Δημοσκοπήσεις

Στις δημοσκοπήσεις δεν έχουμε καμιά εκτίμηση αφού τις θεωρούμε εργαλείο χειραγώγησης της λεγόμενης κοινής γνώμης.
Για λόγους … αρχείου… κρατάμε την δημοσκόπηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της εταιρείας GPO που παρουσιάστηκε από το MEGA.

4 απαντήσεις στο “Δημοσκοπήσεις”

  1. Αφελής ερώτηση

    Ο υποψήφιος του ΚΚΕ γιατί δεν περιλαμβάνεται στην "δημοσκόπηση"; Είναι ποιο κάτω από τον "ανεξάρτητο" Πασόκο Δημαράή απλά δεν συμπεριλήφθηκε(για άλλη μία φορά) στα ερωτηματολόγια της "δημοσκόπησης";

  2. Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» για την περιφέρεια Αττικής, δίνει προβάδισμα στον Γ. Σγουρό του ΠΑΣΟΚ έναντι του Β. Κικίλια της ΝΔ και ακολουθούν Γ. Δημαράς, Α. Μητρόπουλος. Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση στο κεντρικό δελτίο του «ΜΕΓΚΑ», αφού σημείωσαν το προβάδισμα του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, είπαν και μιά αλήθεια. Οτι το ΠΑΣΟΚ επικρατεί με διαφορά έναντι της ΝΔ, αν προστεθεί στο ποσοστό του Γ. Σγουρού και αυτά των Δημαρά και Μητρόπουλου, αφού και αυτοί είναι ΠΑΣΟΚ. Μόνο που οι δημοσιογράφοι του «ΜΕΓΚΑ» ξέχασαν πως ΠΑΣΟΚ είναι και ο Ψαριανός της Δημοκρατικής Αριστεράς, που στηρίζει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, Καμίνη στο Δήμο Αθήνας και Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Σγουρός, Δημαράς, Μητρόπουλος, Ψαριανός, πράγματι είναι ΠΑΣΟΚ.

  3. «Η καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με ψήφο υπέρ του ΚΚΕ, έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα της λαϊκής πάλης, της αντίστασης, της διεκδίκησης ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών. Εχει σχέση με τη διαμόρφωση προϋποθέσεων ορμητικής ανάπτυξης του κινήματος στο δύσκολο αγώνα που έχει και θα έχει. Σηματοδοτεί την ετοιμότητα του λαού να προβάλει αποτελεσματικότερη αντίσταση, αξιοποιώντας και τους εκλεγμένους στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Είναι ψήφος η οποία αφορά και στον "Καλλικράτη", που θα χρησιμοποιηθεί στην εφαρμογή και υλοποίηση των μέτρων για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης, τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίου, το χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων, μικροπαραγωγών.

    Οι εκλογές για τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης πρέπει να αποτελέσουν πεδίο διόρθωσης της λαϊκής ψήφου σε σχέση με τις εκλογές του 2009. Και έτσι μπορεί ο λαός να συμβάλει στην αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων, να δυναμώσει η ριζοσπαστικοποίηση, που μπορεί να δρομολογηθούν αν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ υποστούν βαριά ήττα. Βαριά πολιτική ήττα σηματοδότησης της θέλησης για αλλαγή πλεύσης, σε συνδυασμό όμως με τη συγκέντρωση στο ΚΚΕ του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού και ποσοστού ψήφων»

  4. Το αίμα νερό δε γίνεται

    «Οι συνδυασμοί, όποιο όνομα και αν έχουν, όποιο βαθμό ανεξαρτησίας από τα κόμματα και να προβάλλουν, τελικά στηρίζονται από συγκεκριμένα κόμματα και ταξικά συμφέροντα, επομένως κρίνονται από το πρόγραμμα και την πρακτική του κάθε κόμματος, ακόμη και αυτών που έφυγαν τώρα επειδή δεν πήραν το επίσημο χρίσμα, αφού πριν φύγουν ήταν συμμέτοχοι και συνένοχοι της πολιτικής των κομμάτων τους και αυτή πάλι θα στηρίξουν απ' όποια θέση και αν βρεθούν. Πείρα υπάρχει. Εδώ δε χωράνε συναισθηματισμοί, γνωριμίες, άλλα κριτήρια, όπως η εντοπιότητα ή η φυσιογνωμία του επικεφαλής και αυτών που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *