Η Ε.Ε εκβιάζει του Ελληνες με αποβολή από το ευρώ

Ψοφοδεείς και δουλόφρονες απέναντι στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους εταίρους τους ήταν ανέκαθεν οι Έλληνες πολιτικοί σχεδόν στο σύνολο τους. Αυτό είναι γνωστό. Εκείνο, όμως, που δεν ήταν ευρέως γνωστό στους Έλληνες είναι το πόσο αδίστακτοι εκβιαστές και πόσο ολοκληρωτικής νοοτροπίας είναι οι δήθεν δημοκρατικοί ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόλις ο ελληνικός λαός απέδειξε με την ψήφο του στις 6 Μαΐου ότι έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τις απειλητικές και αυθάδεις υποδείξεις των Ευρωπαίων να ψηφίσει υπέρ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των δύο, δηλαδή, κομμάτων που εκτελούν πειθήνια τις εντολές τους και υποδούλωσαν την Ελλάδα στην EE μέσω του ολέθριου και επαίσχυντου Μνημονίου, η Γερμανία και η EE έδειξαν το αποκρουστικό και απεχθές πρόσωπο τους.

Φρύαξαν λυσσασμένοι οι Γερμανοί που οι εθελόδουλοι συνεργάτες τους στην Αθήνα αποδοκιμάστηκαν από τους ψηφοφόρους και δεν κατάφεραν να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση δωσίλογων.
Εγκαταλείποντας ανενδοίαστα κάθε πρόσχημα νομιμοφροσύνης, το Βερολίνο εξαπέλυσε εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού πληθυσμού, απειλώντας να αποβάλει την Ελλάδα από το ευρώ, παρόλο που δεν υπάρχει καμία νομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο! Δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη διαδικασίας αποβολής χώρας-μέλους της Ευρωζώνης στις Συνθήκες δημιουργίας της! Δεν είναι φυσικά τυχαίο αυτό.

Οι «φύρερ» του Βερολίνου

Μόλις οι ελληνικές κάλπες έβγαλαν αποτέλεσμα που δεν τους άρεσε, οι «φύρερ» του Βερολίνου παραμέρισαν κάθε πρόσχημα δημοκρατικής νομιμότητας της EE και άρχισαν τις ωμές απειλές αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ.
«Αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να μην μείνει στο ευρώ, εμείς δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», δήλωσε με μαφιόζικο τρόπο ο δεξιός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Δεν έχασε, φυσικά, την ευκαιρία να υπαγορεύσει τους όρους ο Γερμανός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιεργκ Ασμουσεν: «Πρέπει να είναι καθαρό στην Ελλάδα ότι, αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα πέρα από το Μνημόνιο», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Handelsblatt, τη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας. «Ο Ασμουσεν για πρώτη φορά ανέφερε την αποχώρηση της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση», επισημαίνει περιχαρής η επίσης δεξιά γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine.

Ο Χορστ Ζέεχοφερ, αρχηγός της ακροδεξιάς Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) που κυβερνά αδιαλείπτως τη Βαυαρία από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και είναι κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, ένας Γερμανός πολιτικός ηγέτης που έχει από καιρό ταχθεί υπέρ της αποβολής της Ελλάδας από το ευρώ, επανήλθε δριμύτερος. «Πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική ισχύ της Γερμανίας. Αυτό είναι σημαντικότερο από την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε.
Από κοντά και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν: «Καμιά χώρα δεν θα δώσει στην Ελλάδα καμιά δόση της δανειακής σύμβασης, αν στην Αθήνα δεν υπάρχει κυβέρνηση που να τηρεί τους κανόνες. Αν οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, τότε πρέπει να ψηφίσουν κόμματα που πρεσβεύουν αυτές τις θέσεις», δήλωσε!

Εκστρατεία απειλών

Εννοείται ότι ο γερμανικός Τύπος συμπαρατάχθηκε αμέσως με τη γραμμή αυτή. Θεαματικότερο όλων, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
«Αντίο, Ακρόπολη!» είναι ο τίτλος του μονοθεματικού εξωφύλλου του στο τεύχος αυτής της εβδομάδας. «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει τώρα το ευρώ» επεξηγεί ο υπότιτλος. «Γιατί είναι αναπότρεπτη η έξοδος της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση» είναι ο τίτλος του θέματος στα περιεχόμενα του περιοδικού. «Αποχαιρετισμός με σημαίες που κυματίζουν – Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλέον καμιά πολιτική πλειοψηφία υπέρ της πορείας λιτότητας» γράφει άλλος τίτλος του περιοδικού. «Απόλυση από το ευρώ», ένας ακόμη τίτλος.

Ο στόχος είναι εξόφθαλμος: Να εντυπωθεί στο μυαλό όλων των αναγνωστών η άποψη ότι η σχέση της Ελλάδας με το ευρώ είναι τελειωμένη ιστορία.

Η Frankfurter Allgemeine είναι πολύ θρασύτερη. Με κυριολεκτικά γκεμπελικό τρόπο, προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα: «Αντίσταση εναντίον των προσπαθειών της Αθήνας να εκβιάσει» είναι, για παράδειγμα, ένας  προκλητικός τίτλος της. «Απειλεί με το τέλος του ευρώ» επεξηγεί ο υπότιτλος.
Η ίδια εφημερίδα λοιδορούσε στην κυριακάτικη έκδοσή της τους Έλληνες πολιτικούς. «Ελληνικό σόου φρικιών» (!) ήταν ο πολύ χαρακτηριστικός τίτλος του σχετικού άρθρου της.

«Εκτέλεση» προς παραδειγματισμό!

Είναι τέτοια η λύσσα των Γερμανών με το εκλογικό αποτέλεσμα, ώστε προτείνουν ανοιχτά να εκδιωχθεί η Ελλάδα από το ευρώ για να παραδειγματιστούν οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και να υπακούουν πειθήνια και χωρίς αντίρρηση στις εντολές του Βερολίνου!

«Εφτά στους δέκα Έλληνες ψήφισαν ριζοσπαστικά κόμματα» γράφει με φρίκη η Frankfurter Allgemeine. Το έκαναν αυτό επειδή «θέλουν να εξαναγκάσουν τον πλούσιο Βορρά να τους δίνει διαρκώς υποστήριξη για να μην ξοδεύουν οι Έλληνες λιγότερα» ισχυρίζεται. Μια αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ, ισχυρίζεται σε άλλο άρθρο της, «θα είχε πιθανόν συμμορφωτική επίδραση επί άλλων χωρών: θα τις δίδασκε ότι μπορεί να αποκομίσει δυσάρεστες εμπειρίες όποια χώρα θέλει να κάνει μεγάλες παύσεις στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της μείωσης των ελλειμμάτων»!
Η ίδια νοοτροπία, δηλαδή, βάσει της οποίας οι ναζί στη διάρκεια της Κατοχής εκτελούσαν κόσμο για να φοβηθούν οι υπόλοιποι.

Το περιοδικό Der Spiegel έχει την ίδια γνώμη: «Η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ισχυρό σήμα προς τις άλλες χρεοκοπημένες χώρες ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιαστεί!» υπογραμμίζει περήφανα η ομάδα των αρθρογράφων του περιοδικού που συνυπογράφουν το αφιέρωμα.

Μπορούν να μας διώξουν;

Όσο απεχθείς κι αν έχουν καταστεί πια στα μάτια των Ελλήνων οι δεξιοί πολιτικοί που κυβερνούν τη Γερμανία και κάποιοι σοσιαλδημοκράτες, το κύριο ερώτημα είναι άλλο: Μπορούν οι Γερμανοί να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, αν το αποφασίσουν;
Το πρώτο και καθοριστικό ζήτημα για να μπορέσει κανείς να απαντήσει στην ερώτηση αυτή είναι το αν στην Αθήνα θα υπάρχει μια κυβέρνηση πειθήνια στις εντολές του Βερολίνου (όπως αυτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) ή αν θα έχουμε μια κυβέρνηση διατεθειμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Έχει τεράστια διαφορά. Με μια κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και «προθύμων», οι Γερμανοί όχι μόνο θα μας λιώσουν, αλλά μπορούν σχεδόν ανέξοδα γι’ αυτούς να μας πετάξουν έξω από το ευρώ όποια στιγμή θελήσουν.

Με μια κυβέρνηση αντιμνημονιακής κατεύθυνσης, τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα για το Βερολίνο και την EE.
Καταρχάς, αν η κυβέρνηση αυτή αρνείται να αποχωρήσει «οικειοθελώς», οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να μας διώξουν. Θα επιχειρήσουν να μας εκβιάσουν μέσω της αυθαίρετης διακοπής της δανειοδότησης.

Ζήτημα πρώτον: Θα συμφωνήσουν, άραγε, όλοι οι Ευρωπαίοι (για παράδειγμα οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί κ.ά.) σε αυτό τον εκβιασμό; Καθόλου βέβαιο.

Ζήτημα δεύτερον: Αν όντως διακόψουν το δανεισμό της χώρας, τι θα έκαναν οι Γερμανοί όταν η κυβέρνηση έφερνε τη δανειακή σύμβαση στη Βουλή, αυτή την κήρυσσε άκυρη και παρέπεμπε σε δίκη τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς Οικονομικών που υπέγραψαν, σταματώντας, φυσικά, να πληρώνει τις δόσεις; Οα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις επιπτώσεις στο ήδη υπό κατάρρευση ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα!

Εξέγερση κατά του Δ’ Ράιχ

Αλλά κι αν οι Γερμανοί πετύχαιναν να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, θα τους ήταν, άραγε, τόσο αδιάφορο αν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα κραυγάζουν «Κάτω το Δ Ράιχ!» ή αν χιλιάδες διαδηλωτές πολιορκούν καθημερινά την πρεσβείο τους στην Αθήνα, εκτοξεύοντας μολότοφ, καίγοντας γερμανικές σημαίες κ.λπ., με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς να μεταδίδουν συνεχώς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τις εικόνες αυτές;

Καθόλου απίθανο δεν είναι σε ελάχιστο 24ωρα ο αντιγερμανισμός να έχει φουντώσει σε ολόκληρη την Ευρώπη και οι γερμανικές πρεσβείες να πολιορκούνται σε όλες τις πρωτεύουσες από οργισμένα πλήθη.

Είναι αβάσιμη η άποψη ότι το Βερολίνο θα δράσει τόσο τυχοδιωκτικά, με τόσους κινδύνους για την αδιατάρακτη σχεδόν πανευρωπαϊκή ηγεμονία του επειδή δεν του… αρέσε ο Αλέξης Τσίπρας ή μια αντιμνημονιακή ελληνική κυβέρνηση.
Απείρως λογικότερο είναι να διαπραγμα τευτεί με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση  και να προσπαθήσει να την ενσωματώσει έχοντας σοβαρότατες πιθανότητες επιτυχίας και μη διακυβεύοντας τίποτα! ■

Πηγή: Γ. Δελαστίκ – “Επίκαιρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *