ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ ‘ΧΑΤΖΗΣ’ & ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ‘ΠΗΓΑΣΟΣ’ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΣ WIND

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗΣ

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων σε καταστήματα της εταιρίας γαλακτοζαχαροπλαστεία Χατζής, που από τα μέσα Δεκέμβρη βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, παλεύοντας για να τους καταβληθούν δεδουλευμένα και να επανέλθουν στις θέσεις εργασίας τους, την ώρα που οι περισσότεροι απ’ αυτούς βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Η εταιρία γαλακτοζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε. διατηρεί 3 καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη . Εδώ και 2 χρόνια, εκμεταλλευόμενη την κρίση και την ανεργία, αρνείται να πληρώσει κανονικά τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα σήμερα να τους οφείλει έως και 7 μισθούς, επιδόματα, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα.

Και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, ο εργοδότης αντί να πληρώσει τα δεδουλευμένα επιδιώκει την δίωξη των εργαζομένων και των μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού (Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής) καταθέτοντας μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα κτλ.

Στόχος του εργοδότη είναι να τρομοκρατήσει και να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσουν τον αγώνα. Το προσπάθησε ήδη μια φορά, με μήνυση που έκανε στις 19/1, που είχε ως συνέπεια τη σύλληψή εργαζομένων καθώς και 4 συνδικαλιστών από την αστυνομία.

Οι συνάδελφοι είναι σε επίσχεση εργασίας από 1/12/2011.Eνώ έκαναν καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας (η οποία προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση προς τον εργοδότη), καθώς και αγωγές, το μονό που εισέπραξαν ήταν ο εμπαιγμός και η αδιαφορία του εργοδότη. Συνέχιζε να τους λέει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τα δεδουλευμένα, αλλά παράλληλα ίδρυσε 2 νέες εταιρείες για να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών (όχι μόνο προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς το Ι.Κ.Α. και το δημόσιο).

Καταδικάζουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία, που έχει γιγαντωθεί από τα απανωτά «μνημονιακά» μέτρα των κυβερνήσεων και της Τρόικας. Να μην επιτρέψουμε την τρομοκρατία απέναντι σε όσους αγωνίζονται καθημερινά για το μεροκάματο. Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και ζητάμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις εναντίον τους, να αποσυρθούν τώρα τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συνδικαλιστών και να προχωρήσει η εταιρία στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

·                    Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία

·                    Όχι στην κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθερίων

·                    Να σταματήσουν οι διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών

·                    Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα

·                    Να επανέλθουν οι συνάδελφοι στις θέσεις εργασίας τους

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (Wind)

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910– Φαξ: 210 5100961 – E-mail : symboulio@pasetim.com

——————-

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΠΗΓΑΣΟΣ»

Αρ.Πρωτ.: 20/2012                                            Αθήνα, 21/3/12

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «SΕΝΤRΑ FM», στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR»και των ενώσεων που τους εκπροσωπούν (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ και ΕΤΗΠΤΑ) που με απεργιακές κινητοποιήσεις παλεύουν για

Την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων (ενός συναδέλφου τεχνικού, μέλους της ΕΤΕΡ, των δημοσιογράφων  Κωνσταντίνου Μπελιά, Ξανθίππης Γιαννάκου και Έλενας Κεφαλά αλλά και της διοικητικής υπαλλήλου Ελευθερίας Αβραμίδου).
Να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι αντεργατικές μεθοδεύσεις από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου «Πήγασος»
Την άμεση και πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενάντια στην προώθηση ατομικών συμβάσεων εργασίας και μειώσεων μισθών

Οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων,όπως των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών, δέχονται σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα τους στα πλαίσια των επιταγών του μνημονίου. Απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας είναι λίγα μόνο από αυτά που μας επιφυλάσσουν  κυβέρνηση- τρόικα σε συνεργασία με τους εργοδότες. Η μόνη απάντηση που θα πρέπει να δοθεί από εμάς τους εργαζόμενους είναι η αντίσταση με συλλογικούς και εντατικούς αγώνες.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το ΔΣ του σωματείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *