Πάγκαλος VS ΚΚΕ

Η αντιπαράθεση του Θ. Πάγκαλου με το ΚΚΕ κρατάει από πολύ παλιά.
Εντάθηκε όμως εκ μέρους του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις όταν ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε ντοκουμέντα για τον βρόμικο ρόλο του Πάγκαλου στην κατάπτυστη ενέργεια της κυβέρνησης Σημίτη να παραδώσει στα χέρια της στρατιωτικοφασιστικής χούντας της Αγκυρας τον Οτσαλάν.

Σε συνέντευξη του τότε στην «Ελευθεροτυπία» ο Πάγκαλος ισχυριζόταν ότι :«Το ΚΚΕ είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής».
Υπήρξε αντίδραση του Ριζοσπάστη που θύμιζε παλιότερες δηλώσεις του Πάγκαλου.
Περνάει στην αντεπίθεση το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και με συνέντευξη στα «ΝΕΑ» εμφανίστηκε θύμα του ΚΚΕ λέγοντας την καταπληκτική παπαριά «οι οπαδοί τους μου πετάνε πού και πού κανένα γκαζάκι».

Φτάσαμε λοιπόν πρόσφατα να ακούμε τον Πάγκαλο να λέει στον ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων “Ράδιο Πρωινός”: «Η πώληση της “Γερμανός” είναι κολοσσιαίο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ».
Υπήρξε οργισμένη αντίδραση του ΚΚΕ που τον απείλησε με μήνυση (!!!!) –απαράδεκτη τακτική κατά την άποψη ας για ένα κομμουνιστικό κόμμα- και σήμερα επανέρχεται ο Πάγκαλος με συνέντευξη του στην φυλλάδα του Χατζηνικολάου.

Επιμένει στις δηλώσεις του ότι το ΚΚΕ έχει επενδύσει στην εταιρία «Γερμανός» ενώ δεσμεύεται «εάν αποδειχθεί ότι κάνω λάθος θα ζητήσω συγνώμη και θα φύγω απ’ την πολιτική».

Για την πολιτική διαδρομή του Θ. Πάγκαλου έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και θα ήταν πλεονασμός να επανέλθουμε.

Οσο για το σκάνδαλο του «Γερμανού» υπάρχει μια ανάρτηση στο blog Με άποψη που μας εκφράζει απόλυτα.

Το θέμα που προκύπτει όμως είναι άλλο. Η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έχει δηλώσει δημόσια ότι το κόμμα της δεν έχει καμιά σχέση με την εταιρία «Γερμανός». Ο Πάγκαλος ισχυρίζεται τα ακριβώς αντίθετα. Οπότε κάποιος απ’ τους δυο τους είναι καραμπινάτος ψεύτης.

Επειδή όμως ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί η αλήθεια θεωρούμε ότι αυτή η αντιπαράθεση που γίνεται έχει στόχο μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *