Σχόλιο Γραφείο Τύπου ΝΑΡ για δηλώσεις Μητσοτάκη

Με την Αριστερά της Ανατροπής ενάντια στην ιδεολογική τρομοκρατία

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές και ενόψει της εκλογικής ανταρσίας του λαού στις προσταγές του μαύρου μετώπου, εντείνονται οι δηλώσεις που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των εργαζομένων, στην ανακοπή της δυναμικής της Αριστεράς και στη διαμόρφωση κλίματος υποταγής και συμμόρφωσης για την επόμενη μέρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεταφράζοντας στα ελληνικά τις απαράδεκτες δηλώσεις Σόιμπλε, ο Κ. Μητσοτάκης έθεσε το δίλημμα «ευρώ ή άτακτη χρεοκοπία», ενώ κλιμάκωσε την επίθεση στην Αριστερά λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα».

Η τρομοκρατία για το ευρώ δεν πείθει τους εργαζόμενους, το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τους νέους των ακυρωμένων ονείρων. Ο λαός αντιμετωπίζει ήδη το φάσμα της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί πιστά ο Κ. Μητσοτάκης και που έχει σαν απαραίτητο στοιχείο της την πρόσδεση της ελληνικής ολιγαρχίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά το πιο σημαντικό στοιχείο της παρέμβασης Μητσοτάκη είναι οι απειλές και η πίεση προς την Αριστερά, ακολουθώντας και την ανάλογη γραμμή Σαμαρά, που έχει κλιμακώσει την αντιαριστερή και αντικομμουνιστική προπαγάνδα. Στο στόχαστρο δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, αλλά γενικά το δικαίωμα του λαού μας να μάχεται, ευρύτερα η αριστερά που αγωνίζεται και βεβαίως η ανατρεπτική και σύγχρονα κομμουνιστική Αριστερά της νέας εποχής.

Το σύστημα θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να «εξημερώσει» και ενσωματώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς, έτσι ώστε να μπορέσει να καταστείλει τις οξύτατες κοινωνικές αντιδράσεις που αναμένονται. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνεται προσπάθεια να ανασυνταχθεί η συστημική, κυβερνητική και ευρω-θεσμολάγνα Αριστερά, στην οποία δεν αποτελούν απάντηση οι ηττοπαθείς περιχαρακωμένες δυνάμεις.

Δεν θα τους περάσει! Είναι η δυναμική της κοινωνικής πάλης που ωθεί σε άλλες κατευθύνσεις και φέρνει στο προσκήνιο τις ανατρεπτικές τάσεις της Αριστεράς, τη δυνατότητα να ηττηθούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της συστημικής Αριστεράς.

Στην περίοδο της οξύτατης ταξικής πάλης που ξημερώνει από 7 Μάη είναι αναγκαίο να προωθηθεί, με την πρωτοπόρα συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής όλων των μαχόμενων δυνάμεων της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος.

Η πολύπλευρη ενίσχυση της μετωπικής αντικαπιταλιστικής – επαναστατικής Αριστεράς -και στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 6ης Μάη- και η ανάπτυξη της τάσης της κομμουνιστικής επαναθεμελίωσης αποτελούν κρίσιμη παρακαταθήκη για το μέλλον των αγώνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *