Ο πραγματικός τρομοκράτης

Μπορεί ο πολύς κόσμος να αντιμετώπισε τους πυροβολισμούς που έπεσαν έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό alter με την αντίδραση ενός Κρητικού που θα άκουγε μπαλωθιές σε έναν γάμο, οι πολικάντηδες μας όμως είχαν άλλη άποψη.

Την πιο αστεράτη δήλωση την έκανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.
«Τέτοιες ενέργειες δεν πλήττουν αλλά αντίθετα ατσαλώνουν και την ενημέρωση και τη Δημοκρατία», μας είπε.
Δηλαδή, ρε μεγάλε, επειδή ακόμα και αστοί πολιτειακοί παράγοντες μιλάν ότι έχουμε «έλλειμμα δημοκρατίας», συνιστάς να επαναλαμβάνονται τέτοιες ενέργειες για να «ατσαλώνετε» η δημοκρατία «σας»;

Αναμενόμενη ήταν και η αντίδραση του ΚΚΕ. «Οι επαναλαμβανόμενες τέτοιες επιθέσεις δείχνουν την ύπαρξη προβοκατόρικου σχεδίου που διευκολύνει σχέδια καταστολής εναντίον του λαϊκού κινήματος. Αυτό είναι ο βασικός στόχος», μας είπε ο Μ. Μαϊλης. Καλά, αυτοί βλέπουν παντού προβοκάτορες και πράκτορες, οπότε….

Για να σοβαρευτούμε τώρα. Ασχετα ποιοί έκαναν αυτοί την ενέργεια –πιθανόν να μάθουμε από κάποια προκήρυξη τους- δεν είναι η πρώτη φορά που οργάνωση ένοπλης μειοψηφικής βίας χτυπάει συμβολικά ένα τηλεοπτικό κανάλι για να στείλει ένα μήνυμα.
Το έκανε και η 17 Νοέμβρη το 1995 με στόχο το Mega.

Στην προκήρυξη που είχε στείλει τότε ανάμεσα στα άλλα έγραφε αιτιολογώντας την ενέργεια της:
«Η εικόνα είναι καθαρή. Στην Ιταλία και στη Γαλλία πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί παραπέμπονται απ’ τη δικαιοσύνη και κλείνονται στη φυλακή για σκάνδαλα που είναι καλαμπουράκια σε σχέση με τα δικά μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι δύο τελευταίοι πρωθυπουργοί Μητσοτάκης και Παπανδρέου, για να μιλήσουμε μόνο γι αυτούς, χρηματίζονται και δωροδοκούνται ανοιχτά χωρίς καν να το κρύβουν. Τα ΜΜΕ όντας ιδιοχτησία του ολιγοπωλίου των πανίσχυρων οικονομικών ομίλων, τους καλύπτουν έναντι ανταμοιβής, εμπαίζουν τον ελληνικό λαό κι είναι συνένοχοι».

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να δούμε –προσαρμοσμένο φυσικά στα σημερινά δεδομένα- και τώρα.

Από κει και πέρα όμως. Αν κάποιοι θέλουν να βρουν τρομοκράτες ας κοιτάξουν ποιοι υλοποιούν μια πολιτική που σπρώχνει μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης στην εξαθλίωση. Δεν έχουν παρά να κάνουν μια βόλτα στα καφενεία στις εργατικές συνοικίες και να ρωτήσουν τον κόσμο από τι «τρομοκρατείται» καθημερινά. Ετσι θα μάθουν ότι είναι η ανεργία η ανασφάλεια, η ακρίβεια ο μεγαλύτερος «τρομοκράτης» που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν.

Και αυτόν τον «τρομοκράτη» τον δημιουργεί και τον συντηρεί η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζουν τα αστικά κυβερνητικά κόμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *