Εργαζόμενοι Wind και Vodafone Δυναμώνει ο αγώνας μας ενάντια στη «Νέα εταιρία» – Εργολαβία

banner1Μετά τις στάσεις εργασίας σε Wind και Vodafone
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ O AΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΙΑ»-ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ
Συνεχίζουμε, με ενότητα και ενεργή συμμετοχή
Το όποιο έργο μπορεί να γίνει –και θα γίνει– μόνο από τους εργαζόμενους σε WIND & VODAFONΕ

Συνάδελφοι, οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε Wind και Vodafone ενάντια στη διάλυση των τεχνικών τμημάτων και των δικαιωμάτων μας με τη «νέα εταιρία»-εργολαβία, είχαν πολύ σημαντική απήχηση και συμμετοχή. Είναι ώρα να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματά μας, με βάση και τις αποφάσεις των συνελεύσεών μας. Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά τι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα, τι λένε και πως αντιδρούν οι διοικήσεις και οι προϊστάμενοι σχετικά με το θέμα.
– Στην στάση εργασίας του Σωματείου μας την Παρασκευή 13/9, η συμμετοχή από τα τεχνικά τμήματα ήταν μεγάλη, σχεδόν καθολική. Οι προϊστάμενοι έκαναν επανειλημμένες «συζητήσεις» προς τους συναδέλφους, στην πραγματικότητα πιέσεις και υποδείξεις, για να μη δηλώσουν την στάση εργασίας αλλά ότι παρεμποδίστηκαν κ.λπ. Έκαναν δηλαδή μια συνειδητή δουλειά εκφοβισμού και απεργοσπασίας. Άλλωστε, κάποιοι απ’ αυτούς έχουν επαινεθεί από τη διοίκηση, επειδή επιτίθενται στο Σωματείο. Τα ίδια επαναλήφθηκαν στη Vodafone, στη στάση εργασίας του σωματείου στις 18/9.

-Το τελευταίο διάστημα, «ανακαλύπτονται» από τους διευθυντές (προφανώς με το ΟΚ των διοικήσεων) διάφορες «ύποπτες» εσωτερικές μετακινήσεις και αλλαγές καθηκόντων εργαζομένων, από τα τμήματα που υποτίθεται θέλανε να μεταφέρουν αυτούσια στη «νέα εταιρία». Άνθρωποι που ήταν/είναι για χρόνια μηχανικοί δικτύου, ξαφνικά «μετακομίζουν» στο νομικό τμήμα ή ανακαλύπτεται ότι κάνουν τάχα εργασίες οικονομικού χαρακτήρα! Ή, ξαφνικά, άλλοι συνάδελφοι, «ανεπιθύμητοι» καταπώς φαίνεται, τίθενται σιωπηρά εκτός της ομάδας τους, αρχίζουν να μην παίρνουν mail κ.λπ. Τι γίνεται εδώ; Από τη μια μεριά, μας λένε ότι δεν γίνεται αυτό που λέει το σωματείο (το έργο να γίνει με τους υπαλλήλους Vodafone και Wind ως έχουν) και ότι η «νέα εταιρία» είναι… παράδεισος και ευκαιρία καριέρας. Από την άλλη, κοιτάνε να παραμείνουν στις Vodafone και Wind διάφοροι «κολλητοί», ιδιαίτερα για να μη χάσουν τις θέσεις προϊσταμένου που έχουν. Τα συμπεράσματα είναι καθαρά, τα λόγια περισσεύουν.

-Την ίδια στιγμή, υπάρχουν και στις δύο εταιρίες (Vodafone και Wind) προϊστάμενοι, οι οποίοι ανοιχτά πλέον λένε ότι στη «νέα εταιρία»: (α) Ασφαλώς και δεν είναι τίποτε άλλο από μια μεγάλη εργολαβία. (β) Οι τεχνικοί θα πρέπει να δουλεύουν πλέον με σύστημα 6μερου. Αυτό είναι μια τεράστια χειροτέρευση των συνθηκών αυτού του κομματιού συναδέλφων. (γ) Προφανώς δεν θα ισχύει στην πράξη το 8ωρο και θα πρέπει να κάθονται παραπάνω ώρες, για να εξυπηρετήσουν, ως καλοί εργολάβοι, τον πελάτη (τις Vodafone-Wind). Αυτός λοιπόν, σύμφωνα με τα ίδια τους τα λόγια, είναι ο… παράδεισος όπου θέλουν να μας στείλουν!

-Αξίζει να σημειώσουμε και τι είπε η κα. Μελίσα, διευθύντρια του HR της Vodafone, σε πρόσφατη «ενημερωτική» συνάντηση. Ότι η Vodafone ασφαλώς θέλει και πρέπει να επενδύσει σε «νέους που έχουν όρεξη για δουλειά» και πάνω στη δουλειά θ’ αποκτήσουν και την εμπειρία. Για όσους δεν το κατάλαβαν: οι συνάδελφοί μας τεχνικοί, με χρόνια προϋπηρεσίας στο δίκτυο, θα «εξασφαλιστούν» στη «νέα εταιρία» μέχρι ν’ αρχίσει κάπως να τσουλάει το έργο και μετά θα έχουν την αντιμετώπιση των γέρικων αλόγων…

Συνάδελφοι,

Η πραγματικότητα της «νέας εταιρίας» αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ποια θα είναι, παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού των δύο διοικήσεων. Επίσης, αποδεικνύεται περίτρανα πόσο σωστή είναι η θέση των σωματείων μας, μέσα από τις γενικές συνελεύσεις: ότι το όποιο έργο μπορεί και πρέπει να γίνει από το προσωπικό ως έχει, χωρίς «νέες εταιρίες».

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις που θ’ ακολουθήσουν και στην υλοποίηση των αποφάσεων. Συνεχίζοντας σταθερά τον αγώνα, δυναμώνοντας την ενεργή συμμετοχή μας, είναι στο δικό μας χέρι να πάμε επιτυχημένα μέχρι το τέλος, επιβάλλοντας το δίκαιο και καθόλα εφικτό αίτημά μας να κάνουμε εμείς την όποια εργασία, ενάντια στα σχέδια-κόλαφο των δύο διοικήσεων.

 Καλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους απ’ τα τμήματα που δεν μεταφέρονται στη «νέα εταιρία»: συνάδελφοι, στηρίξτε-συμμετάσχετε κι εσείς στον αγώνα. Οι συνέπειες από το σπάσιμο των τεχνικών τμημάτων, του αντικειμένου και του προσωπικού σε εργολαβίες χωρίς αρχή και τέλος, επηρεάζει κι εσάς, όλους μας. Αν περάσει το σχέδιο των δύο διοικήσεων, δεν θα μείνει τίποτα όρθιο από μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, δικαιώματα, θέσεις εργασίας.

 Απαιτούμε απ’ όλους τους προϊστάμενους να σταματήσουν τον άσχημο, υπονομευτικό ρόλο που παίζουν, ως πλασιέ της «νέας εταιρίας» και απεργοσπάστες, φροντίζοντας για τους εαυτούς τους σε βάρος των εργαζομένων. Θα το απαιτήσουμε και έμπρακτα, όχι μόνο με ανακοινώσεις. Αν είναι τόσο καλή αυτή η «νέα εταιρία», ας στείλουν το βιογραφικό τους για να πάνε οι ίδιοι! Συνάδελφοι, απομονώστε αυτούς που δουλεύουν με όπλο το δικό μας φόβο, μοιρολατρία, διαίρεση.

Απ’ την άλλη, όσοι προϊστάμενοι  καταλαβαίνουν ότι το πρόβλημα του outsourcing αφορά και τις δικές τους δουλειές, όσοι κρατήσουν μια τίμια θέση και δεν δεχτούν να παίξουν τον προωθητή της «νέας εταιρίας», ξέρουν ότι –όπως και άλλες φορές– θα έχουν την αμέριστη στήριξη και των συναδέλφων και του Σωματείου.

 Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ΤΙΜ (Wind).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *