ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μαζί με τον Σάββα Μιχαήλ και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη δικαζόμαστε όλοι μας.

antarsyaΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει για άλλη μια φορά την αυτονόητη και απόλυτη συμπαράστασή της στο σύντροφο Σάββα Μιχαήλ, γραμματέα του ΕΕΚ, αλλά και τον τέως Πρύτανη του ΕΜΠ Κ. Μουτζούρη που παραπέμπονται σε δίκη από μια πρωτοφανή απόφαση του εισαγγελέα ύστερα από μηνύσεις της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για μια παντελώς απαράδεκτη προσπάθεια ποινικοποίησης της αντιφασιστικής σκέψης και δράσης, με τον γνωστό αγωνιστή και διανοούμενο Σ. Μιχαήλ να διώκεται γιατί σε ανακοίνωση του ΕΕΚ κατηγορείται η Χ.Α. σαν νεοναζιστική συμμορία που επιτίθεται σε μετανάστες, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ γιατί στεγαζόταν ψηφιακά του Indymedia, όπου στεγάζονταν καταγγελίες εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η ακραία αντιδημοκρατική πρόκληση για όλη την κοινωνία είναι ότι ο εισαγγελέας, αντί να παραπέμψει απευθείας στο αρχείο τις αστείες κατηγορίες των φασιστών – που εκτός αυτών προχώρησαν σε μια βιομηχανία μηνύσεων ενάντια σε κόμματα, αγωνιστές και μαζικές οργανώσεις- άσκησε δίωξη εναντίον τους. Είναι ένα ακόμα βήμα στην αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της. Διώκονται ο Σ. Μιχαήλ και ο Κ. Μουτζούρης αντί να κατηγορούνται οι δολοφονικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, αντί να αναζητούνται οι ένοχοι για τις επιθέσεις σε μετανάστες, εργαζόμενους και πολίτες, αντί να αποκαλύπτονται τα κυκλώματα της νύχτας στα οποία εμπλέκονται τραμπούκοι ναζιστές και σώματα ασφαλείας.

Δηλώνουμε αποφασιστικά ότι θα βρισκόμαστε για πάντα δίπλα στο πλευρό των διωκόμενων. Γνωρίζουμε ότι αγωνιστές σαν το σύντροφο Σάββα δε θα λυγίσουν, ούτε θα φοβηθούν μπροστά στις κατηγορίες αυτές. Αντίθετα, θα πάρουν δύναμη από το κίνημα αλληλεγγύης που ήδη έχει ξεσηκωθεί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Μαζί τους, δικαζόμαστε όλοι. Θα βρεθούμε στο πλευρό τους και στη δίκη και στο δρόμο ενάντια στο φασισμό, την αντιλαϊκή κυβέρνηση και το δολοφονικό καπιταλισμό.

 Όλοι στη δίκη την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, 9πμ

Δικαστήρια Ευελπίδων, κτ. 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *