Μαθητές από το σχήμα “ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ” μιλούν στο “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ” (Βίντεο)

image014Eν μέσω της ηρωικής απεργίας των επιστρατευμένων από σήμερα καθηγητών και της ολοένα αυξανόμενης σύγκρουσης με την τρικομματική κυβέρνηση, 2 μαθητές από σχολεία του Περιστερίου, μέλη της μαθητικής πρωτοβουλίας “ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ”, έδωσαν μεγάλη συνέντευξη στο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.

Οι μαθητές που τάσσονται ξεκάθαρα στο πλάι των αγωνιζόμενων καθηγητών τους μιλούν για τα προβλήματα της νεολαίας στην εποχή της κρίσης, τους αγώνες που καθημερινά δίνουν για τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα ενάντια στο “νέο” σχολείο της αγοράς, της αμάθειας και του σύγχρονου ανορθολογισμού. Περιγράφουν τη μάχη ενάντια στο φασιστικό φαινόμενο που προσπαθεί να φυτρώσει μέσα στα σχολεία και την ανάγκη για ένα νέο μαθητικό κίνημα ρήξης και ανατροπής με την κυβέρνηση και την ΕΕ.

 

Οι 2 μαθητές σκιαγραφούν τα χαρακτηριστικά του “ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ” και καλούν τους συμμαθητές και τους γονείς τους σε έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη του αγώνα των καθηγητών τους που όπως χαρακτηριστικά τονίζουν “είναι αγώνας όλης της κοινωνίας ενάντια στο σύγχρονο σφαγείο”.

Πηγή:Το Μπλοκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *