Αφιέρωμα ταινιών μικρού μήκους στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης- 8/4 (Βίντεο)

Την Κυριακή 8 Απριλίου στις 8μμ η κινηματογραφική ομάδα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης σας καλεί σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μικρού μήκους ταινία, που αποδεικνύει ότι το μέγεθος δεν έχει καμία σημασία στο σινεμά κι ότι οι μεγάλες ιδέες μπορούν να χωρέσουν σε ελάχιστα λεπτά όταν υπάρχει πραγματική έμπνευση. Θα προβληθούν 6 πολυβραβευμένες μικρού μήκους ταινίες (2 ελληνικές, 2 βασκικές, 1 αργεντίνικη και 1 καναδική) και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες του “Casus Belli“, Γιώργο Ζώη και του “Transit“, Γιάννη Γαϊτανίδη, καθώς και τον κοινό μοντέρ τους, Γιάννη Χαλκιαδάκη.

Transit (2007, 26’) του Γιάννη Γαϊτανίδη

Transit [trEnzit] 1. Η προσωρινή παραμονή επιβατών σε ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς. 2. Ο ενδιάμεσος χώρος, το πέρασμα από μια κατάσταση σε μια άλλη.

El Empleo (2008, 6’) του Santiago Grasso

Ένας άντρας ετοιμάζεται και πάει στη δουλειά του, σε έναν παράξενο κόσμο, όπου η έννοια της ανθρώπινης εργασίας έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

[τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=SATRAOVYMGM ]

Next Floor (2008, 11’) του Denis Villeneuve

Κατά τη διάρκεια ενός πλούσιου και πολυτελούς επίσημου γεύματος με ευγενείς σερβιτόρους και υπηρέτες, έντεκα παραχαϊδεμένοι επισκέπτες συμμετέχουν σε κάτι που μοιάζει με τελετουργική γαστρονομική σφαγή. Σ’ αυτό το παράλογο και γκροτέσκο σύμπαν, μια αναπάντεχη σειρά γεγονότων  κλονίζει την ατέλειωτη συμφωνία της αφθονίας.

[τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=3R6xXS_VqlA]

Artalde (2010, 8’) του Asier Altuna

Ένας βοσκός, χαμένος στη μεγάλη πόλη, αναζητά το κοπάδι του. Το κάλεσμά του έλκει κάποιους ανθρώπους που αποφασίζουν να τον ακολουθήσουν.

[τρέιλερ: http://vimeo.com/34101204]

La gran carrera (2010, 7’) του Kote Camacho

1914. Ο οργανισμός ιπποδρομιών ανακοινώνει τη διενέργεια ενός αγώνα με το μεγαλύτερο χρηματικό βραβείο στην ιστορία των ιπποδρομιών για το νικητή. Οκτώ από τα κορυφαία άλογα και αναβάτες δηλώνουν συμμετοχή. Τα στοιχήματα πέφτουν βροχή κι οι θεατές που έχουν συγκεντρωθεί απ’ όλο τον κόσμο κρατούν την ανάσα τους για την κούρσα του μισού εκατομμυρίου.

[τρέιλερ: http://www.youtube.com/watch?v=97wXT5Z9–4]

Casus Belli (2010, 11’) του Γιώργου Ζώη

Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.

[τρέιλερ: http://vimeo.com/14655760]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *