Παίζουν μονότερμα την ελληνική κυβέρνηση οι διεθνείς κερδοσκόποι

“Εντελώς ξαφνικά, από εκεί που η Ελλάδα ήταν υποτίθεται στο χείλος της «χρεοκοπίας», αποδείχθηκε αρκετό να «τσιμπήσουν» τα λαμόγια του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος μια αύξηση επιτοκίου κατά μόλις… 0,65% σε σχέση με τον Οκτώβριο, για να μεταβληθεί αιφνιδίως η χώρα μας σε… «βράχο σταθερότητας»!

Σε περίοπτη θέση στην πρώτη σελίδα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» φιγουράριζαν δηλώσεις στελέχους της τράπεζας HSBC. «Η σχετική επιτυχία της ελληνικής δημοπρασίας είναι καθησυχαστική για τις αγορές. Δείχνει ότι η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιείται στην Ελλάδα», δήλωνε περισπούδαστα και πανευτυχής ο εντιμότατος κύριος Στίβεν Μέιτζορ.
«Καθησύχασαν» λοιπόν και οι αγορές, οι οποίες μέχρι και την Κυριακή μάς είχαν έτοιμους για τα Τάρταρα της χρεοκοπίας. Ολο κι όλο… 0,7% ήταν η ανησυχία τους!

Παραμύθι αποδείχθηκε όλη αυτή η ενορχηστρωμένη εκστρατεία περί «χρεοκοπίας» της Ελλάδας. Ποια χρεοκοπία; Μόνο 5 δισεκατομμύρια ευρώ ζήτησε η κυβέρνηση, αλλά οι επενδυτές της έδωσαν… 25! Ετρεχαν πατείς με, πατώ σε να μας δανείσουν με το ζόρι! Φυσικά και το 6,2% είναι υψηλό επιτόκιο, ούτε κατά διάνοια όμως δεν είναι επιτόκιο με το οποίο δανείζεις κάποιον που χρεοκοπεί.
Αλλωστε πέρυσι, στις 28 Ιανουαρίου 2009, η Ελλάδα είχε δανειστεί με 5,5% και, φυσικά, δεν μιλούσε κανένας ούτε για χρεοκοπία, ούτε για υπερβολικό έλλειμμα και χρέος, ούτε για τίποτα. Τότε υποτίθεται ότι ήταν ισχυρή η ελληνική οικονομία!

Τελικά, ένα 0,7% χωρίζει την ισχύ από την κατάρρευση! Ποιον κοροϊδεύουν;

Γ. Δελαστίκ – “Εθνος”

Δες τε κι αυτή την ανάρτηση. Πιο ολοκληρωμένη ανάλυση γ’ αυτά που γράφει ο Δελαστίκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *