Στημένα και μιλημένα

Για την χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις» σίγουρα θα έχετε ακούσει πολλά και ειδικά για την συμμετοχή της στο τεράστιο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

Σήμερα, πληροφορηθήκαμε από τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη και άλλες “καταπλικτικές” καταστάσεις. Όχι ότι δεν τις υποθέταμε αλλά με τον τρόπο του ο υφυπουργός επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας την εκτίμηση που έχουμε εκφράσει για τον ρόλο του κοινοβουλίου τους.
(Αυτά που βγαίνουν στον αφρό είναι σταγόνα στον ωκεανό και ειδικά στις σημερινές συνθήκες η Πασοκική κυβέρνηση πρέπει να παίξει δυνατά το χαρτί της «διαφάνειας»).

Στην προκειμένη περίπτωση μάθαμε ότι το κοινοβούλιο τους –μετά από γνωμάτευση του νομικού συμβούλου φορολογίας, απ’ ότι μας είπε ο τωρινός υφυπουργός Οικονομικών- χάρισε στην «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» το δυσθεώρητο πρόστιμο των 5,5 δισ. που της είχε επιβληθεί για την συμμετοχή της στην κομπίνα με τα δομημένα ομόλογα ..λόγω ότι η εταιρία ενημερώθηκε για το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί «εκτός του προβλεπομένου χρονικού ορίου»!!!!

Όλα δηλαδή στημένα και μιλημένα.

Και με την ευκαιρία να θυμηθούμε τι γράφαμε για τον «ναό της δημοκρατίας» τους:
«Τι είναι η βουλή; Ένα απέραντο εκτροφείο σκανδάλων είναι. Μια τεράστια βιομηχανία ρυθμίσεων που ευνοούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα. Πότε τα καπιταλιστικά συμφέροντα ως συνόλου και πότε τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων καπιταλιστών.

Αλλωστε, καθεμιά από τις μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται.

Ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Και μπορεί οι εθνονταβατζήδες να είναι υπάλληλοι των πλουτοκρατών αλλά φροντίζουν μόνιμα και για την πάρτι τους. Πέρα απ’ τις συνεχείς αυξήσεις του μισθού τους, τα επιδόματα και τις περαιτέρω «οικονομικές διευκολύνσεις» τώρα μάθαμε ότι θα τσεπώσουν έξτρα 1,7 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους στις «Εξεταστικές Επιτροπές». (Ξέρετε αυτό το καραγκιοζλίκι που γίνετε για να παιρνάει η αίσθηση στο πόπολο ότι το σύστημα «αυτοκαθαρίζεται»).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *