Για άτυπες ‘εξετάσεις” μαθητών της Γ’ Γυμνασίου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΓΙΑ ΑΤΥΠΕΣ «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ» ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Λίγες μόνο μέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, στις οποίες ο ελληνικός λαός και με την ψήφο του [όπως και με τις μεγάλες κινητοποιήσεις του εδώ κα δυο χρόνια] καταδίκασε τις βάρβαρες πολιτικές των υποδουλωτικών μνημονίων αστικών κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, που οδηγούν στην πείνα, την εξαθλίωση και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας, πληροφορούμαστε ότι κάποιοι Σχολικοί Σύμβουλοι πήραν την πρωτοβουλία (?) να απαιτήσουν από τους εκπαιδευτικούς «άτυπες» εξετάσεις των μαθητών τους [με ανώνυμα υποτίθεται γραπτά, όπου όμως θα αναγράφεται ο αριθμός μητρώου του μαθητή!] σε συγκεκριμένα μαθήματα [πχ. μαθηματικά, δεν γνωρίζουμε ακόμη αν αυτό γίνεται και για άλλα μαθήματα].

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς ότι

  1. Καμιά νομοθεσία δεν τους υποχρεώνει να εφαρμόσουν μια τέτοια απαίτηση των συμβούλων.
  2. Σε εποχές που έχει ανοίξει με δυσμενέστατους όρους το ζήτημα της αξιολόγησης-χειραγώγησης εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαιδευτικού προσωπικού, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και «καχύποπτοι» απέναντι σε τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες». Η θέση του κλάδου είναι γνωστή και δεν χρειάζεται εδώ αναλυτικά να την επαναλάβουμε. Είμαστε αντίθετοι και στην αυτοαξιολόγηση των σχολείων και στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που -εκτός όλων των άλλων- είναι προφανές ότι θα συνδεθούν ευθέως με τις απολύσεις και τη μισθολογική καθήλωση

Ως εκ τούτου καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην εφαρμόσουν αυτό που κάποιοι Σχολικοί Σύμβουλοι ζητούν, με οποιονδήποτε τρόπο και αν αυτό παρουσιαστεί.

Ζητάμε από τη ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρει ανάλογη θέση άμεσα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΗ 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *