ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Βαριές είναι οι απώλειες του Τουρκικού στρατού στις καθημερινές συγκρούσεις του με τους Κούρδους αντάρτες, ενώ και οι τελευταίοι καταγράφουν βαριά πλήγματα στις δυνάμεις τους, χωρίς βεβαίως να μπορεί να υπολογιστεί το αποτέλεσμα της μήνης των Τουρκικών κατασταλτικών μηχανισμών που απαντούν με ακραία βία στους κουρδικούς πληθυσμούς. Η υποκρισία του Τουρκικού αστικού κατεστημένου ξεπερνά κάθε όριο, όταν αντί να διερευνήσουν την ειρηνική διέξοδο από τον ακήρυκτο πόλεμο με την κουρδική μειονότητα, επιχειρούν να εμπλέξουν τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σε ακόμη μια πολεμική αντιπαράθεση, αυτή τη φορά στη Συρία, με πρόσχημα την αντιμετώπιση του εμφυλίου στη γειτονική χώρα, ώστε να μπορέσουν να κάνουν βήματα στην υλοποίηση των γενικότερων ιμπεριαλιστικών τους βλέψεων. Η προοπτική στυγνής ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία αντιμετωπίζει όμως την άρνηση του Τουρκικού λαού. Αυτός εξάλλου υφίσταται τις συνέπειες, σε αίμα και σε χρήμα, για να βρουν δρόμο πραγμάτωσης τα Νεοοθωμανικά σχλεδια της κυβέρνησης Ερντογάν.

Στο πιο πρόσφατο επεισόδιο, ο Τουρκικός στρατός βρίσκεται να μετρά 8 Τούρκους νεκρούς στρατιώτες και άλλους 16 τραυματίες, από την επίθεση των ανταρτών του ΡΚΚ στην περιοχή Ντάγλιτζα στην Νοτιοανατολική Τουρκία. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για εισχώρηση των Κούρδων ανταρτών από τα τουρκο-ιρανικά σύνορα και αιφνιδιαστική επίθεση στη φάλαγγα του Τουρκικού στρατού, που προκάλεσε επίσης την απώλεια 10 ανταρτών του ΡΚΚ. Επισημαίνεται ότι στην περιοχή Ντάγλιτζα, τον Οκτώβριο του 2007, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε φυλάκιο του Τουρκικού στρατού, σκοτώνοντας 12 στρατιώτες και τραυμάτισαν 16 ακόμη.

Το Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13/6/2012 στο κείμενο του με τίτλο  «HPG: 16 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ», καταγράφει τις δραματικές απώλειες όλων των πλευρών, που συντελέστηκαν πριν την τελευταία μάχη.

«HPG : 16 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πέντε συγκρούσεις. Το HPG-BİM (κέντρο επικοινωνίας και τύπου του HPG), ανακοίνωσε πως κατά τις συγκρούσεις σε Σέμντινλι, Τσουκούρτζα και Μπεϊτουσεμπάπ σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες και τραυματίστηκαν 9, ενώ στην σύγκρουση στην Τσουκούρτζα αναφέρει πως σκοτώθηκαν και τρεις αντάρτες. Το HPG-BİM έκανε ανακοίνωση για πέντε διαφορετικά θέματα του διαστήματος από 10 έως 12 Ιουνίου

ΣΤΗΝ ΜΠΕΪΤΟΥΣΕΜΠΑΠ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 4 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Το HPG-BİM αναφέρει πως στις 10 Ιουνίου σε σύγκρουση ανταρτών με στρατιώτες του ¨κατοχικού στρατού της T.C.¨ στην περιοχή Γκίρε Σαμπάνα της Μπεϊτουσεμπάπ του νομού Σιρνάκ, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας τραυματίστηκε. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως στις 11 Ιουνίου η επιχείρηση διευρύνθηκε στις περιοχές Γκίρε Γκονίγιε, Γκίρε Κερκούλ και Μεϊντάν Ζενγκιλέ, και σε δεύτερη σύγκρουση που συνέβη γύρω στις 20.30 σκοτώθηκαν 3 στρατιώτες και τραυματίστηκε ένας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ελικόπτερα τύπου Σικόρσκι απομάκρυναν τους νεκρούς και τους τραυματίες από την περιοχή υπό την στήριξη των ελικοπτέρων Κόμπρα.

ΣΤΟ ΣΕΜΝΤΙΝΛΙ ΠΕΘΑΝΑΝ 4 ΕΦΕΔΡΟΙ ΛΟΧΙΕΣ ΚΑΙ 1 ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Το HPG-BİM ενημερώνοντας σχετικά με τις συγκρούσεις που έγιναν την Τρίτη στην περιοχή του Σέμντινλι, ανακοινώνει πως κατά την διάρκεια επιχείρησης στρατιωτών του στρατοπέδου Γκιράνα, 5 στρατιωτικοί, εκ των οποίων οι 4 ήταν έφεδροι λοχίες. Στη ανακοίνωση αναφέρεται πως ¨Στις 12 Ιουνίου κατά την διάρκεια επιχείρησης στρατιωτών του στρατοπέδου Γκιράνα της περιοχής Σέμντινλι, υπήρξε σύγκρουση των ανταρτών μας με τον κατοχικό στρατό της T.C. ¨, ενώ αναφέρεται πως οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα τύπου Σικόρσκι στο στρατόπεδο Γκιράνα.

3 ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ Αναφέρεται πως στις 10 Ιουνίου σε επιχείρηση του συντάγματος Μπιλιτζάν στην περιοχή της Τσουκούρτζας του νομού Χακκάρι, και γύρω στις 20.00-21.00 σε συγκρούσεις έχασαν την ζωή τους τρεις αντάρτες, ενώ η περιοχή βομβαρδίστηκε ιδιαίτερα από ελικόπτερα τύπου Κόμπρα. Στην ανακοίνωση του HPG-BİM αναφέρεται πως σε αυτή την σύγκρουση δεν εντοπίστηκαν απώλειες του τουρκικού στρατού. Ανακοινώθηκε πως οι αντάρτες που σκοτώθηκαν είναι η γεννημένη στο Μακού Ξετζέ Μπρουκιμίλαν, η γεννημένη στο Μάκου Μπεσρά Ντελαγιμίλαν, και ο γεννημένος στο Ερζερούμ Αγιατουλλάχ Καντεμίρ.

7 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΟΥΡΤΖΑ Το HPG-BİM αναφέρει πως σε επιχείρηση ανταρτών ενάντια στην ειδική μονάδα που επέφερε τον θάνατο των τριών ανταρτών, σκοτώθηκαν 6 στρατιώτες και τρεις τραυματίστηκαν.

Όμως ο πόλεμος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με τους αντάρτες του ΡΚΚ έχει και άλλες συνέπειες. Την έξαρση των αυτοκτονιών διαδέχονται οι συνεχείς αποκαλύψεις για τα απάνθρωπα βασανιστήρια εις βάρος των στρατιωτών από το μόνιμο προσωπικό, που είναι ιδιαίτερα ακραία όταν ο έφεδρος είναι Κούρδος. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η καταγραφή κρουσμάτων λιποταξιών.

Η Εφημερίδα Χουριέτ (14/6/2012) στο άρθρο της με τίτλο «16 ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» γράφει ότι: «Για άγνωστο λόγο 16 στρατιώτες του 3ου τάγματος εκπαίδευσης της στρατοχωροφυλακής στο Εζινέ του Τσανάκκαλε, λιποτάκτησαν την ίδια στιγμή. Μέσα σε δύο ώρες, μετά από έρευνες της στρατοχωροφυλακής και της αστυνομίας οι λιποτάκτες στρατιώτες βρέθηκαν.

Σήμερα στις 13.30 16 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες από το 3ο τάγμα στρατοχωροφυλακής στο Εζινέ, για άγνωστο ακόμη λόγο λιποτάκτησαν από την μονάδα τους. Στρατοχωροφυλακή και αστυνομία τέθηκαν σε συναγερμό για να βρούνε τους λιποτάκτες στρατιώτες που φορούσαν κόκκινη και μπλε φόρμα. Ο έπαρχος του Εζινέ Τζεγκίζ Καραμπουλούτ ανέφερε πως τους 5 εξ αυτών τους εντόπισαν στην περιοχή Ερενλέρ σε απόσταση 500 μέτρα από το τάγμα, και τους συνέλαβαν την ώρα που προσπαθούσαν να αποδράσουν καθώς είχαν δει το στρατιωτικό όχημα. Ο Καραμπουλούτ ανέφερε πως με τις έρευνες που έγιναν συνελήφθη το σύνολο των 16 λιποτακτών στρατιωτών και δήλωσε : ¨Η λιποταξία των στρατιωτών εντοπίστηκε κατά την καταμέτρηση των στρατιωτών μετά το μεσημεριανό φαγητό. Δεν μάθαμε ακόμη γιατί έκαναν τέτοια προσπάθεια. Στις 22 Ιουνίου θα γίνει η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων στρατιωτών¨. Σχετικά με το γεγονός άρχισε δικαστική έρευνα».

Να θυμίσουμε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των Τούρκων-Κούρδων πολιτικών προσφύγων στο Λαύριο, ενώ στο παρελθόν δεν έλειψαν οι καταγγελίες Ελλήνων στρατιωτών που υπηρετούσαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σχετικά με την Παράδοση στις Τουρκικές αρχές, από τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, λιποτακτών του Τουρκικού Στρατού  που είχαν ζητήσει Πολιτικό Άσυλο. Οι φαντάροι κατήγγειλαν  συγκλονισμένοι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ακούγονταν πυροβολισμοί, καθώς οι συνάδελφοι τους λιποτάκτες του Τουρκικού στρατού εκτελούνταν με συνοπτικές διαδικασίες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *