… και οι χαφιέδες την δουλειά τους

Το παλιό «Τμήμα Συνδικαλισμού» της ασφάλειας που υπήρχε στην εποχή της ΕΡΕ, εδώ και χρόνια έχει αντικατασταθεί από το «Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος»!

Την ύπαρξη του την μάθαμε πρώτη φορά το 2002 όταν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΚΚΕ εντοπιστήκαν 3 ασφαλίτες –είχαν τσακώσει μάλιστα έναν οπλισμένο και αντί να τον τουλουμιάσουν στο ξύλο, τον παρέδωσαν στους ανωτέρους του για να του επιβληθεί “σύσταση”- και μάλιστα γ αυτή τους την ενέργεια τα στελέχη του ΚΚΕ βρήκαν τον μπελά τους.

Το ασφαλίτικο τμήμα που αναφέραμε είχε συντάξει δικογραφία που αφορούσε κατηγορίες σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ, για «απρόκλητη σωματική βλάβη, ληστεία, σύσταση και συμμορία, διατάραξη κοινής ειρήνης»!!!!
(Διαβάστε εδώ γ’ αυτό τον ασφαλίτικο μηχανισμό).

Σήμερα στον «Ριζοσπάστη» διαβάζουμε για έναν άλλο ασφαλίτη (απ’ την ίδια μπατσάδικη υπηρεσία προφανώς) που έπιασαν στην χθεσινή πορεία του ΠΑΜΕ να παριστάνει τον διαδηλωτή και να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία.

Και εδώ έχουμε μια απ’ τα ίδια. Αντι τα μέλη του ΠΑΜΕ να τουλουμιάσουν στο ξύλο τον μπάτσο για να στείλουν ένα μήνυμα και στους ομόσταβλους του βγάζουν ανακοίνωση που λέει «Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης, είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κυβέρνηση. Σαν ΠΑΜΕ του δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοια πρακτική, να στέλνει προβοκάτορες στη συγκέντρωσή μας. Εμείς, τους αποκαλύπτουμε και του λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική».

Μετά απ’ αυτό τρομοκρατήθηκαν οι μπάτσοι και ο Χρυσοχοϊδης θα αποκτήσει εφιάλτες …

Αναπαράγουμε όλο το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη»:

Χαφιές της Ασφάλειας πιάστηκε χτες στα πράσα στην πορεία του ΠΑΜΕ να παριστάνει τον διαδηλωτή και να δίνει πληροφορίες στην Αστυνομία.

Ο στημένος από την κυβέρνηση προβοκάτορας, ονόματι Χρήστος Τασσακόπουλος, έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε επί τόπου με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν αμέσως, του πήραν τον ασύρματο και την υπηρεσιακή του ταυτότητα.

Ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε για το περιστατικό:

«Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι σήμερα στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, μέσα στους συγκεντρωμένους, συνελήφθη αστυφύλακας με πολιτικά να παρακολουθεί τη συγκέντρωσή μας και να δίνει πληροφορίες. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης, είναι υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κυβέρνηση. Σαν ΠΑΜΕ του δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοια πρακτική, να στέλνει προβοκάτορες στη συγκέντρωσή μας. Εμείς, τους αποκαλύπτουμε και του λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε αυτήν την κατάσταση. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η πρακτική. Δεν περνάει στο ΠΑΜΕ».

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, παρουσία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη, παρέδωσε την υπηρεσιακή ταυτότητα και τον ασύρματο του αστυνομικού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.

Μόνιμα στο στόχαστρο των χαφιέδων

Το χτεσινό περιστατικό δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας ζει και βασιλεύει. Δημιουργούνται, μάλιστα, εύλογοι συνειρμοί για άμεση διασύνδεση με προβοκατόρικους μηχανισμούς που το τελευταίο διάστημα δραστηριοποιούνται έντονα για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Ο χαφιεδίστικος μηχανισμός δεν έπαψε να παρακολουθεί τη συνδικαλιστική δράση, ούτε επί ΠΑΣΟΚ, ούτε επί ΝΔ. Ορισμένες από τις πιο καραμπινάτες περιπτώσεις χαφιέδων που αποκαλύφθηκαν είναι και οι παρακάτω:

• Οκτώβρης 1999: Ο ασφαλίτης Πασχάλης Γιουβανάκης εντοπίζεται από εργαζόμενους να βιντεοσκοπεί απεργιακή συγκέντρωση οικοδόμων, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην Αγ. Κωνσταντίνου. Φέρει την υπηρεσιακή του ταυτότητα και τρικ που γράφουν: «Ο αγώνας για δικαίωση συνεχίζεται. Δόξα και τιμή στον Γεώργιο Παπαδόπουλο».

• Μάρτης 2000: Ασφαλίτης εντοπίζεται να παρακολουθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων Κιλκίς.

• Γενάρης 2001: Ασφαλίτες και αστυνομικοί προσπαθούν να παρακολουθήσουν σύσκεψη 13 πρωτοβάθμιων σωματείων ενάντια στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

• Γενάρης 2002: Συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι αστυνομικός με πολιτικά, μαζί με τη φύλαξη του σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτη», προσπαθεί να «σπάσει» την απεργία, στη Ν. Χαλκηδόνα.

• Μάρτης 2002: Ασφαλίτης εντοπίζεται μέσα σε απεργιακή συνέλευση του ΕΚΑ. Ο αρχηγός της διμοιρίας, που, όλως τυχαίως, βρισκόταν έξω από την πόρτα του ΕΚΑ, δήλωνε θρασύτατα πως αν δεν αφεθεί ελεύθερος ο ασφαλίτης θα μπουν τα ΜΑΤ μέσα.

• Μάης 2002: Οταν η πρωτομαγιάτικη πορεία φτάνει έξω απ’ την αμερικάνικη πρεσβεία, η περιφρούρηση απ’ τα μπλοκ του ΠΑΜΕ αποκαλύπτει τον ασφαλίτη Χρήστο Γιαννακούλη που προσπαθεί να μπει στην πορεία. Η περιφρούρηση τον παραδίδει, όταν επισήμως ο επικεφαλής αξιωματικός ομολογεί ότι πρόκειται πράγματι για ασφαλίτη.

• Γενάρης 2004: Αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν σε σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

• Γενάρης 2004: 4-5 ασφαλίτες παρεισφρέουν σε συγκέντρωση εργαζομένων στην κατασκευή της περιφερειακής οδού στο Βόλο.

• Νοέμβρης 2005: Δύο ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτικά πιάνονται στα πράσα να παρακολουθούν σύσκεψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *