Εργατοπατέρες-γλάστρες στο σόου Παπανδρέου

Χωρίς ίχνος τσίπας ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ πήγε στο μέγαρο Μαξίμου, για να παίξει το ρόλο της γλάστρας στη φιέστα που έστησε ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης.
Εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας έταξε ο Παπανδρέου, μέσω επιδοτήσεων στους καπιταλιστές και ο Παναγόπουλος έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίηση του: «Εμείς κάθε μετρό, κάθε ενεργητική πολιτική, κάθε πρόγραμμα που ανακουφίζει τους ανέργους και διατηρεί θέσεις εργασίας εκ των πραγμάτων την υποστηρίζουμε».

Ξέρει πολύ καλά ο ξεσκολισμένος εργατοπατέρας ότι αυτά τα προγράμματα -πέρα από τον ίδιο το χαρακτήρα τους- είναι φούμαρα, γιατί οι θέσεις εργασίας για τις οποίες θα σπεύσουν να επιδοτηθούν οι καπιταλιστές θα είναι κατά πολύ λιγότερες απ’ αυτές που ανακοινώνει η κυβέρνηση. Ξέρει επίσης πολύ καλά, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τέτοια προγράμματα, ότι αυτά ποτέ δεν αύξησαν την απασχόληση, ούτε συγκράτησαν την αύξηση της ανεργίας. Οπως επίσης ξέρει πολύ καλά, ότι οι καπιταλιστές παίρνουν το παραδάκι και απλά ανακυκλώνουν τους ανέργους, γιατί  κανένας έλεγχος δεν τους ασκείται.

Πώς είναι δυνατόν να γίνεται λόγος για μέτρα δημιουργίας θέσεων εργασίας, όταν το ίδιο το προσχέδιο προϋπολογισμού της κυβέρνησης προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας στο 14,5% το 2011 και στο 15% το 2012;
Αντί να ψάχνουν λεφτά για την επιδότηση όλων αυτών των νέων ανέργων, δίνουν λεφτά στους καπιταλιστές για να αυξήσουν την κερδοφορία τους, με την πλήρη συναίνεση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Παπανδρεϊκότερος του Παπανδρέου ο Παναγόπουλος, δεν αρκέστηκε μόνο στη δήλωση που παραθέσαμε παραπάνω. Εκανε ένα βήμα παραπέρα. Εθεσαν στον πρωθυπουργό -είπε- «και άλλα ζητήματα που αφορούν στην υπεράσπιση των ανέργων» και είχαν «μια πρώτη θετική ανταπόκριση» στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ανέργων σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
«Εδωσε μάλιστα σχετική εντολή στην υπουργό», είπε με έμφαση στις δηλώσεις του. Είναι κι αυτή σαν την «εντολή» που έδωσε στον Παπακωνσταντίνου ^ από το βήμα της ΔΕΘ να φροντίσει να πάρουν κάτι οι συνταξιούχοι.

Ξέρετε πώς απαντά σήμερα ο Παπακωνσταντίνου; «Οταν το επιτρέψει ο προϋπολογισμός».
Υπάρχει βέβαια και το σχέδιο Κατσέλη για ανάθεση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανέργων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, έναντι 3,5-5 ευρώ το μήνα! Δεν το άκουσε άραγε ο Παναγόπουλος; Ασφαλώς και το άκουσε, έκανε όμως πως δεν κατάλαβε. Οπως «ξέχασε» να αναφερθεί στην πρόβλεψη του Μνηυόνιου για περικοπή του κονδυλίου για την επιδότηση των ανέργων κατά 500 εκατ. ευρώ το 2012!

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *