Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Αρχικά να παραθέσουμε μια είδηση που μας έρχεται από την πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα»

Άμεση αποστολή κλιμακίου στη Γάζα

Το ανοικτό Συντονιστικό της πρωτοβουλίας «Ένα Σχολείο για τη Γάζα» συνεδρίασε χτες βράδυ 3/6/2010. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα σύνορα Αιγύπτου-Γάζας φαίνονται πλέον να μην είναι ερμητικά κλειστά όσο στο παρελθόν, και ότι το διεθνές ενδιαφέρον για τη Γάζα είναι ιδιαίτερα αυξημένο μετά τη δολοφονική πειρατεία του Ισραήλ ενάντια στον “Στόλο της Ελευθερίας”, εκτιμήσαμε ότι μια ολιγομελής αποστολή της πρωτοβουλίας μας στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχει αυξημένες πιθανότητες να μπει στη Γάζα μέσω Αιγύπτου.

Η αποστολή θα λάβει χώρα στο διάστημα Πέμπτη 10/6/2010 [αναχώρηση από Αθήνα με Ολυμπιακή 7μμ] – Δευτέρα βράδυ 14/6/2010. Έχουν ήδη γίνει ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση με το ελληνικό Υπ. Εξωτερικών και την Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Αθήνα. Το κλιμάκιο της αποστολής έχει ήδη συγκροτηθεί.

Θα προσπαθήσουμε να υπάρχει σύντροφος/σα στην αποστολή για να έχουμε καθημερινή ενημέρωση.

Από κει και πέρα είναι δεδομένο ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο αποκλεισμός της Γάζας θα σπάσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι  που θα έλεγε και ο Φλωράκης.

Πέρα απ’ την αισιόδοξη είδηση ότι και μέσα στο εσωτερικό του Ισραήλ υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις στην βάρβαρη πειρατική δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Νετανιάχου, απ’ ότι μάθαμε την επόμενη βδομάδα δυο πλοία που θα ξεκινήσουν από τον λίβανο με Ευρωπαίους ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να σπάσουν τον ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας. Παράλληλα δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφέρει για νέα αποστολή του Free Gaza που θα γίνει τον Αύγουστο.

0 απαντήσεις στο “Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *