
Εχουν στην κυριολεξία χάσει “τ’ αυγά και τα καλάθια”, που λέει και η λαϊκή ρήση και τα κυβερνητικά φερέφωνα παραμιλάν κινδυνολογώντας εν όψει των Πανελλαδικών συλλαλητηρίων στις 28 Φλεβάρη.
Προφανώς και δεν θα πέσει η κυβέρνηση όσο πετυχημένες και να είναι οι κινητοποιήσεις. Ομως θα δημιουργήσουν πολιτικές εξελίξεις. Αν προκαλέσουν “σεισμό”, όμως αναμένεται, θα είναι μια αναμφισβήτητη ένδειξη ότι η κυβέρνηση είναι πλήρως απονομιμοποιημένη. Οτι έχει γίνει μαζική πεποίθηση, αυτό που δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, ότι δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί σαν μαφία και πάει να συγκαλύψει τους υπευθύνους του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών, και έχει επίσης την σημασία του ότι “στο δρόμο δημιουργούνται οι συνειδήσεις”.
Δεν ξέρουμε ακόμα τι έχουμε να ακούσουμε και να διαβάσουμε μέχρι της 28 του μήνα. Ισως δηλαδή η φυλλάδα Political, του ακροδεξιού εκδότη Νίκου Καραμανλή, να μην τερμάτισε την κινδυνολογία με το σημερινό της δημοσίευμα.
Αφού λοιπόν η έντυπη πατσαβούρα μηρυκάζει το γνωστό τροπάριο περί “προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας” και αφού εντοπίζει τους κύρια υπευθύνους που είναι το ΚΚΕ(μ_΄λ) που διακηρύσσει ότι «δεν έχουμε αυταπάτες για μια “ανεξάρτητη δικαιοσύνη” ούτε για τους θεσμούς της ΕΕ. Εχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη των αγώνων μας» και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προβάλλει το σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση της συγκάλυψης και της δολοφονίας», προβαίνει σε συγκλονιστικές “αποκαλύψεις”:
Η εικόνα που αποκομίζουν οι αρμόδιοι είναι ότι κάποιοι σε “μαυροκόκκινους” εξτρεμιστικούς χώρους επιθυμούν να υπάρξει ανεξέλεγκτη κατάσταση, κοινώς να χυθεί αίμα, αλλά και να δοθεί η εικόνα χάους…
Οι νοσηροί εγκέφαλοι που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση θεωρούν πως αν υπάρξει αιματοχυσία, αυτό με την σειρά του θα δημιουργήσει “εξεγερτικές” συνθήκες, μέσα σε γενικευμένη διασάλευση της δημόσιας τάξης όπως έχει γίνει και στο παρελθόν (βλ. Δεκεμβριανά 2008)

Αλλά όμως την ανησυχείτε. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ΠροΠο “και συζήτησαν για την περιφρούρηση της δημόσιας τάξης εν μέσω του ιδιαίτερα τοξικού κλίματος που έχουν δημιουργήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης”.
Τελικά με τα όσα παρακολουθούμε δεν θα παραξενευτούμε αν ακούσουμε απ’ τον “αδιευκρίνιστο” να μας λέει ότι θα δεχθούμε επίθεση από τους Νεφελίμ αν παραβρεθούμε στις συγκεντρώσεις. Πιθανόν αυτό να εννοεί όταν λέει ότι αν πέσει ο Μητσοτάκης θα γίνει χαμός.

0 Comments