9o Camping Τομέα Νεολαίας Αριστερής Ανασύνθεσης

Αριστερή Ανασύνθεση-Τομέας Νεολαίας

9ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Camping

28 Ιουλίου –6 Αυγούστου, Ζαχάρω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά ο Τομέας Νεολαίας της Αριστερής Ανασύνθεσης διοργανώνει το πολιτικό-πολιτιστικό του Camping, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από 28 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου, στον γνώριμο αλλά εντελώς διαφορετικά διαμορφωμένο χώρο του «Camping Apollo» στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να οργανώσουμε συλλογικά και πρωτότυπα, σε σύγκρουση με τα κυρίαρχα πρότυπα, τον χώρο που θα περάσουμε τις διακοπές μας. Να οργανώσουμε την καθημερινότητα μας, με τρόπο που θα δένει τους συντροφικούς δεσμούς και θα συγκρούεται με το πρότυπο της ανάθεσης, της εμπορευματοποίησης κάθε πλευράς της ζωής μας και θα αναζητά ένα νέο τρόπο οργάνωσης των διακοπών μας, από το φαγητό και την εκδήλωση μέχρι την διασκέδαση και την διαμόρφωση του χώρου, ως μια προσπάθεια ψηλάφησης ενός εντελώς διαφορετικού πολιτιστικού αντιπροτάγματος. Μια πολιτική πρόκληση να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε συλλογικά πάνω στις εμπειρίες και τις αναπαραστάσεις που πρόσφερε η κοινωνικά βάρβαρη επίθεση των συγκυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά και η μνημειώδης πάλη και ριζοσπαστικοποίηση του λαού μας. Ειδικά φέτος προσπαθήσαμε την εμπειρία των χρόνων να την μετασχηματίσουμε σε μια εμπειρία πρωτότυπη και για εμάς τους ίδιους αλλά και για τους χρόνιους φίλους και συντρόφους που μας επισκέπτονται. Με περισσότερα πειράματα αυτοoργάνωσης και εναλλακτικής διαχείρισης του χώρου και του χρόνου μας, με συλλογική κουζίνα και μια ομάδα που τον ερχόμενο χειμώνα φιλοδοξεί να βρεθεί στις γειτονιές που αιμορραγούν, αλλά κι με ένα μικρό αυτοoργανωμένο και διαχειριζόμενο από συντρόφους ιατρείο που επίσης προσπαθεί να αναμετρηθεί με τον στόχο δημιουργίας κοινωνικού ιατρείου.

Στην φιλόδοξη αυτή πολιτική αλλά και πολιτιστική προσπάθεια είστε καλεσμένοι όλοι και όλες, όχι μόνο για να την παρακολουθήσετε αλλά για να συμμετέχετε και να συνδιαμορφώσετε μια εμπειρία που το ταξίδι της και η αναζήτηση της συνεχίζεται εδώ και εννέα χρόνια.

Πρόσβαση στο Camping

Η πρόσβαση στην Ζαχάρω είναι εξαιρετικά εύκολη και μπορεί να γίνει είτε με ΙΧ, είτε με ΚΤΕΛ, είτε με τα λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την Αθήνα το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Για την διαδρομή με Ι.Χ.:

η διαδρομή με την μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια (με σημείο αναφοράς την Αθήνα) είναι αυτή που ξεκινά από την Αθήνα μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε94 και συνεχίζει στον αυτοκινητόδρομο Ε65 που καταλήγει στην Τρίπολη. Στη συνέχεια κινούμαστε στην εθνική οδό Ε952, δεν στρίβουμε προς Καλαμάτα και συνεχίζουμε μέχρι τη διασταύρωση στο Καλό Νερό. Από το σημείο αυτό κινούμαστε προς Γιαννιτσοχώρι το οποίο βρίσκεται μεταξύ Καλού Νερού και Ζαχάρως. Η διαδρομή είναι ευχάριστη, ενώ η απόσταση είναι 251 χιλιόμετρα και ο χρόνος άφιξης λιγότερο από 3,5 ώρες.

Για όσους θελήσουν να έρθουν με τα λεωφορεία του camping πρέπει να γνωρίζουν ότι αναχώρηση για το camping στο Γιαννιτσοχώρι, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι, από το σταθμό του μετρό στο Μεταξουργείο. Η αναχώρηση από το camping στο Γιαννιτσοχώρι προς την Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Αυγούστου το μεσημέρι.

 Στο σκέλος του πολιτικού προγράμματος επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα δεμένο και με άξονα τις συζητήσεις, τους προβληματισμούς και τις εμπειρίες της συγκυρίας μέσα από ένα πρίσμα μετασχηματισμού διαμέσου της θεωρίας, της ιστορικής εμπειρίας και του συλλογικού στοχασμού. Ένα πρόγραμμα με κέντρο που σίγουρα αξίζει να ιδωθεί ως όλον και να παρακολουθηθεί όλες τις ημέρες. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ήδη ανακοινωθεί και βρίσκεται αναρτημένο στο blog του camping (http://campingaran.wordpress.com/). Στο σκέλος του πολιτιστικού προγράμματος εργαστήκαμε ώστε να φτιαχτεί ένα πρόγραμμα δεμένο που να μπορεί να παρέχει την ευκαιρία συλλογικής διασκέδασης και ευχαρίστησης, ακόμα και σε ακροατήρια διαφορετικών ηλικιακών και πολιτιστικών καταβολών.

Μετά από δουλειά μηνών και με μια οργάνωση του camping που φιλοδοξούμε να είναι εμπειρία και πείραμα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το χώρο, το χρόνο, τη συλλογική ζωή έχουμε τη χαρά να σας καλέσουμε κοντά μας. Για να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε μαζί, να προβληματιστούμε, να μάθουμε και να σκεφτούμε συλλογικά πάνω στις μάχες που δώσαμε και να ετοιμαστούμε για τις ακόμα μεγαλύτερες που έρχονται. Για να γνωριστούμε, αλλά και για να συσφίξουμε τους δεσμούς αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Για να χτίσουμε στα ερείπια του κόσμου που γκρεμίζουμε, τον κόσμο των οραμάτων, των ονείρων και των αγώνων μας…

Σας περιμένουμε όλους και όλες!

 Δηλώσεις Συμμετοχής

Για δηλώσεις συμμετοχών και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο τηλέφωνο: 6979953097

Διαδικτυακή ενημέρωση

Video και spots του camping

 

Αριστερή Ανασύνθεση

Τομέας Νεολαίας

 9ο Πολιτικό – Πολιτιστικό Camping

28 Ιουλίου –6 Αυγούστου, Ζαχάρω

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 Κυριακή 29.07

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

«Follow politics on Twitter»

Οι αλλαγές στη δημόσια σφαίρα μέσα από τη λειτουργία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

 Ομιλητές: Αντώνης Βαρσάμης, Κίμωνας Γαστεράτος, Αλέξανδρος Γεωργίου

 Μια προσπάθεια αναζήτησης και αναμέτρησης με το ερώτημα καθορισμού και επανακαθορισμού του Δημόσιου πολιτικού και όχι μόνο λόγου μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προσπάθεια οικοιοποίησης της ΄΄ελευθερίας΄΄ του διαδικτύου από της φωνές της αντίδρασης. Η διεθνής εμπειρία οργάνωσης και προπαγανδισμού κινημάτων μέσα από το facebook, η κινηματική real-time ενημέρωση μέσα από το twitter, η κατασκευή μιας νέας πολιτικο-θεωρητικής βιβλιοθήκης μέσα από την μπλοκόσφαιρα. Ένας χώρος ελευθερίας ή μια διαδικασία Οργουελικής παρακολούθησης και ελέγχου;

Δευτέρα 30.07

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

«Κόκκινη κλωστή, χαμένη…»

Μια περιπλάνηση στη ζωή και το έργο της Ζωρζ Σαρή

 Ομιλητές: Κατερίνα Αδαμοπούλου, Έυη Γκερδιζάνη, Ελίνα Τσαλίκη

 Από την ΕΠΟΝ, στο θέατρο και η μετάβαση στο χώρο της λογοτεχνείας. Μια εκδήλωση γνωριμίας, αλλά και νοσταλγίας για την κόκκινη κλωστή που έδεσε την εφηβεία μας.

 

Τρίτη 31.07

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

Φοιτητικό κίνημα στην εποχή των τεράτων

Η σύγχρονη πάλη ενάντια στην μετάλλαξη του Πανεπιστημίου, στο φόντο του τέλους της Μεταπολίτευσης

 Ομιλητές: Θανάσης Σαράντης, Ηλίας Καλτσάς

 Η εμπειρία του ελληνικού φοιτητικού κινήματος, οι αγώνες του και οι προκλήσεις του στην εποχή που το παλιό πεθαίνει και το νέο παλεύει για να γεννηθεί. Μια κριτική αποτίμηση και η ψηλάφιση νέων προοπτικών, στην θεωρητική του ανάλυση, το πολιτικό του πρόγραμμα, την οργάνωση του και το άνοιγμα νέων ρηγμάτων στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό

 

Τετάρτη 01.08

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

«Οι αστοί τρομάξανε και πόλεις φτιάξανε»

Πόλη, χώρος και εξέγερση – Για μια χωροταξική κοινωνιολογία του αστικού τοπίου

 Ομιλητές: Αναστασία Βλάση, Κωστής Πλεύρης, Διονύσης Τζανετάτος

 Μια θεωρητική αναζήτηση για την διαμόρφωση του αστικού τοπίου και της ρημοτομίας των πόλεων, ως μια προσπάθεια ενσωμάτωσης, καταστολής και ελέγχου των εξεγερτικών φαινομένων.

 

Πέμπτη 02.08

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

«Η έρημος του πραγματικού»

Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης: Αλλαγές στις σχέσεις εκπροσώπησης και η κοινωνιολογία της ψήφου

Ομιλητές: Σπύρος Σακελαρόπουλος, Χρίστος Τουλιάτος

 Το γκρέμισμα του πολιτικού σκηνικού της τελευταίας τριαντακονταετίας, η μετακίνηση κομματιών του εκλογικού σώματος, υπό-πολιτικές και αντι-πολιτικές τοποθετήσεις και τα ερωτήματα για την Αριστερά και την εκπροσώπηση της εργατικής τάξης και των σύμμαχων λαικών στρωμάτων.

 

9.30μμ: Συναυλίες

Sticks ‘n Stones/Holy Doubt

 Salonumuz Klimalidir

 Koza Mostra

 

Παρασκευή 03.08

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

Από το Μόναχο στο Ράιχσταγκ

Η δημοκρατία της Βαϊμάρης – Η άνοδος και η πτώση των Ναζί στον Μεσοπόλεμο

 Ομιλητές: Γιώργος Αλεξάτος, Δημήτρης Λένης, Κώστας Χοβαρδάς

 Μια ιστορικό-θεωρητική εκδήλωση στοχασμού γύρω από την γένεση του ναζισμού, την άνοδο του φασισμού, την στάση της κομμουνιστικής αριστεράς και της σοσιαλοδημοκρατίας, την διείσδυση των ναζί στην εργατική τάξη και σε προλεταριοποιούμενα κομμάτια στην τσακισμένη Γερμανία του μεσοπολέμου. Μια διήγηση χρήσιμη στη σκέψη μας για την ανάδυση του φασισμού και στην Ελλάδα.

9.30μμ: Συναυλίες

Mr Highway Band

 Monovine

 Φοίβος Δεληβοριάς

 Picos Apicos and the Pina Colladas

 

Σάββατο 04.08 / 11πμ

 11πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση

Μαρξισμός και ηγεμονία, κόμμα και στρατηγική

Προσεγγίσεις του έργου του Αντόνιο Γκράμσι, στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης επαναστατικής θεωρίας

 Ομιλητές: Γιώργος Καλαμπόκας, Παναγιώτης Σωτήρης

 Η αναψηλάφιση, του έργου του εισηγητή της Δυτικομαρξιστικής σκέψης Αντόνιο Γκράμσι. Γνωριμία και μετασχηματισμός των τόσο σύγχρονων εννοιών της ηγεμονίας, του ιστορικού μπλοκ, του κόμματος ως νέου ηγεμόνα.

 

9.30μμ: Μουσική εκδήλωση

Καπνισμένο Τσουκάλι:  Αφιέρωμα στο λαϊκό-εργατικό τραγούδι

11.30μμ: Ρεμπέτικο γλέντι

Με την παρέα του «Ρεμπετοκαφενέ του Αιγάλεω»

 

Κυριακή 05.08 / 12μ

 12μ: Εκδήλωση – Συζήτηση

Αριστερή στρατηγική, πολιτικό πρόγραμμα και οργάνωση του λαού

Η αριστερά μπροστά στις προκλήσεις και τις δυνατότητες της περιόδου

 Ομιλητές: Τάσος Σταυρόπουλος, Παναγιώτης Σωτήρης

 

Η Αριστερά μπροστά στην εποχή της μεγάλης αναταραχής. Προκλήσεις, αδιέξοδα και προοπτικές προς τη διατύπωση μιας σύγχρονης κομμουνιστικής, επαναστατικής στρατηγικής.

9μμ: Παραδοσιακό κρητικό γλέντι με την «Ανωγειανή Παρέα»

 

Επίσης

στον χώρο του Camping θα λειτουργούν αυτοοργανωμένα

κουζίνα

κυλικείο

beach bar

ιατρείο

 … ενώ θα οργανωθεί και θερινό σινεμά!

 Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *