‘Μετασχηματισμοί της πολιτικής αντιπροσώπευσης’ και ‘Λευκή κορδέλα’ στη Λέσχη ‘Εκτός Γραμμής’

Η Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» διοργανώνει το Σάββατο 31 Μαρτίου, 7:30μμ

 Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χριστόφορου Βερναρδάκη,

Πολιτικά Κόμματα, Εκλογές και Κομματικό Σύστημα – Οι μετασχηματισμοί της αντιπροσώπευσης 1990-2010

 Με αφορμή το νέο βιβλίο του Χριστόφορου Βερναρδάκη διερευνούμε τον πολιτικό και ιδεολογικό χαρακτήρα των ελληνικών πολιτικών κομμάτων και τις μεταλλαγές του, συζητάμε για τους μετασχηματισμούς της πολιτικής αντιπροσώπευσης από το 1990 μέχρι σήμερα και εξετάζουμε την εκλογική συμπεριφορά των λαϊκών στρωμάτων. Αναλύουμε τις επιπτώσεις της κρίσης πάνω στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό και ψηλαφούμε το περίφημο «τέλος της μεταπολίτευσης», των πολιτικών και εκλογικών αλλαγών που φέρνει, αλλά και των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που σηματοδοτεί για την Αριστερά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος, δρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας, επίκουρος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου

 Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης είναι πολιτικός επιστήμονας, επίκουρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός συνεργάτης της VPRC. Είναι συγγραφέας, σε συνεργασία με τον Γ. Μαυρή, του βιβλίου Κόμματα και κοινωνικές συμμαχίες στη μετεμφυλιακή Ελλάδα – Οι προϋποθέσεις της μεταπολίτευσης, σελ. 417, Αθήνα: εκδ. Εξάντας, 1991.

 την Παρασκευή 30 Μαρτίου, 8:30μμ διοργανώνουμε προβολή της ταινίας

 Η λευκή κορδέλα

του Μίχαελ Χάνεκε (2009)

 Η εκδοχή του Χάνεκε για τις κοινωνικο-ψυχολογικές συνθήκες που επέτρεψαν την γέννηση του ναζισμού στην Γερμανία, μας μεταφέρει στην γερμανική ύπαιθρο στις παραμονές του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Μια σειρά από βάναυσα και ανεξήγητα εγκλήματα έρχονται να διαταράξουν την φαινομενική ηρεμία ενός χωριού που ζει με τον παραδοσιακό αγροτικό τρόπο, υπό το βάρος της τριπλής καταπίεσης από την αριστοκρατία, την εκκλησία και την πατριαρχική οικογένεια. Μια ομάδα παιδιών θα μετατραπούν σε άγγελους-τιμωρούς της μικρής αυτής κοινότητας, στρεφόμενα με τυφλή βία έναντι δικαίων και αδίκων.

Σας περιμένουμε!

 Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη

Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα (Χαρ.Τρικούπη, στάση Λασκάρεως)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *