Συγκέντρωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ΤΕΤΑΡΤΗ 2/10 – 6μμ – Πλ.Ελευθερίας Κορυδαλλού

SYGKE2‘Ο Παύλος δεν “πέθανε άδικα”, αλλά πολεμώντας την αδικία’

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 18/9/2013 ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας δεν έκανε πίσω. Έμεινε όρθιος μέχρι ο δολοφόνος Γιώργος Ρουπακιάς, στέλεχος του Πυρήνα Νικαίας, να τον μαχαιρώσει απευθείας στην καρδιά και την κοιλιά μπροστά στα μάτια της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Παύλος Φύσσας ήταν ένας από εμάς, παιδί της γειτονιάς και της εργατικής τάξης, μουσικός και Mc της hip hop κοινότητας. Δεν ανήκε σε καμία κομματική οργάνωση, ήταν αντιφασίστας.

Ο δολοφόνος δεν ήταν μόνος του. Μαζί του ήταν η “περιφερειακή οργάνωση Πειραιά” της Χ.Α. δηλαδή οι πυρήνες Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά. Είναι οι ίδιοι που πήγαν στο Πέραμα και επιτέθηκαν σε κλιμάκιο συνδικαλιστών του ΚΚΕ. Οι ίδιοι που χτύπησαν πριν ένα χρόνο τους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα και την ιχθυόσκαλα. Οι ίδιοι που τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούν να “κάνουν κουμάντο” τρομοκρατώντας στις περιοχές του Πειραιά. Είναι τα σύγχρονα φασιστικά τάγματα εφόδου που αργά ή γρήγορα θα έφταναν και μέχρι τη δολοφονία.

Η Χ.Α. είναι εξ αρχής μια νεοναζιστική και δολοφονική παρακρατική οργάνωση. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε που ήταν μια γκρούπα παρακρατικών νεοναζί που μαχαίρωναν μετανάστες και αντιφασίστες με την κάλυψη της αστυνομίας. Τα τελευταία χρόνια η Χ.Α. κατάφερε να πλασαριστεί ως μια “νέα αντισυστημική δύναμη αλλαγής” και να γοητεύσει ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας και νεολαίας με τις πλάτες του κράτους, την κάλυψη πολλών “παραγόντων της χώρας” και με πολύ έντεχνο σπρώξιμο από μικρά ή μεγάλα Μ.Μ.Ε. Αυτό είναι που εδώ και χρόνια παλεύουν να καταδείξουν στην ελληνική κοινωνία οι εκατοντάδες αντιφασιστικές συλλογικότητες, πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις. Ο Παύλος Φύσσας είναι ο πρώτος έλληνας αντιφασίστας που δολοφονούν, έχουν όμως προηγηθεί δολοφονίες και ξυλοδαρμοί δεκάδων ή εκατοντάδων μεταναστών εργατών για τις οποίες λίγοι έδιναν σημασία.

“Καμία κυβέρνηση δεν πολεμά τον φασισμό για να τον καταστρέψει. Όταν η κυρίαρχη τάξη βλέπει την εξουσία να της γλιστρά από τα χέρια, βγάζει μπροστά το φασισμό για να διατηρήσει τα προνόμιά της” (Μπ. Ντουρρούτι). Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκκλησιαστικοί κύκλοι αλλά και το ίδιο το κράτος -κυρίως μέσω της ΕΥΠ- έχουν κατά καιρούς στηρίξει τους ναζιστές. Μετά τη δολοφονία το κράτος χτυπάει τη Χ.Α., και μιντιακά αλλά και πραγματικά, για να διαχειριστεί τις κοινωνικές εντάσεις από θέση ισχύος και προς όφελός του. Ας μην έχει κανείς αυταπάτες για το αν το κράτος (που δουλεύει για το μεγάλο κεφάλαιο) θα πολεμήσει πραγματικά το φασισμό. Ήδη, αν διαβάσει κανείς πίσω από τα μεγάλα γράμματα, θα διαπιστώσει “ολιγωρίες” που θα λειτουργήσουν υπέρ της Χ.Α. αλλά και προσπάθεια εκφοβισμού με “αποκαλύψεις” για δήθεν 3000 κομάντο που διαθέτουν κλπ. Άλλωστε ο φασισμός δεν είναι ζήτημα μιας οργάνωσης ή ενός κόμματος. Το ίδιο το καθεστώς κινείται ολοταχώς προς τον ολοκληρωτισμό προκειμένου να επιβληθεί πάνω μας και να αποφύγει κάθε πιθανή απόπειρα πραγματικής ανατροπής του συστήματος εξουσίας.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση από κανέναν, κάνει όμως σαφές σε όλους ότι κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε όσα συμβαίνουν. Όποιος συνεχίζει να στηρίζει ή να μασάει τα λόγια του είναι συνυπεύθυνος. Οφείλουμε στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας όχι απλά να απομονώσουμε τους φασίστες αλλά να τελειώνουμε και με αυτούς και με το καθεστώς που τους τροφοδοτεί και τους υποθάλπει. Ο Παύλος θα ζεί όσο θα αγωνιζόμαστε ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό της καθημερινής βίας και της εκμετάλλευσης, όσο θα παλεύουμε για μια κοινωνία δημιουργίας, αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος pasamontana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *