Μπίζνες και ΚΚΕ

Το blog typografeio μας έστειλε μια ανάρτηση που έχει τίτλο «Ξεκληρίζεται η τυπογραφεία, η Τυποεκδοτική μας ανταγωνίζεται αθέμιτα». Διαφωνούμε και με τον τίτλο –στην φύση του καπιταλισμού είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά- όπως έχουμε ενστάσεις για αρκετά σημεία του δημοσιεύματος.

Τα προσπερνάμε αυτά και στεκόμαστε κάπου αλλού.
Οντως είναι απαράδεκτο το ότι σήμερα στα τυπογραφεία τους τυπώνουν τα έντυπα της μπασκιναρίας, για να κονομάν μπακίρια, χωρίς να έχουν την παραμικρή έστω ηθική να σεβαστούν το αίμα δεκάδων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν όταν συνελήφθησαν στα παράνομα τυπογραφεία του κόμματος τους να τυπώνουν μπροσούρες και προκηρύξεις ενάντια στο σύστημα και στους μηχανισμούς του.

Όπως επίσης απαράδεκτο είναι αυτό που αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι ο Περισσός πήρε μέσω ΟΠΑΠ 250 εκατ. ευρώ για τη διάσωση των αρχείων του κόμματος, τα οποία όμως είχαν πάθει ζημιά από πλημμύρα το 1994. Να θυμηθούμε ότι εκείνη την χρονιά κανένας πολίτης δεν αποζημιώθηκε για τις τεράστιες ζημιές από το ξεχείλισμα του Ποδονίφτη, εκτός από τον Περισσό, που πήρε μπόλικο παραδάκι από το κράτος και φυσικά δεν ξεσήκωσε κανένα κίνημα διεκδίκησης αποζημιώσεων από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οσο για την «Τυποεκδοτική» είναι μια ανθούσα καπιταλιστική επιχείρηση, η μεγαλύτερη στο χώρο των εκτυπώσεων στην Ελλάδα.
Και με την ευκαιρία να θέσουμε κάποια –ρητορικά έστω- ερωτήματα:
Πήρε αυτή η επιχείρηση κρατική επιχορήγηση για να αγοράσει και να επεκτείνει το πρώην εργοστάσιο του «Κολλάρου» στο Κρυονέρι;
Πόσες άλλες επιχορηγήσεις έχει πάρει; Γιατί δεν ενημερώνουν ανοιχτά τον ελληνικό λαό;
Με τι μούτρα καταγγέλλουν τους άλλους καπιταλιστές για τις επιχορηγήσεις που παίρνουν από το κράτος, όταν αυτοί κάνουν το ίδιο;

Και να ολοκληρώσουμε την ανάρτηση μας με δυο σταράτες κουβέντες.

Οι κομμουνιστές έχουν κατηγορηθεί για πολλά από τους ταξικούς τους αντιπάλους. Ποτέ ομως δεν κατηγορήθηκαν σαν κρατικοδίαιτοι. Γιατί βρίσκονταν πάντα στο στόχαστρο του κράτους. Αυτό που τους επεφύλασσε το αστικό κράτος ήταν διώξεις, φυλακές, εξορίες, πολιτικές δολοφονίες, όχι παχυλές επιχορηγήσεις.
Το ότι ο Περισσός όχι μόνο παίρνει τις τακτικές επιχορηγήσεις από το κράτος, αλλά κάθε φορά που απλώνει το χέρι οι κρατικοί φορείς σπεύδουν να τον… ελεήσουν, αποδεικνύει ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον κομμουνισμό, καμιά σχέση με την παράδοση του κομμουνιστικού μας κινήματος.

0 απαντήσεις στο “Μπίζνες και ΚΚΕ”

 1. @ Ανώνυμος 7.16 στις 10-7
  Θα σκάσω επειδή μου σβήσανε το
  σχόλιό μου με το οποίο απόλυτα συ
  μφωνούσα με σένα καί κυρίως με το
  ΥΓ σου.Γιαυτό επανέρχομαι με λίγο
  τάκτ μήπως και επαναληφθεί……
  Πάντως έχω αποφύγει πολλά…….
  Δηλώνω δε ότι ΔΕΝ είμαι αντικομ
  μουνιστής!!!

 2. Και να μην μιλήσουμε για τις συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο.

  – Για τις "κόκκινες" απλήρωτες υπερωρίες. – Γιά,γιά,για….

  Αφήστε λοιπόν το παραμύθι ότι όποιος τα χώνει στην ηγεσία είναι αντικομμουνιστής.
  Σκεφθήτε μόνο πόσοι πέρασαν από τη ρημάδα την ηγεσία, και που είναι τώρα.

  Και τότε όσοι τους τα χώνανε αντικομμουνιστές τους λέγανε.

  Υ.Γ
  τΟ Κόμμα ποτέ δεν κινδύνεψε, ούτε προδόθηκε, ούτε έπαθε ζημιά, από τα μέλη του. ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ.

 3. Τώρα το π ιός έχει το πρόβλημα νο
  μίζω ότι είναι ευδιάκριτο!Ειλικρι
  να ΠΟΤΕ δεν το περίμενα,το κόμμα
  για την ιδεολογία του οποίου χύθηκε ΑΙΜΑ αγνών φουκαράδων ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ…..Λυπάμαι εσαεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *