Που ζει ο άνθρωπος;

Ρεπορτάζ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μας έδειχνε ιδιοκτήτη φούρνου να μας λέει ότι αρκετός κόσμος προμηθεύετε βερεσέ την καθημερινή φρατζόλα ψωμιού και την πληρώνει στο τέλος του μήνα.

Χθεσινό ρεπορτάζ στο «Βήμα» μας έλεγε ότι: “Χύμα τσιγάρα μπορούν να αγοράζουν από τα περίπτερα του νομού τους εδώ και περίπου έναν μήνα οι κάτοικοι της Μεσσηνίας… « Στην Καλαμάτα, όπου η ανεργία κάνει θραύση, προτού προχωρήσουμε στη χύμα πώληση έρχονταν πέντε άτομα μαζί να αγοράσουν ένα πακέτο» δηλώνει στο «Βήμα» η πρόεδρος των Περιπτερούχων Μεσσηνίας κυρία Ειρήνη Γρηγοροπούλου, ενώ ο κ. Χρήστος Καράγιωργας, ιδιοκτήτης περιπτέρου στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, συμπληρώνει ότι «η χύμα πώληση είναι ενδεικτική της οικονομικής κρίσης, το φαινόμενο μου θυμίζει παλιές εποχές, όταν ο παππούς μου με έστελνε να του αγοράσω δύο τσιγάρα από το καπνοπωλείο»”.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί όπως τόνισε στο μήνυμα του με αφορμή την επέτειο για τα 36 χρόνια από τη μεταπολίτευση ο κατά τύποις πρωθυπουργός Γιωργάκης Παπανδρέου – Τσολάκογλου: «Οπως το 1974 αποτινάξαμε τα δεσμά της χούντας, είναι η ώρα να αποτινάξουμε αυτές τις δουλείες που μας κληροδότησε το παρελθόν και να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας πατρίδας καλύτερης, δικαιότερης, που πατά γερά στα πόδια της. Να ξαναδώσουμε περιεχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στη δημοκρατία μας».

Μία απάντηση στο “Που ζει ο άνθρωπος;”

  1. Δάσκαλε το μάθαμε το μάθημα! Δίνεις περιεχόμενο, λάμψη και οξυγόνο στην δημοκρατία όταν βάζεις ένα λαό στο στόμα του λύκου(ΔΝΤ). "Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…"

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *