Να κατεδαφίσουμε αυτό το σύστημα πριν κατεδαφίσει τις ζωές μας

Του Γ.Γ.

«Αυτοκτόνησε λόγω χρεών 42χρονος στις Σέρρες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο τραγικός αυτόχειρας λειτουργούσε ψητοπωλείο στο χωριό Χριστός. Στο μαγαζί του, που ήταν κλειστό τους τελευταίους έξι μήνες, τον βρήκε νεκρό η μητέρα του. Από την έρευνα που έγινε, βρέθηκε στην τσέπη του ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τον οδήγησαν στο απονενοημένο του διάβημα.».

Καθημερινά, όπως και σήμερα συναντάμε ανάλογες τέτοιες ειδήσεις στα «ψιλά» των Αθηναϊκών εφημερίδων και στον επαρχιακό τύπο.
Μέσα σε λίγες γραμμές τεράστια δράματα.

Στην παραπάνω περίπτωση … ένας νέος άντρας σε ένα χωριό των Σερρών … έξι μήνες χωρίς δουλειά … πιθανόν να είχε γυναίκα και παιδάκια … να αισθάνεται ανήμπορος να προσφέρει το παραμικρό στην οικογένεια του … ίσως να είχε και χρέη και να τον πίεζαν οι δανειστές του … ποιος ξέρει….

«Αδύναμος χαρακτήρας» θα έλεγε κάποιος …. «Κρίμα το παλικάρι» μπορεί να μονολογούσε ο επόμενος ….

Ολες οι κουβέντες όμως θα περιστρεφόταν γύρω απ’ το θύμα και ποτέ στον θύτη.

Εγκληματίας  είναι ο καπιταλισμός και η κυβέρνηση του Γιωργάκη Τσολάκογλου  που μας ρίχνουν σε ένα εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Και αυτοί μένουν στο απυρόβλητο. Εκεί μας έχουν φτάσει

Πρόσφατο δημοσίευμα των «Νέων» μιλάει ότι η ανεργία –με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό- προβλέπετε σύντομα να φτάσει σε ποσοστό 20% του πληθυσμού μας. Θα έχουμε δηλαδή 2.000.000 ανέργους!!!

Η λύση είναι μια: Να κατεδαφίσουμε αυτό το σύστημα πριν κατεδαφίσει τις ζωές μας.

0 απαντήσεις στο “Να κατεδαφίσουμε αυτό το σύστημα πριν κατεδαφίσει τις ζωές μας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *