Επίμονη πραγματικότητα

Δεδομένης της οικονομικής εποπτείας της χώρας, η πολιτική της αυτοτέλεια είναι ανύπαρκτη και περιορισμένη στα στενά περιθώρια επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεων και χειρισμών.
Προφανώς αυτά τα όρια έχει υπόψη ο πρωθυπουργός όταν μιλά για «περιορισμένη κυριαρχία». Μέσα σε αυτά τα όρια αναζητεί κινήσεις τις οποίες με τη βοήθεια των ΜΜΕ επιχειρεί να προβάλλει ως πολιτικές επιλογές.

Η πραγματικότητα, όμως, όσο κι αν θέλει να την αγνοήσει ή να τη διαστρεβλώσει κανείς, είναι… επίμονη.
Ο πρωθυπουργός λοιπόν γνωρίζει την πραγματικότητα μέσα στην οποία κινείται. Πολύ περισσότερο γνωρίζει ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, η αλλαγή της δομής και λειτουργίας της κυβέρνησης, ο μικρός ή ευρύς ανασχηματισμός, καθώς και οι κοινοτοπίες που αναγκαστικά (και παραδοσιακά) θα εκφέρει στην ομιλία του στην έκθεση της Θεσσαλονίκης για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας δεν είναι παρά επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, η δυναμική των οποίων θα εξαντληθεί σε 5-10 μέρες.
Η πραγματικότητα, όπως είπαμε, είναι επίμονη και κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει.

Η ελληνική οικονομία του μνημονίου, των άγριων περικοπών και της λιτότητας όχι μόνο δεν ανακάμπτει, αλλά βυθίζεται περισσότερο στην ύφεση. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και από την οποία με κανένα επικοινωνιακό κόλπο δεν μπορεί να δραπετεύσει η κυβέρνηση.

Ακολουθώντας τις απαράβατες οδηγίες των διεθνών «νόμιμων» τοκογλύφων, η κυβέρνηση οδήγησε την οικονομία της χώρας σε βαθιά ύφεση, που με τη σειρά της οδηγεί στην υποτίμηση των αξιών, ώστε οι πιστωτές να βάλουν φθηνά στο χέρι ό,τι αξίζει από τη δημόσια περιουσία.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία του ξεπουλήματος, ελάχιστη σημασία θα έχει αν ο Πάγκαλος είναι πάνω από τον Ραγκούση, ποιο θα είναι το κυβερνητικό σχήμα ή… ποια θα είναι η κυβέρνηση!

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *