Στο ίδιο έργο θεατές

Η ισοπεδωτική επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας σαρώνει κάθε εργατικό δικαίωμα οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στην εξαθλίωση …


… και η πολιτική μας ζωή αναλώνεται σε ανούσιες μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις…


με γνωστό αποτέλεσμα. Αυτό που είχαν οι λήσταρχοι του Χρηματιστηρίου, τα λαμόγια που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ….

Οπότε δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα με την παρακάτω τοποθέτηση του “Ριζοσπάστη”.

“«Οχι εμείς, εσείς…», ή «όχι μόνο εμείς, αλλά και εσείς…», ή «εμείς πήραμε λιγότερα και εσείς πήρατε τα περισσότερα…». Κάπως έτσι είναι οι εκδοχές των δηλώσεων των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο «Ζήμενς». Κάθε ξεχωριστή δήλωση μοιάζει σκυτάλη αποπροσανατολισμού που παραδίδεται στον αντίπαλο – συνένοχο για να την παραλάβει και να συνεχίσει την παράσταση που τραβάει την προσοχή του λαού από τα πραγματικά του προβλήματα και ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για το συμψηφισμό.

Οι σχέσεις αίματος αυτών των κομμάτων με το μεγάλο κεφάλαιο είναι δεδομένες. Ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας γι’ αυτό δε βρίσκεται στη Γερμανία ούτε είναι φυγόδικος σε καμιά άλλη χώρα. Είναι η ίδια η αντιδραστική πολιτική τους, που την εφαρμόζουν, ή την προτείνουν ανάλογα, αν βρίσκονται στην κυβέρνηση, ή στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό θέλουν να ξεχάσει ο λαός και γι’ αυτό επιδίδονται σε λεκτικές «τούμπες» αποπροσανατολισμού. Να μην τους γίνει το χατίρι. Ο λαός με οδηγό την πείρα του πρέπει να αδιαφορήσει για την παράστασή τους και να παλέψει μαζικά και οργανωμένα για την ανατροπή της πολιτικής τους”.

Δυστυχώς είναι μια άλλη “πονεμένη ιστορία” το τι εννοεί το ΚΚΕ λέγοντας ότι ο λαός πρέπει “να παλέψει μαζικά και οργανωμένα”.
Ενα κόμμα που έχει σαν ευαγγέλιο του την αστική νομιμότητα, που οι μορφές πάλης που επιλέγει είναι πάντοτε μέσα στα “θεσμικά πλαίσια”, που ακούσαμε απ’ την ηγεσία του ότι σε μια εξέγερση “δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι” δεν μπορεί να μας πείσει με τις διακηρύξεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *