Ως ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ κρίνουμε ότι οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ευρύτερα της Βόρειας Αφρικής και Ασίας θα είναι ραγδαίες αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές. Η περιοχή που εκδηλώθηκε η λεγόμενη ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, όπως ονομάστηκε η κινητοποίηση του κόσμου της εργασίας ενάντια σε αυταρχικά καθεστώτα, που πυροδοτήθηκε από τα οξυμένα οικονομικά-κοινωνικά προβλήματα αι την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση συνάμα αποτελεί πεδίο εκδήλωσης των οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και ενός νέους Πολέμου των Πολιτισμών, από τη προβολή μιας ταινίας που γεννά πολλά ερωτήματα.
Κρίκος των σημαντικών εξελίξεων που προδιαγράφονται αποτελεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία. Δεν είναι παρακινδυνευμένο να πούμε ότι πλέον οδεύουμε σε έναν τεράστιο επανασχεδιασμό της περιοχής που όμοιο του έχουν να συναντήσουν οι λαοί της περιοχής από την κατάρρευση-διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκατό χρόνια μετά, οι ιμπεριαλιστές «τη γη ξαναμοιράζουν» έχοντας ως αιχμή του δόρατος των αιματοβαμμένων τους σχεδιασμών το Κουρδικό Ζήτημα.
Στα πλαίσια όμως ενός διαφοροποιημένου καπιταλιστικού συστήματος, που κλυδωνίζεται βίαια από την πρωτόγνωρη κρίση του και αναζητά την υπέρβαση της μέσω των γνωστών μεθόδων: την πολεμική καταστροφή και την ιστορικού βάθους λεηλασία και καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας.
Από αυτή επομένως την αφετηρία κρίνουμε σκόπιμο να παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα σε αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται ήδη και αναμένεται να ενταθούν το άμεσο διάστημα. Εκτιμούμε απαραίτητη την παρουσίαση σημαντικών αστικών εκτιμήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και τον σχολιασμό αυτών, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε στην ανάδειξη μιας νέας εργατικής διεθνιστικής αντίληψης.
Στο πρώτο μέρος αυτής της πρωτοβουλίας εκθέτουμε το κείμενο της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ με τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΕ (5) ΚΡΑΤΙΔΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ! ΤΟ ΙΔΕΑΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ», που περιγράφει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξετάστηκαν πρόσφατα στην Συνδιάσκεψη της Σαγκάης.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζεται το κείμενο «ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ “ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ” ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ» επίσης της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ που περιγράφει, δίνοντας έμφαση με μια ιστορική περιδιολόγηση, τους νέους, αδίστακτους σχεδιασμούς των ΗΠΑ έναντι των λαών της περιοχής.
Τέλος, σχεδιάζεται η πραγματοποίηση ειδικής ραδιοφωνικής εκπομπής για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Επιθυμία μας να συμβάλλουμε στο άνοιγμα ενός ζωντανού-μαχητικού διαλόγου για τις εξελίξεις στην περιοχή μας, να φωτίσουμε το ρόλο του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κυρίως να συμβάλλουμε στην κατανόηση της αλληλένδετης σχέσης των ζητημάτων εσωτερικής και εξωτερικής αστικής πολιτικής. Απαιτείται επομένως κατά τη γνώμη μας μια υπέρβαση των αντιλήψεων του τριτοδιεθνιστικού ρεύματος και επαναφορά της βασικής αντίθεσης κεφαλαίου-εργασίας στο κεντρικό επίπεδο που της αναλογεί. Διεκδικώντας μια νέα παρέμβαση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος, που κατανοώντας την πρωταρχικότητα της πάλης ενάντια στη δική του κυβέρνηση και τη δική του αστική τάξη, θα μετατρέψει την ιμπεριαλιστική σύγκρουση σε ταξική, διεκδικώντας με επαναστατικό τρόπο τους όρους της κοινωνικής απελευθέρωσης.
ΜΕΡΟΣ 1ο
«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΕ (5) ΚΡΑΤΙΔΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!
ΤΟ ΙΔΕΑΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΩΝ»
Στο κείμενο με τίτλο «Τι θα γίνει στη Συρία; Η ελληνική εκτίμηση που καθορίζει τη στάση της κυβέρνησης» που δημοσίευσε το onalert.gr τίθενται σειρά ερωτημάτων που απασχολούν την κοινωνία μας και το επίσημο ελληνικό κράτος, που δεν εξετάζονται φυσικά από την ίδια οπτική: Τι θα γίνει στη Συρία; Η εξέλιξη της κρίσης ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα, η οποία μέσω των δημόσιων τοποθετήσεων του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχει πάρει σαφώς θέση απέναντι στο καθεστώς Άσαντ, τονίζοντας όμως την ανάγκη προστασίας των “χριστιανικών πληθυσμών”. Ποια είναι η εκτίμηση της Αθήνας για τη κρίση;
Πριν παρακολουθήσουμε την ανάλυση αξίζει να μελετήσουμε το βιβλίο «ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ. ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ» του Βασίλη Γιαννακόπουλου, συστηματικό αρθρογράφο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ, συνεργάτη της κυβέρνησης σε θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής, με γνώση της περιοχής εξαιτίας των σπουδών του και της υπηρεσιακής του εμπειρίας. Επίσης, να διαβάσουμε με κριτικό πνεύμα τις αναλύσεις που παρουσιάζονται στο www.geostrategy.gr.
Το Ιδεατό ιμπεριαλιστικό σχέδιο που παρουσιάζεται, αποτέλεσμα της «Συνδιάσκεψης της Σαγκάης», το οποίο θα υλοποιηθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές, έχει τις εξής παραμέτρους: βάζει τέλος στην Συρία όπως την γνωρίσαμε ως κράτος-αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών διακανονισμών του 20ου αιώνα και προβλέπει τη διάσπαση της σε (5) κρατίδια με βάση εθνοτικά-θρησκευτικά κριτήρια. Απώλεια της κεντρικής εξουσίας για τον Άσαντ και εξασφάλιση της κυριαρχίας του στο Μπααθικό κρατίδιο που θα δημιουργηθεί. Εξασφάλιση και διεύρυνση των ρωσικών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, αναγνώριση του ρόλου Κίνας και Ιράν. Για πρώτη φορά μιλούν για Δημοκρατική Ομοσπονδία Κουρδιστάν, ενώ αναγνωρίζουν στην Τουρκία το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης και δημιουργίας ζώνης ασφάλειας.
Γρήγορα όμως αποκαλύπτονται οι ευρύτερες στοχεύσεις του ιμπεριαλιστικού σχεδίου, που εμπεριέχει τη βάρβαρη αντίληψη επιβολής αποφάσεων που λαμβάνονται για τους λαούς και χωρίς τους λαούς, που αδιαφορούν για τους ανθρώπους και λογαριάζουν μόνο γεωστρατηγικά συμφέροντα μεγάλων δυνάμεων. Η κάθε παράμετρος αυτού του σχεδίου, που βεβαίως πρέπει να λάβει υπόψη το δυναμικό χαρακτήρα των εξελίξεων, ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα για τις επόμενες ανακατατάξεις-ντόμινο στην περιοχή.
Ερώτημα 1ο: τι θα γίνει στο Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράν αφού με ενιαίο τρόπο αντιμετωπίζονται οι εξελίξεις σε αυτές τις περιοχές από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Ανοίγει ο δρόμος για νέα αλλαγή συνόρων και νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση;
Ερώτημα 2ο: τι σημαίνει «Δημοκρατική Ομοσπονδία Κουρδιστάν»; Σίγουρα δεν είναι μια πρόταση που αφορά την Συρία και μόνο. Το κείμενο επισημαίνει ότι η Τουρκία αποτελεί τμήμα του προβλήματος και αντιμετωπίζει ενδεχόμενο κίνδυνο απώλειας τμήματος της επικράτειας της. Πως θα αντιδράσει; Είναι αυτή η προοπτική και απόφαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, καθώς μια τέτοια λύση αγκαλιάζει μια τεράστια ζώνη από την Συρία και την Τουρκία, μέχρι το Ιράκ και το Ιράν, με τεράστια γεωστρατηγική σημασία (ενεργειακά κοιτάσματα, έλεγχος των μεγαλύτερων αποθεμάτων νερού κλπ), υποβιβάζοντας ταυτόχρονα την Τουρκία και δε μειώνει απλά το ρόλο της.
Ερώτημα 3ο: Το αυταρχικό καθεστώς Άσαντ κερδίζει αυτή την στιγμή στο πεδίο των μαχών. Γιατί να αποδεχτεί αυτή την λύση και τι θα σημάνει η μη αποδοχή των σχεδίων της Σαγκάης;
Ερώτημα 4ο: Τι θα γίνει με τους ακραίους μουσουλμάνους και την Αλ Κάιντα, μισητό εχθρό των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά πολύτιμο συνεργάτη στην Λιβύη και τώρα στην Συρία. Μάλιστα, οι μαχητές της Τζιχάντ, ¨τα αδέλφια από την Τουρκία¨ όπως ονομάζονται οι πολεμιστές από την Σαουδική Αραβία, την Τσετσενία, την Τουρκία, το Πακιστάν, τη Λιβύη, την Ιορδανία, το Ιράκ, την Αίγυπτο κλπ. δηλώνουν ξεκάθαρα: «είστε ανάμεσα σε δύο στρατούς αποστατών. Τον Συριακό στρατό και τον Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό. Όταν θα τελειώσετε με τον ένα θα πρέπει να καταπιαστείτε με τον άλλο»! Ποιο το μέλλον των λαών σε φονταμενταλιστικά κρατίδιαmade USA;
Ερώτημα 5ο: Ποιος ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης; Μια κυβέρνηση που συντάσσεται με τις ιμπεριαλιστικές αποφάσεις για την περιοχή, είναι σίγουρο ότι θα έχει ενεργό ρόλο σε κάθε απόφαση ιμπεριαλιστικής επέμβασης και προς το παρόν διεξάγει πόλεμο κατά των δυστυχισμένων προσφύγων. Βλέπεις, 90 χρόνια μετά την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή των Μικρασιατικών χριστιανικών πληθυσμών έμελε στη Σμύρνη και πάλι να αποτελέσει το σκηνικό της ανείπωτης φρίκης των προσφύγων, σήμερα από την Συρία. Όμως αυτή τη φορά τα θωρηκτά των Μ.Δυνάμεων έχουν αντικαταστήσει οι ακταιωροί του Τουρκικού και Ελληνικού Λιμενικού. Τους αλήτες που έβριζαν τους Πρόσφυγες «Τουρκόσπορους και τις γυναίκες παστρικές» έχουν αντικαταστήσει οι φασίστες Χρυσαυγίτες! Και πάλι όμως η ίδια θάλασσα ξεβράζει τα πτώματα πνιγμένων γυναικόπαιδων!
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ. «Το Onalert παρουσιάζει την ελληνική θέση όπως αυτή διαμορφώθηκε από τις αναλύσεις διπλωματών και στρατιωτικών οι οποίοι κλήθηκαν να ενημερώσουν τις ηγεσίες του ΥΠΕΞ και του ΥΕΘΑ. Απ΄ αυτή την ανάλυση προκύπτει ο ρόλος της Τουρκίας αλλά και το σοβαρό πια ενδεχόμενο δημιουργίας “Δημοκρατικής Ομοσπονδίας του Κουρδιστάν”. Με βάση αυτές τις αναλύσεις η Αθήνα εκτιμά ότι η Συρία δεν είναι ούτε Ιράκ ούτε Αφγανιστάν διότι “τα γεωστρατηγικά συμφέροντα είναι ιδιάζουσας σημασίας και μέσω της χώρας αυτής διεξάγεται ένας πόλεμος ισχύος και εξουσίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν περιέλθει στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας προ τετραμήνου σε συνδιάσκεψη που έγινε στην Σαγκάη με τη συμμετοχή ειδικών όλων των χωρών που έχουν λόγο στη κρίση, έγινε η πρόβλεψη ότι η Συρία θα διασπασθεί σε 5 ομόσπονδα κρατίδια και θα εξουσιοδοτηθεί η Τουρκία να επέμβει στρατιωτικά, εφόσον κριθεί απαραίτητο, για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στη Σαγκάη περιγράφονται σ’ ένα κείμενο 25 παραγράφων και μεταξύ άλλων προβλέπουν ότι: • Η διακυβέρνηση της Συρίας από μια κεντρική διοίκηση έλαβε τέλος. • Η κάθε πληθυσμιακή ομάδα (εθνική-θρησκευτική) θα αποκτήσει τη δική της αυτόνομη περιφερειακή διοίκηση. Θα δημιουργηθούν 4 ή 5 αυτόνομα κρατίδια: ένα Κουρδικό, δύο Σουνιτικά, ένα Μπααθικό (Αλαουίτες-Νουσαίρί) και ένα των Δρούζων. Τα κρατίδια αυτά θα έχουν τη δική τους σημαία, τη δική τους γλώσσα, τη δική τους θρησκεία και τα δικά τους πολιτιστικά δικαιώματα. Ως επίσημη γλώσσα θα είναι τα αραβικά ή τα κουρδικά ενώ δεν θα υπάρξει καμία παρεμπόδιση στη χρησιμοποίηση άλλων γλωσσών σε ότι αφορά στην εκπαίδευση και σε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες. Στο Μπααθικό κρατίδιο θα παραχωρηθεί το δικαίωμα να διατηρήσει τον Μπασάρ αλ Άσαντ ως αρχηγό του. Αν απαιτηθεί, ο ΟΗΕ θα αποστείλει στη Συρία περιορισμένο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων, ως ειρηνευτική δύναμη, για να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Νέας Συρίας.
Ο ρωσικός παράγοντας. Ασφαλώς η Μόσχα έχει το σημαντικότερο ρόλο στη Συρία και εξασφάλισε ότι
δεν θα διεξαχθεί καμία στρατιωτική επέμβαση εναντίον της ρωσικής πυραυλικής ασπίδας και της ρωσικής βάσης στη Ταρτούς της Συρίας. Και βέβαια ότι δεν θα υπάρξει καμία παρέμβαση στις ιρανικές και ρωσικές επενδύσεις στη Συρία. Η Ρωσία και η Κίνα θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις στη Συρία μέσω του Ιράν.
Στη Τουρκία θα δοθεί το δικαίωμα να δημιουργήσει ζώνη ασφαλείας εντός του συριακού εδάφους κατόπιν αιτήσεως της. Επίσης θα διατηρήσει το δικαίωμα να απαντήσει στρατιωτικά σε κάθε απειλή που θα προέρχεται από τα συριακά σύνορα.
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ θα δεχτεί να υλοποιηθούν όλα αυτά με αντάλλαγμα ότι δεν θα διωχτεί ως εγκληματίας πολέμου.
Πότε προβλέπεται να αρχίσει η υλοποίηση αυτού του σχεδίου; Μετά από τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Κουρδικό κράτος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποφασισθεί από τις εμπλεκόμενες μεγάλες δυνάμεις η δημιουργία ενός ομόσπονδου κρατιδίου με ονομασία «Δημοκρατική Ομοσπονδία του Κουρδιστάν». Οι Κούρδοι μέχρι το Χαλέπι έχουν υπό την κυριαρχία τους τις περιοχές Καμισλί, Αφρίν, Κομπανί και Αμαντί δεδομένου ότι οι κρατικοί φορείς και τα νοσοκομεία που ευρίσκονται εκεί έχουν παραχωρηθεί σε αυτούς, με το καθεστώς Άσαντ να καλύπτει τη μισθοδοσία τους. Επισημαίνεται επίσης, ότι πέριξ του Καμισλί υπάρχουν συριακά στρατιωτικά τμήματα 4.000 ατόμων και δεν υπήρξε καμία σύγκρουση με τον κουρδικό πληθυσμό. Στη Συρία υπάρχουν 12 κουρδικά κόμματα από τα οποία μόνο τα δύο έχουν ισχύ: το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας που υποστηρίζεται από το ΚCΚ/ΡΚΚ και το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα που υποστηρίζεται από τον Μπαρζανί της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Βόρειου Ιράκ.
Οι Έλληνες διπλωμάτες και στρατιωτικοί οι οποίοι παρακολουθούν και αναλύουν την κατάσταση στη Συρία επισημαίνουν βέβαια ότι “το «παιχνίδι» της Συρίας έχει πολλούς παίκτες και οι «προστάτες» της ευρύτερης περιοχής είναι πολλοί. Επίσης, καθίσταται σαφές ότι για να επέμβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και να διαμορφώσουν τη Νέα Συρία θα πρέπει να εξασφαλίσουν είτε τη σύμφωνη γνώμη είτε την ανοχή της Ρωσίας, της Κίνας ακόμη και του Ιράν”.
Η Τουρκία μέρος του προβλήματος. Η Τουρκία πρωταγωνιστεί στην κρίση της Συρίας. Από τις έως τώρα συμπεριφορές της Άγκυρας για την αντιμετώπιση του κουρδικού προβλήματος, διαπιστώνεται ότι η εθνικιστική τουρκοϊσλαμική αλαζονεία από τη μια και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία από την άλλη δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα ασφαλείας τόσο στα νότια σύνορα της χώρας όσο και στο εσωτερικό της. Στα νότια σύνορά της, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προσπαθούσαν μέχρι τώρα να ελέγξουν μία περιοχή 300 χλμ κατά μήκος των τουρκο-ιρακινών συνόρων. Τώρα καλούνται να καλύψουν επιπλέον και την περιοχή των τουρκο-συριακών συνόρων μήκους περισσότερο των 800 χλμ. Ως εκ τούτου, θα πρέπει είτε να αυξηθεί η δύναμη του τουρκικού στρατού, είτε να μετακινηθούν στρατιωτικές μονάδες από άλλες περιοχές. Και αυτό δεν είναι εύκολο διότι όπως διαφαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Κούρδοι αντάρτες του ΡΚΚ δεν διστάζουν πλέον να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις σε κρίσιμους στόχους, όπως η Ταξιαρχία Πεζοναυτών στη Φώκαια, η απαγωγή βουλευτή, ο στρατιωτικός αποκλεισμός κατοικημένων περιοχών απειλώντας παράλληλα την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας κ.λπ.
Συνεκτιμώντας όλα αυτά η ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει να τηρήσει μια στάση “ενεργούς ουδετερότητας”, έχοντας επαφές με όλες τις πλευρές και όλους τους παράγοντες της περιοχής, εθνικούς και θρησκευτικούς, για το επόμενο τετράμηνο οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου για τη νέα Συρία».
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΣΑΝΤ. ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.-ΦΡΟΥΡΙΟ.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
Αφήστε μια απάντηση