Όλοι και όλες αύριο Πέμπτη (12/12) στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, 9.00 πμ. Απαιτούμε την αθώωση των σ. της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη

ceb4ceb7cebccebfcebacf81ceb1cf84ceb9ceb12Την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη δικάζεται η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη.

Η Κατερίνα Θωίδου, δημοσιογράφος της Εργατικής Αλληλεγγύης, μέλος του Συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ και του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενεργό και δραστήριο μέλος του ΣΕΚ στη Νίκαια με γνωστή δράση στο αντιφασιστικό κίνημα καθώς και σε όλες τις μάχες ενάντια στις απολύσεις και τα μνημόνια.

Ο Τάσος Αναστασιάδης, εκδότης της Εργατικής Αλληλεγγύης, συντονιστής της Συνάντησης Εργατικής Αντίστασης, γνωστός σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα για την ενεργή δράση του στο συντονισμό των εργατικών αγώνων.

Ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της Εργατικής Αλληλεγγύης, ιδρυτικό μέλος του ΣΕΚ και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με αδιαμφισβήτητη δράση στην αντικαπιταλιστική αριστερά επί δεκαετίες.

Η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη επί δεκαετίες βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων δίνοντας φωνή και λόγο σε όλους τους εργατικούς αγώνες που ξετυλίγονται από τα μικρά εργοστάσια και επιχειρήσεις μέχρι τις μεγάλες μάχες του εργατικού κινήματος ενάντια στις απολύσεις και τα μνημόνια. Είναι γνωστή για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές της απόψεις και για αυτό ακριβώς το λόγο βρίσκεται κατηγορούμενη από έναν συνεργάτη της Χρυσής Αυγής, τον Ιωάννη Ανδριόπουλο. Ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, συνεργάτης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, είναι αυτός ο οποίος είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών.

Η πολιτική θέση για το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα διώκεται την Πέμπτη. Η δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης αποτελεί δίωξη στο αντιρατσιστικό κίνημα που διεκδικεί τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την ιθαγένεια στα παιδιά τους που βρίσκονται στη χώρα, αποτελεί δίωξη στο αντιφασιστικό κίνημα που αποκαλύπτει τον ρόλο που ήθελε και θέλει να παίξει η Χρυσή Αυγή στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, στοχοποιώντας τους μετανάστες και την Αριστερά ως υπαιτίους της οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Η δίωξη όμως αυτή εντάσσεται σε μια ολόκληρη εκστρατεία στοχοποίησης της Αριστεράς από την κυβέρνηση των απολύσεων, της λιτότητας, των μνημονίων και του ρατσισμού με τη “θεωρία των δύο άκρων”. Δεν ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς είχε την κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια ως βασικό και κύριο όρο για την συμμετοχή του στις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Καλούμε όλες και όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τους συναγωνιστές και συναγωνίστριες στα Δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη.
logo2b

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *