Εν τάφω ένα ακόμη Πάσχα των Ελλήνων

Ο κρότος από τον πυροβολισμό-κραυγή αφύπνισης με τον οποίο ο Δημήτρης Χριστούλας έκοψε το νήμα της ζωής του ενώπιον του δήμου, του λαού, στην πλατεία Συντάγματος, ακούστηκε σε ολόκληρη την Ελλάδα κι έφτασε μέχρι την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, στην Αμερική. «Κοιμήσου, πατέρα, κι εγώ τραβάω στ’ αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου. Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και, νομίζω, τα κατάφερες», αναφέρει η κόρη του, Έμμυ, σε μια συγκλονιστική επιστολή. «Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα ενός νέου. “Το όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία, μα είμαστε έντεκα εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομά μας είναι Αντίσταση”», πληροφορεί η θυγατέρα τον ταξιδιώτη του Αχέροντα.

«Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι», αναφέρει στο σύντομο σημείωμα- πολιτική διαθήκη του ο Δημήτρης Χριστούλας, που με την υπέρτατη θυσία του τάραξε συθέμελα την ελληνική κοινωνία.
Με δωρική λιτότητα και με τρόπο που σχεδόν κανένας δεν θα μπορούσε να αγνοήσει, ο Δημήτρης Χριστούλας, κάνοντας λόγο για «κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου», παρότρυνε ουσιαστικά τους Έλληνες να εξεγερθούν κατά των Γερμανών και Ευρωπαίων τυράννων και των ντόπιων πολιτικών συνεργατών τους, καταθέτοντας την ίδια του τη ζωή ως εγγύηση της βαθιάς του πίστης στο εξεγερτικό, αντιστασιακό του μήνυμα.

Βενιζέλος: «Φίλος ο Σόιμπλε»!

Η περασμένη Τετάρτη ήταν η μέρα που ο Δημήτρης Χριστούλας συγκλόνισε την Ελλάδα. Την επομένη τα ΜΑΤ προσπάθησαν -απέτυχαν, ευτυχώς!- να δολοφονήσουν εν ψυχρώ τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριο Λώλο, καταφέροντάς του χτύπημα με κλομπ, με στόχο να του συνθλίψουν το κρανίο. Αν τον σκότωναν, υπολόγιζαν, θα τρομοκρατούσαν και θα φίμωναν τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους, ώστε να μην απαθανατίζουν τις κτηνωδίες που διαπράττουν και να μην γράφουν γι’ αυτές.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Τζέ-ρι Ράις, δήλωνε ανερυθρίαστα ότι «οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος» της EE και του ΔΝΤ στη χώρα μας, εκδηλώνοντας τη δυσφορία του ουσιαστικά για τη διενέργεια αυτής της… ενοχλητικής διαδικασίας!

Η Παρασκευή ανήκε εξ ολοκλήρου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος του, υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε ενώπιον του κινδύνου εκφασισμού της πολιτικής ζωής, αλλά έκπληκτοι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι ως «εκφασισμό» ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν εννοούσε ούτε την απόπειρα δολοφονίας από τα Μ AT του φωτορεπόρτερ ούτε την εμφανή απέχθεια του ΔΝΤ προς τις εκλογές.

Την ίδια μέρα ήρθε και το καινούργιο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, που είχε συνέντευξή του, κι έτσι καταλάβαμε βαθύτερα την πολιτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Γίναμε φίλοι με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τους τελευταίους μήνες!» δήλωσε περήφανος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τώρα, καταλάβαμε!

«Αρτεμης Μάτσας» της πολιτικής!

Όσο, όμως, κι αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται σ’έναν ακόμη… «Αρτέμη Μάτσα» της πολιτικής -τον ηθοποιό που έχει ταυτιστεί με τους ρόλους του δοσίλογου συνεργάτη των Γερμανών κατακτητών στην Κατοχή και στον οποίο ανήκει η ατάκα «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας!»-, η ανταπόκριση από την πλευρά του Βερολίνου μόνο ενθουσιώδης δεν είναι.

«Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος των Ελλήνων. Υποφέρουν από δικά τους λάθη και είναι λογικό να κατηγορούν άλλους», δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, επιχειρώντας να παραστήσει και το… θύμα!
Ούτε την Κριστίν Λαγκάρντ, την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, φαίνεται να συγκίνησε η δουλοφροσύνη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. «Δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεοκοπία και μια υποχρεωτική έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», δήλωσε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.
Διαβεβαιώνει, δηλαδή, ότι, παρά την ανελέητη λεηλασία των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!

Το ΔΝΤ ψηφίζει ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κάλεσε με σαφέστατο τρόπο τους Έλληνες να υπερψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ίδια πολιτική!

«Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτούς τους στόχους. Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να πετύχουν αυτούς τους στόχους» δήλωσε επί λέξει ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Όποιος κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει απόλυτα το πρόγραμμα!» τόνισε κατηγορηματικά.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιχείρησε με τον τρόπο αυτό να εκβιάσει τον ελληνικό λαό να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, διαβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι αυτά τα δύο κόμματα έχουν μετατραπεί σε τυφλά όργανά του.

Δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα πετύχει ο εκβιασβιασμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως και των Γερμανών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόvo οι κάλπες θα το δείξουν αυτό – τουλάχιστον σε πρώτη φάση.
Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι αυτή τη φορά οι Έλληνες ψηφοφόροι δεν μπορούν να ισχυριστούν πως δεν ξέρουν τι τους περιμένει, αν δώσουν με την ψήφο τους τη δυνατότητα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσουν και πάλι τη χώρα. Ιδωμεν.

Κυβέρνηση ληστών

Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνεται με φρίκη η έκταση της ληστείας που υπέστησαν οι δυστυχείς κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων με το «κούρεμα» που σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνει το… 85% (!) της αξίας των ομολόγων. Πρέπει να είναι απολύτως ηλίθιος ή αδίστακτος απατεώνας όποιος αγοράσει ελληνικά ομόλογα τα επόμενα… εκατό χρόνια!

Την Παρασκευή κατατέθηκαν στο Συμβού λιο της Επικρατείας δύο προσφυγές ομολογιούχων. Στην πρώτη περίπτωση, μία 76χρονη κατείχε ομόλογα αξίας 433.000 ευρώ που έληγαν στις 20 Αυγούστου του 2014. Με το «κούρεμα» η κυβέρνηση της έφαγε αρχικά τα 231.665 ευρώ και της άφησε μόνο 201.335 ευρώ. Η κλοπή, όμως, δεν σταματάει εδώ. Από τα υποτιθέμενα 201.335 ευρώ η συγκυβέρνηση των απατεώνων του ΠΑΣΟΙ και της ΝΔ της έδωσε διετή ομόλογα με την εγγύηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης -δηλαδή σίγουρα λεφτά- αξίας μόλι 64.940 ευρώ. Τα υπόλοιπα 136.395 ευρώ της τα έδωσε σε νέα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Με μια… ασήμαντη λεπτομέρεια: Τα ελληνικά ομόλογα που της έδωσαν λήγουν απι το… 2023 έως το 2042! Η δικαιούχος, δηλαδή, η οποία θα είχε όλα τα λεφτά της σε δύο χρόνια, τον Αύγουστο του 2014, όχι μόνο θα χάσει πάνω από τα μισά, αλλά και τα δύο τρίτα των χρημάτων που θα πάρει θα αρχίσει να τα εισπράττει όταν γίνει αισίως… 87 ετών και θα την ξοφλήσουν ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς όταν θα συμπληρώσει τα… 106 της χρόνια! Αν αυτό δεν είναι ληστεία, τότε τι είναι;
Καλά να είναι η γυναίκα, αλλά στην ουσία κυβέρνηση της έκλεψε το 85% της αξίας των ομολόγων που κατείχε.

Την μπουκιά απ’ το στόμα…

Η δεύτερη προσφυγή δεν είναι δραματική είναι, όμως, προκλητική.
Στις 20 Μαρτίου έληγαν ομόλογα αξίο 9.000 ευρώ που κατείχε 66χρονος. Μια εβδομάδα (!) πριν πάρει στα χέρια του τα λεφτά του τα έφαγαν. Καταρχάς, του έκλεψαν επισήμως τα 5.000 και του άφησαν 4.175 ευρώ για την ακρίβεια.
Λεφτά, όμως, δεν πήρε φράγκο! Του έδωσαν διετή ομόλογα αξίας 1.340 ευρώ με ευρωπαϊκή εγγύηση, για να τα εισπράξει το 2014 – τα οποία πιθανόν να είναι τα μοναδικά λεφτά που θα δει, χάνοντας το 85% της αξίας των ομολόγων του.
Του έδωσαν και ελληνικά ομόλογα αξίας 2.835 ευρώ, αλλά αυτά θα αρχίσει να τα πληρώνεται από το… 2023 και πέρα.

Μιλάμε για απίστευτους απατεώνες, που με περισσή θρασύτητα απαιτούν από τον ελληνικό λαό να τους ξαναψηφίσει για να συνεχίσουν το ολέθριο έργο τους.
Πηγή: Γ. Δελαστίκ – “Επίκαιρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *