Δίκτυο 50 Συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας

Δελτίο Τύπου     24-08-2012     

Το Δίκτυο συγχαίρει και ευχαριστεί όλες και όλους που συμμετείχαν στον δίκαιο , περήφανο , ασίγαστο και τελικά νικηφόρο αγώνα για την αποτροπή της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία .

Χθες το βράδυ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Π. Μελά , παρά τους εκβιασμούς,  τις ανέξοδες υποσχέσεις και την απειλή πως θα γυρίσουν την πλάτη στην περιοχή , από τους εκπρόσωπους του Συνδέσμου ΟΤΑ , στάθηκαν απέναντι και επιβεβαίωσαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. του Φεβρουαρίου .

Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Δ. Παπαδόπουλος , εισηγητής της θέσης να αποδεχτούμε το έργο με ανταλλάγματα και «αντισταθμιστικά», αναγκάστηκε να αλλάξει άποψη , αφού όπως είπε δεν εξασφαλίζει την κοινωνική συναίνεση .

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να αποδεχτούν αυτό που από την αρχή της στημένης διαδικασίας έλεγαν : την απόφαση της διαβούλευσης όπως θα εκφραστεί από την Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο . Και τα δυο όργανα ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ με μόνο 1 ψήφο κατά να μη κατασκευαστεί ο ΣΜΑ Ευκαρπίας και να προχωρήσει αμέσως η συζήτηση για τη νέα Διαχείριση Απορριμμάτων με δημόσιο χαρακτήρα και σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. Που θα λύνει και δεν θα οξύνει το πρόβλημα . Σ’ αυτά τα πλαίσια και βέβαια και ο Δήμος θα αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης και δραστηριοποίησής του ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ κι όχι σχεδόν Για όλο το ΝΟΜΟ .

Το Δίκτυο 50 , καλεί τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής να μην υποστείλουν τη σημαία του αγώνα , να μην εφησυχάσουν . Οι πληγές   από την παλιά χωματερή , τον ΤΙΤΑΝΑ , τις μικρότερες ανεξέλεγκτες και ρυπογόνες βιοτεχνίες , τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας είναι ανοιχτές , όπως και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου με δήθεν αποτροπιασμό παραδέχτηκαν !

Χαιρετίζουμε όλους τους εκπροσώπους των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ , που πρόβαλαν την αλήθεια και δεν πρόσβαλαν την πραγματικότητα , όπως μερικοί εντεταλμένοι , που ξεπέρασαν κάθε δεοντολογία και μας κουνούσαν το δάχτυλο !

Ο αγώνας για την ανάπλαση της περιοχής , που θα αποτελέσει μαζί με τα  δύο στρατόπεδα , Καρατάσιου και Π. Μελά , την ανάσα για την Πόλη και ολόκληρο το Νομό συνεχίζεται !

24-08-2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *