O αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων στην «Ανέλιξη» συνεχίζεται

ΣΕΦΚ ΑΝΕΛΙΞΗΟ αγώνας για την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων στα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και την καταβολή των δεδουλευμένων  που τους οφείλουν οι εργοδότες Α. Τσαρπαλής-Γ.Πρέσβης συνεχίζεται…

Οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις σωματείων, εργατικών και τοπικών συλλογικοτήτων, εργαζομένων, ανέργων, μαθητών, έξω από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη» και το υπουργείο Εργασίας έκαναν σαφές προς όλους ότι αυτή η υπόθεση εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επίθεσης στα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων δεν θα περάσει. Η προσφυγή της εργοδοσίας στους μηχανισμούς καταστολής για “προστασία” από τις κινητοποιήσεις και η προσπάθεια να εμφανίσει ως “απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων” μια ανυπόγραφη, εδώ και 3 μήνες, κατάπτυστη ανακοίνωση ταύτισης με τα συμφέροντα των αφεντικών – μνημείο εργοδοτικού συνδικαλισμού – αποδεικνύουν ότι οι απολύσεις, αποτελούν μέσο γενικότερης επίθεσης στον κλάδο των εργαζομένων στα φροντιστήρια και στον ΣΕΦΚ.

Η εργοδοσία, προσλαμβάνοντας μόνο όσους αποδέχονται το γκρέμισμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου (ΣΣΕ) και προχωρώντας σε 6 νέες προσλήψεις, επιχειρεί να απαλλαγεί από τους “ενοχλητικούς” εργαζομένους που 8 χρόνια είχαν καταφέρει με την αγωνιστική τους δράση να εδραιώσουν τα εργατικά δικαιώματα, να υπερασπιστούν τη ΣΣΕ και την παρουσία του σωματείου στο φροντιστήριο.  Ωστόσο, η πολιτική λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων, που σαρώνει αυτή τη στιγμή όλους τους κλάδους των εργαζομένων, δεν μπορεί να ανακόψει τη μαχητική αντίσταση των ίδιων των απολυμένων και την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουμε.

Είναι γνωστό σε όλους, και από τα διαφημιστικά της ίδιας της επιχείρησης, ότι έχει 2 παραρτήματα (Φαρμακίδου 2 και Γράμμου 24), τα οποία ανήκουν στους ίδιους εργοδότες και στα οποία εργάζονται οι ίδιοι καθηγητές. Η εργοδοσία, ακολουθώντας αντιφατική παρελκυστική τακτική και απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές, αρνείται να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους απολυμένους (23.000 Ευρώ) και επιμένει ότι «τα δύο παραρτήματα της «Ανέλιξης» είναι διαφορετικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα οικονομικό και νομικό δεσμό και συνεπώς οι απολυμένοι δεν μπορούν να προσληφθούν στο παράρτημα της Γράμμου 24», το οποίο προκλητικά δηλώνουν ότι «δεν τους αφορά», αν και υπάρχουν ώρες γι’ αυτούς, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις 6 νέες προσλήψεις!

Η εργοδοσία αξιοποιώντας τη συμφωνία όσων επαναπροσλήφθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας σπάζοντας τη ΣΣΕ, δηλώνει προκλητικά ότι μόνο οι 2 από τους 5 απολυμένους που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, από τους 10 συνολικά που απολύθηκαν, θα επαναπροσληφθούν, εφόσον, βεβαίως, αποδεχθούν να εργαστούν, με μισθό κάτω και από το επίδομα ανεργίας, για 6 ώρες τη βδομάδα, με μείωση του ωρομισθίου τους κατά 21% κάτω από το προβλεπόμενο από τη ΣΣΕ. Η εργοδοσία απαίτησε να αποδεχθούν να σπάσουν τη ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίας πείνας, κάτω ακόμα και από το κατώτατο ωρομίσθιο για νέους έγγαμους εργαζομένους χωρίς προϋπηρεσία. Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν να αποδεχτούν το γκρέμισμα της ΣΣΕ και τη διάσπαση του αγώνα και επέμειναν στην επαναπρόσληψη και των 5. Η εργοδοσία απάντησε ότι θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ στη συνέχεια επανήλθε με πρόταση να καταβάλει στους απολυμένους 10.000 Ευρώ, για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις…

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί την Τετάρτη 2 Οκτώβρη στις 5.00μμ εργαζομένους, ανέργους, γονείς, μαθητές, συναδέλφους, συλλογικότητες σε συγκέντρωση έξω από τα φροντιστήρια «ΑΝΕΛΙΞΗ» Φαρμακίδου 2 στην Ηλιούπολη (πρόσβαση με το Μετρό: στάση Αγ. Δημήτριος και στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο Α4 και αποβίβαση στάση πλατεία 25ης Μαρτίου, αλλά και με το λεωφορείο 140).

O αγώνας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν είναι… πουκάμισο αδειανό

Επιτροπή αλληλεγγύης στους απολυμένους καθηγητές από τα φροντιστήρια «Ανέλιξη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *