Οχετός κατά ΚΚΕ

Του Κώστα Μάρκου – “Πριν”

Στα όρια της… εθνικής προδοσίας χαρακτηρίζουν ορισμένες πρόσφατες κινητοποιήσεις
του ΚΚΕ τα φερέφωνα του συστήματος. Οι πολιτικοί υποστηρικτές της «τρόικας» της Νέας
Τάξης και η βασική μερίδα των ΜΜΕ επιχειρούν να μας γυρίσουν στην εποχή που οι συνεργάτες κατοχικών και δικτατορικών κυβερνήσεων χρησιμοποιούσαν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, κομουνιστές» για κάθε μαχητική δράση του μαζικού κινήματος.

Το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων έχει πραγματοποιήσει μια σειρά πετυχημένες συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, όπως πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «τρομοκρατικές ενέργειες» κατά των τουριστών! Η συνδικαλιστική αυτή πρακτική καταδικάστηκε από την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία, το ΛΑΟΣ κ.λπ.
Ακόμα και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε με απαράδεκτο τρόπο ως εξαλλοσύνη, την απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών, λες και εχθρός είναι
το ΚΚΕ, σε μια εποχή που απαιτείται η πιο πλατιά αγωνιστική ενότητα της Αριστεράς μέσα στο μαζικό κίνημα, συμψηφίζοντας άστοχα και ετεροχρονισμένα το περίφημο «χαΐδεμα
των αυτιών των κουκουλοφόρων» που είχε ατυχέστατα χρησιμοποιήσει η Α. Παπαρήγα τον
προπερασμένο Δεκέμβρη.

Φυσικά επιστρατεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα «έκανε έκκληση στην Αριστερά να σεβαστεί την δημοκρατική νομιμότητα», καθώς «ανυπακοή σημαίνει πόλεμο».
Απέναντι στη δικαιολογημένη αντίδραση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκη Μαϊλη, ο Κ. Μητσοτάκης λίγο – πολύ απαίτησε δήλωση νομιμοφροσύνης «εκτός αν θέλετε να βρεθείτε πάλι σε αντίθεση με τον έννομο τάξη», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, μια έμμεση αναφορά στην προδικτατορική και χουντική περίοδο.

Ο Μ. Μαϊλης έκανε λόγο για δικτατορία του κεφαλαίου συμπληρώνοντας ότι «είμαστε αντίθετοι με το Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει».
Στη συνέχεια όλος ο μηχανισμός των ΜΜΕ, από τα αντιδραστικά μπλογκς μέχρι το τελευταίο ραδιόφωνο, αρπάζονται από την περί Συντάγματος αναφορά του Μ. Μαϊλη προκειμένου να την ερμηνεύουν ποικιλοτρόπως σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα.
Γνωστός πολιτικός συντάκτης μεγάλης δεξιάς εφημερίδας σε προσωπικό άρθρο του στην ιστοσελίδα των «Πρωταγωνιστών» έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ πρέπει «να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου».

Αποκορύφωμα, αλλά και συνισταμένη των αντιδραστικών παρεμβάσεων είναι η απαίτηση να κηρυχτεί εκτός νόμου το πολιτικό μαζικό λαϊκό κίνημα, που το αναγνωρίζει τυπικά ακόμα και το αστικό σύνταγμα.
Η «αντιδημοκρατική εκτροπή» αποτελεί τον πυρήνα της αντιδραστικής μετάλλαξης όλου του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές δεν έχει θέση κανένας ενδοαριστερός εμφύλιος, είναι προφανώς χρεοκοπημένη και ανεπαρκής κάθε λογική κομματικής ιδιοκτησίας του μαχητικού πνεύματος των εργαζομένων.
Απαιτείται η κοινή δράση της Αριστεράς και των ευρύτερων αγωνιστικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση του μαζικού κινήματος και την ανατροπή της επίθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *