Εξελίξεις στην Αίγυπτο (Αποκλειστικό βίντεο)

aigyptos-1Στην ιστοσελίδα της Τουρκικής εφημερίδας “Evrensel” μπορείτε να παρακολουθείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην Αίγυπτο καθώς αναμεταδίδεται Αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι, (Απ’ όπου είναι και το βίντεο που παραθέτουμε).

Το πρόβλημα φυσικά είναι ότι οι ειδήσεις εκεί γράφονται στα Τουρκικά και εμείς κάνουμε μια πρόχειρη μετάφραση. Σε όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου έχουν συγκεντρωθεί εκατομμύρια κόσμου παρακολουθώντας τις δηλώσεις από την στρατιωτική ηγεσία του τόπου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Muhammed el Baradey όπως και θρησκευτικούς ηγέτες.

Σε αρκετά τζαμιά αιγυπτιακών πόλεων έχουν συγκεντρωθεί οπλισμένοι με αυτοσχέδιο όπλα οπαδοί του Μόρσι χωρίς όμως να προβλέπεται ότι μπορούν να προβάλουν κάποια αξιόλογη αντίσταση.

Η τηλεόραση δεν κάνει αναφορά για νεκρούς ενώ το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι σε επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και υποστηρικτών της κυβέρνησης που σημειώθηκαν στις πόλεις Kahire, İskenderiye, Dimyat, Dakahliye υπάρχουν 50 τραυματίες.

Οι στρατηγοί ενημέρωσαν τον Μόρσι στις 8 μμ -ώρα Αιγύπτου- ότι δεν είναι πια πρόεδρος.

Πηγή: http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1307.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *