Ενας χρόνος από το έγκλημα της Πύλου

Πηγή: 902

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα ανοιχτά της Πύλου, η ΚΝΕ προχώρησε σε μια δυναμική παρέμβαση στο Σύνταγμα.

Απλώνοντας ένα μεγάλο πανό, έστειλε το μήνυμα: «Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο – έγκληματα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί, απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί».

Στις 14 Ιούνη 2023, στα ανοιχτά της Πύλου, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα με ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νερά της Μεσογείου, το πολύνεκρο ναυάγιο του αλιευτικού «Αντριάνα». Ο επίσημος αριθμός των νεκρών είναι 81, ωστόσο γίνεται λόγος για περισσότερους από 600 νεκρούς, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες γυναίκες και παιδιά ήταν κλειδωμένοι στα αμπάρια, σε ένα έγκλημα που έχει τη  έχει τη σφραγίδα της βάρβαρης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και όλων διαχρονικά των ευρωπαϊκών και ελληνικών αστικών κυβερνήσεων.

«Κράτος και ΕΕ φονιάδες των λαών»

Τα μέλη της ΚΝΕ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «χιλιάδες φτωχοί και ξεριζωμένοι, ψάχνουν την ελπίδα, βρίσκονται πνιγμένοι» και «υγροί τάφοι και θάλασσες νεκρών, κράτος και ΕΕ φονιάδες των λαών», κάλεσαν το λαό και τη νεολαία «να μη συνηθίσουμε ποτέ μας το σφαγείο».

Τους κάλεσαν να δυναμώσουν τον αγώνα για να δικαιωθούν οι αδικοχαμένοι νεκροί της Πύλου και της κάθε «Πύλου». Για να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, αλλά και για να τους παρέχεται όλη η απαραίτητη προστασία στο διάστημα που είναι στη χώρα μας. Για να σταματήσει η χώρα μας να μπλέκεται και να συμμετέχει στο ματοκύλισμα άλλων λαών, δίνοντας γη και ύδωρ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.  Συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *