Ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους κ. Σώτη Τριανταφύλλου (Βίντεο)

A6FB5FD93266097497BDE853D0BFF066Της Τ. Γ.

Δυστυχώς κ. Τριανταφύλλου δεν είχα την τύχη σας να ταξιδεύω ανά την υφήλιο προκειμένου να διατυπώνω υφ’ υψηλού κριτική για το «κοινωνικό γίγνεσθαι».
Ανήκω σε διαφορετική τάξη από σας Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν επιλογή μου να ζω στην τριτοκοσμική όπως την αποκαλείται Ελλάδα.
Ούτε μου αρέσει, ούτε ανθρώπινη την βρίσκω, ούτε ανθίζω μέσα της. Τουναντίον με συνθλιβεί και με εξοντώνει γιατί είμαι κομμάτι της σε αντίθεση με σας που μπορείτε να τα παρακολουθείται όλα από το θρόνο της σύγχρονης Αντουανέτας που βρίσκεστε.

Και σας διαβεβαιωθώ ότι τίποτα απ όσα βιώνουμε εμείς το «πόπολο», ο φτωχός λαουτζίκος για σας τους ανωτέρους δεν το επιλέξαμε.
Και σε καμιά περίπτωση δεν ανέχομαι να μου καταλογίζεται ευθύνες. Αποτέλεσμα των πολιτικών που με πάθος υπερασπίζεστε είναι. Και από χαρακτήρα ποτέ δεν παρηγορούμαι στην διαπίστωση ότι «υπάρχουν και χειρότερα».

Αντίθετα τα καλύτερα ήταν πάντα ο στόχος μου και γ’ αυτά παλεύω, όπως και όλοι οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί, που μετά βδελυγμίας αποκηρύσσετε στην «Θεωρία των πετάλων».  Γιατί στην ουσία ποτέ δεν θα θέλετε ένα δίκαιο ανθρώπινο κόσμο. Σας πάει γάντι ο τωρινός. Σας καλύπτει απόλυτα τον εγωκεντρισμό την εγωπάθεια και τα κόμπλεξ ανωτερότητα σας.

Διαβάζοντας με προσοχή το άρθρο σας «Αναμνήσεις υπανάπτυξης» θεωρώ καθήκον μου –μια και είστε διδάκτωρ ιστορίας των πόλεων- να σας πληροφορήσω για κάποια φαινόμενα των πόλεων μας που ζώντας στο γυάλινο παλάτι σας δεν έχετε πλήρως αντιληφθεί.
Τα κρατικά όργανα της Βενεζουέλας όπως γλαφυρά μας τα περιγράφετε δεν θυμίζουν μόνο μπασκίνα της δεκαετίας του 50. Καρμπόν του σύγχρονου μπάτσου είναι ο οποίος διαθέτοντας μεγάλες δόσεις αυταρχισμού υπηρετεί το σύστημα του οποίου ένθερμος οπαδός είστε.
Και πράγματι θα συμφωνήσω μαζί σας. Τα παιδιά χρειάζονται στέγη και τροφή. Βασικές ανάγκες που πλέον πολλοί γονείς αδυνατούν να ικανοποιήσουν, απόρροια των ασκούμενων πολιτικών.

Όντος μητέρα, πολλές νύχτες ξαγρύπνησα αναλογιζόμενη το μαρτύριο που βιώνουν οι μάνες που φτάνουν στο σημείο να αφήνουν τα παιδιά τους στα ιδρύματα. Γιατί μάλλον σας διαφεύγει ότι η μητρική αγάπη είναι το δυνατότερο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει άνθρωπος.
Όσο για την εικόνα της μάνας που θηλάζει το παιδί της και όπως αυτό και να γίνετε, είναι απ τις πιο όμορφες και τρυφερές εικόνες για μας τις κοινές θνητές.

Διαπίστωσα ακόμα ότι πολύ σας θλίβει το γεγονός ότι στην Βενεζουέλα δεν μιλούν την Αγγλικήν. Συγγνώμη που θα σας στενοχωρήσω αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι μια απ τις πρωτιές (μέχρι πρότινος) των Ελλήνων, η γλωσσομάθεια τείνει να εξαφανιστεί. Κι αυτό όχι λόγο ιδιότυπου πατριωτισμού όπως στην Βενεζουέλα, αλλά λόγο οικονομικής δυσπραγίας.
Πολλοί γονείς βιώνοντας την ανέχεια στερούν απ τα παιδιά τους την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Τελειώνοντας σας πληροφορώ ότι το βασικότερο φταίξιμο του λαού για την υπάρχουσα τριτοκοσμική κατάσταση –τι τρομερό! δεν σας προσφέρει ούτε καν κάποιο εξωτικό ενδιαφέρον- είναι ότι ανέχτηκε και συνεχίζει να ανέχεται εσάς και τους ομοίους σας.

Πηγή:tsak-giorgis.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *