
Συνεχίζονται οι δολοφονικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο, με δεκάδες νεκρούς και μάλιστα το σιωνιστικό κράτος να χρησιμοποιεί «απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου στην επίθεση στην περιοχή ‘’Άλ Μπασούρα’’ στα βόρεια της Βηρυτού» όπως αναφέρουν τα ιρανικά ΜΜΕ.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες, ενώ τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι.

Αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι αν το κυριότερο όπλο αεράμυνας του Ισραήλ το σύστημα Iron Dome, είναι σουρωτήρι. Ο λεγόμενος Σιδηρούς Θόλος αποδείχτηκε ότι δεν μπόρεσε να ανακόψει αποτελεσματικά τους βαλλιστικούς που εκτοξεύτηκαν το βράδυ της Τρίτης από το Ιράν. Αν ισχύει και η σημερινή ανακοίνωση των Χούθι ότι εξαπέλυσαν «στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην περιοχή της Γιάφας (σ.σ.συνοικία του Τελ Αβίβ) στην κατεχόμενη Παλαιστίνη με αριθμό drone που πέτυχαν τον στόχο τους χωρίς ο εχθρός να καταφέρει να τα αναχαιτίσει ή να τα καταρρίψει», τότε πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της αεράμυνας του Ισραήλ.
Χτες επίσης οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι εκτόξευσαν τρεις πυραύλους εναντίον του Ισραήλ χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες αν πέτυχαν τους στόχους τους.

0 Comments