σημάνουν ντε γιούρε “δικαίωση” της εισβολής και κατοχής του τόπου από τον Αττίλα με τις ευλογίες της Ουάσιγκτον. Αυτό είναι το ζουμί και των δύο παρακάτω κειμένων μου.

Έχει φτάσει, πιστεύω, η ώρα το κυπριακό επαναστατικό κίνημα να τελειώσει οριστικά τους λογαριασμούς του με την αστοκοποιημένη ευρωλιγούρικη σοσιαλδημοκρατική σαβούρα που καταχράται τον ιστορικό τίτλο του ΑΚΕΛ! Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία της Κύπρου ανοίγοντας σήμερα  ένα δρόμο για την ανασύσταση τού κόμματος της εργατικής τάξης στην Κύπρο, προετοιμάζει το μέλλον εκείνο που ταιριάζει στον κυπριακό λαό  Πολλούς κι εγκάρδιους αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους Κύπριους συντρόφους. 

                                                                                                                                                                                  Α) Πρώτη επιστολή προς το ΑΚΕΛ, απ’ αφορμή τις πρώτες ομιλίες των υποψηφίων του ευρωβουλευτών (21-2-2024).                                                                 

Διαβάσαμε με προσοχή στην κομματική ιστοσελίδα σας τις χθεσινές πρώτες ομιλίες των υποψηφίων ευρωβουλευτών σας. Το παραμύθι του ευρωπαϊσμού, αυτό που χαντάκωσε και την Ελλάδα, και την Κύπρο, η ψεύτικη προπαγάνδα για μια δήθεν Ευρώπη των λαών εντός της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του αδίστακτου δυτικοευρωπαϊκού κεφαλαίου, χωρίς να έχει νικήσει η επανάσταση που θα  σαρώσει τον καπιταλισμό,  βλέπουμε ότι συνεχίζεται από τους υποψηφίους  σας.

Είναι όλες τους σχεδόν αυτές οι ομιλίες ένα εντελώς αβάσιμο λιβανιστήρι για τον ευρω- ιμπεριαλισμό των Βρυξελλών (πιο σωστά του Βερολίνου…) για τον ιμπεριαλισμό που σαρώνει όλα τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα, όλων των λαών της γηραιάς ηπείρου, για τον ιμπεριαλισμό που έκανε επίσημη γραμμή του τον αντικομμουνισμό και τη στρέβλωση της ιστορίας, για τον ευρωιμπεριαλισμό που ρήμαξε οικονομικά και τον εργαζόμενο κυπριακό λαό, ρίχνοντάς τον στα υποδουλωτικά κι εξευτελιστικά μνημόνια και στη χρεοκοπία των εργαζομένων- όπως άλλωστε και τον ελληνικό λαό… 

Οι λαοί της Κύπρου, όπως και της Ελλάδας ζουν στο πετσί τους τις συνέπειες της ένταξης στην ΕΟΚ/ΕΕ. Καταλαβαίνουμε μάθε μέρα και περισσότερο ότι η παραμονή στο μαντρί αυτό του δυτικού ιμπεριαλισμού, (που τώρα μάλιστα κατευθύνεται πλησίστιο σε παγκόσμιο πόλεμο για λογαριασμό ουσιαστικά των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των Γερμανών συνεταίρων τους, εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας) αποτελεί  το εμπόδιο τόσο της εθνικής μας ανεξαρτησίας, όσο και της κοινωνικής προόδου στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού, που είναι ο στόχος της εργατικής τάξης και των λαών.

Συνεπώς, όποιος εξαπατά τους λαούς με την ευρωπροπαγάνδα, δρα εις βάρος τους, προσπαθεί να τους κρατήσει στα δεσμά τους, να φράξει το δρόμο στην Προλεταριακή Επανάσταση, στο Σοσιαλισμό και στον Κομμουνισμό. Είναι αντιδραστικός κατ’ ουσίαν, ακόμη κι αν παριστάνει τον αριστερό. Κι είναι τρισχειρότερο να λέει ότι είναι αριστερός και να λιβανίζει την ένταξη και παραμονή στο γελαδομάντρι της ΕΟΚ/ΕΕ, γιατί εξευτελίζεται δέκα χιλιάδες φορές παραπάνω απο τους δεδηλωμένους δεξιούς, όταν μάλιστα εφαρμόζει κι ο ίδιος από κυβερνητικές θέσεις τα αντιδραστικά μέτρα της ΕΕ ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό.

Στο τέλος φυσικά τον πετάνε στα αζήτητα σαν καμένο παλιόχαρτο, και η υπόθεση της Αριστεράς πηγαίνει πίσω για δεκαετίες. Θυμηθείτε τι έπαθε το ΑΚΕΛ κι ο Χριστόφιας, δείτε τι έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο… Συνεπώς καμία ψήφος σε κόμματα και πρόσωπα που εξωραΐζουν τον ιμπεριαλισμό και διευκολύνουν την αντιλαϊκή του επέλαση.

Ανασυγκρότηση του επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος και δημιουργία πραγματικού κομμουνιστικού κόμματος παντού, και πρώτα απ’ όλα στην Κύπρο. Έξω η Κύπρος κι η Ελλάδα από την ΕΕ! Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των Αγγλο- Αμερικάνων ιμπεριαλιστών από Κύπρο και Ελλάδα. Κάτω τα Νατοϊκά και Ευρωενωσίτικα σχέδια για τη δημιουργία ψευτοκράτους- ανοιχτού προτεκτοράτου των ιμπεριαλιστών στην Κύπρο, ως δήθεν “ομοσπονδιακή επανένωση” τύπου Ανάν! Κύπρος πραγματικά ενιαία κι ανεξάρτητη, Κύπρος λαϊκοδημοκρατική και σοσιαλιστική, Ελλάδα λεύτερη ανεξάρτητη και σοσιαλιστική! Γι’αυτό αγωνιζόμαστε. Καμία ψήφος σε εκείνους που υπονομεύουν αυτό τον αγώνα.

                                                                                    Β) Λευτεριά, Ανεξαρτησία, Σοσιαλισμός δεν νοούνται εντός της καπιταλιστικής – ιμπεριαλιστικής “ΕΕ”!           

Απ’ αφορμή ομιλία στελέχους του ΑΚΕΛ στη Λάρνακα,    (1-4-2024) :                                                         

Προς τον κύριο Άριστο Δαμιανό και την ηγεσία του ΑΚΕΛ εν συνόλω , απ’ αφορμή την ομιλία Δαμιανού στη Λάρνακα για τις διαβόητες ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιούνη.                                           

Κύριοι, χωρίς προλεταριακή ή λαϊκή επανάσταση, χωρίς τσάκισμα του καπιταλισμού, χωρίς μια λαϊκή και σοσιαλιστική δημοκρατία στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, είναι χοντρή αυταπάτη, για να μην το πω μια σκέτη χοντρή απάτη, το να μιλάει κάποιος πολιτικός για “Ευρώπη των λαών” ή “των εργαζομένων”. Χωρίς την άμεση αποχώρηση της Ελλάδας και της Κύπρου από το γελαδομάντρι της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, χωρίς παλλαϊκό αγώνα με επικεφαλής την εργατική τάξη όλων των ευρωπαϊκών χωρών, ώστε να γίνει σε πρώτη φάση σκόνη και μπούρμπερη το ευρωιμπεριαλιστικό τερατούργημα των δυτικοευρωπαϊκών μονοπωλίων, δεν υπάρχει ούτε λευτεριά ούτε καν ελπίδα λευτεριάς στους λαούς. ΕΕ και λαοί είναι πόλοι αντίθετοι. ΕΕ και σοσιαλισμός είναι έννοιες ασύμβατες και ασυμβίβαστες.

Η ίδια η ονομασία “ΕΕ” για το ιμπεριαλιστικό μπουρδέλο που έστησαν οι δυτικογερμανοί ρεβανσιστές επίγονοι των χιτλερικών και οι Γάλλοι αποικιοκράτες – λαογδάρτες μεγαλοαστοί, για να βάλουν στο  χέρι όλα τα εξαρτημένα κράτη και κρατίδια της ηπείρου, είναι ψεύτικη, κάλπικη και παραπλανητική.

Πάψτε λοιπόν την κοροϊδία σε βάρος μας. Το απαίσιο παραμύθι πως δήθεν η ιμπεριαλιστική ΕΕ θα γίνει από λύκος αρνί, η χοντρή αυτή απάτη  που έσπειραν σε τερατώδεις δόσεις ο ρεβιζιονισμός κι ο κλασικός ρεφορμισμός, οι Πασοκο-Κυρκο- Τσιπραίοι (εντελώς πρόστυχοι) πολιτικοί απατεώνες στην Ελλάδα και η  απροκάλυπτα σοσιαλδημοκρατική αστικοποιημένη νομενκλατούρα, που πήρε το πάνω χέρι στο ΑΚΕΛ μετά το θάνατο του Εζεκία Παπαϊωάννου, το παραμύθι αυτό, λέω, έχει ήδη ξοφλήσει προ πολλού. Πνίγηκε μέσα στην αντιλαϊκή, αντικομμουνιστική και φασιστική μπόχα των ευρωιμπεριαλιστών, τη μπόχα και τη συμφορά που έπνιξε ήδη την Ευρώπη από άκρη σε άκρη.

Ψόφησε μια για πάντα μέσα στη μέγγενη και  κάτω από τις βαριές αλυσίδες των μνημονίων και της στυγνής φτωχοποίησης, με τις οποίες στραγγάλισε ο ευρωιμπεριαλισμός το ελληνικό έθνος συνολικά, Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους, τον εργαζόμενο λαό της Ελλάδας και της Κύπρου(Ε/Κ και Τ/Κ) εδώ και δεκαπέντε ήδη χρόνια…  Το παραμύθι αυτό τέλειωσε οριστικά με τη μαύρη ασήκωτη καθημερινή συμφορά που δέρνει αλύπητα και αδιάκοπα την Ελλάδα και την  Κύπρο του 2024.

Άλλη, επομένως, είναι η λύση των προβλημάτων μας, που επιδιώκουμε εμείς ως εργάτες , ως εργαζόμενοι, ως πραγματικοί κομμουνιστές και πατριώτες: Ελλάδα λεύτερη, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική, μόνο με επανάσταση κι εξουσία λαϊκή, έξω για πάντα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, απαλλαγμένη από τα δεσμά της αμερικανοκρατίας και από κάθε λογής ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Κύπρος ενιαία, ανεξάρτητη, σοσιαλιστική, χωρίς ξένους καταχτητές και χωρίς ιμπεριαλιστές κηδεμόνες, έξω για πάντα από τη στρούγκα των Γερμανών και των Γάλλων αρχιλήσταρχων, απαλλαγμένη από τις βάσεις και τα πλοκάμια των Εγγλέζων και των Γιάνκηδων.

Πραγματική αυτοδιάθεση επιτέλους για τον κυπριακό λαό! Προϋπόθεση για όλα αυτά: η επαναστατική ανασυγκρότηση τού Κομμουνιστικού Κόμματος σε Ελλάδα και Κύπρο. Στο δρόμο του Μαρξισμού -Λενινισμού , στο δρόμο του σύγχρονου ’21” του Λαού μας, στο δρόμο του σύγχρονου ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ και ΔΣΕ. Όπως έλεγε το παλιό μας πολεμικό τραγούδι: “Παρίσι και Μόσχα, βαριά τιμημένα, Ελλάδα και Κύπρος που πνίγηκαν στο αίμα, μας δίνουν κουράγιο, μας στέλνουν φωνές, εμπρός επαναστάτες για νίκες λαμπρές!”.

Αυτός είναι, κύριοι, ο δικός μας δρόμος. Και πουθενά δεν τέμνεται πλέον με τη δική σας ρεφορμιστική αστική γραμμή πλεύσης. Εμπρός για ένα πραγματικό Κομμουνιστικό Κόμμα της Κύπρου, για την ανάσταση κυπριακού λαού και του ελληνισμού συνολικά. Γιατί, όπως σωστά μας το δίδαξε κάποτε ο αείμνηστος Νίκος Ψυρούκης, η πραγματική λευτεριά της Κύπρου θα σημάνει την πραγματική λευτεριά και της ίδιας της Ελλάδας. Και αντιστρόφως! Προς τα εκεί πρέπει να βαδίσουμε και εκεί θα βαδίσουμε, με κάθε τρόπο, με κάθε θυσία, κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. 

Ν.Π.   Βόλος, 24-4-2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *