Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα

Του Δημήτρη Ψαρρά

Σημειώσεις του  συγγραφέα του βιβλίου “Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη, Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς” και εκ των φορέων του “Ιού” Δημήτρη Ψαρρά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής:

1. Οπως αποδείχτηκε από την πρώτη “συνέντευξη Τύπου” ο “φίρερ” της οργάνωσης αυτής αντιμετωπίζει τους δημοσιογράφους όπως θα έκανε το αφεντικό μιας λατινοαμερικάνικης συμμορίας ή ο λοχαγός ενός δικτατορικού καθεστώτος, περιφρονώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και διαλόγου.

2. Η οργάνωση μετά την εκλογική της επιτυχία αποθρασσύνεται και απειλεί ανοιχτά τους εκπροσώπους του Τύπου, με στρατιωτικά παραγγέλματα και απειλή βίας.

3. Ο λόγος που η οργάνωση αυτή καταφεύγει σε τόσο ακραία συμπεριφορά ακόμα και απέναντι σε δημοσιογράφους είναι ότι δεν έχει κανένα άλλο πολιτικό στόχο παρά μόνο τη βία απέναντι σε όσους αυτή θεωρεί “αντιφρονούντες”. Για τη Χρυσή Αυγή το μέσο (βία) είναι το μήνυμα.

4. Αν η οργάνωση αυτή συμπεριφέρεται μ’ αυτό τον τρόπο απέναντι σε δημοσιογράφους και με ανοιχτές τις κάμερες, καταλαβαίνει κανείς το πώς λειτουργεί απέναντι στους αδύναμους της κοινωνίας, τους μεμονωμένους πολίτες που θεωρεί αντιπάλους της ή τους απλούς μετανάστες που βρίσκονται στο δρόμο της.

5. Η δράση της οργάνωσης αυτής έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη δημοκρατία. Οχι μόνο προπαγανδίζει ανοιχτά τις ιδέες του ναζισμού, αλλά θέτει και σε εφαρμογή τα διδάγματα του Χίτλερ και τις μεθόδους των Ταγμάτων Εφόδου. Η δράση αυτή έχει φτάσει πολλές φορές στα δικαστήρια και διαθέτουμε σήμερα πολλές σχετικές δικαστικές αποφάσεις. Η σημαντικότερη απ’ αυτές, η οποία έχει τελεσιδικήσει σε επίπεδο Αρείου Πάγου δέχεται ότι μια ομάδα δέκα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον υπαρχηγό της επιτέθηκε με σκοπό να δολοφονήσει έναν φοιτητή, μόνο και μόνο επειδή ήταν συνδικαλιστής και αριστερός (απόφαση 1167/2010 του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου).

6. Με αυτά τα δεδομένα η ΕΣΗΕΑ θα μπορούσε να καλέσει τους δημοσιογράφους να απέχουν από κάθε παρόμοια φασιστική τελετή (δήθεν συνέντευξη Τύπου) που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους προκλητικούς τραμπουκισμούς, αλλά και για να προστατεύσει τα μέλη της και όλους τους δημοσιογράφους από την επικίνδυνη αυτή οργάνωση.

7. Η ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το χαρακτήρα και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς της πολιτείας (Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κλπ.) να διοργανώσει ημερίδα για το ζήτημα αυτό, και να ζητήσει να δοθεί μεγάλη κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης, τα οποία έστω και κατόπιν εορτής θα πρέπει να αντιληφθούν τις δικές τους ευθύνες και να συμβάλουν στην ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα του νεοναζισμού.

Πηγή: http://xyzcontagion.wordpress.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *