Ανακοίνωση της αναρχοαυτόνομης ένωσης εργατών Κιέβου σε σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία

acabghpjykΟι νόμοι που ψηφίστηκαν πρόσφατα στις 16/1/2014 έδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η παράταξη της άρχουσας τάξης είναι έτοιμη να εγκαταστήσει μια στυγνή δικτατορία, παρόμοια με το μοντέλο των καθεστώτων της Λατινικής Αμερικής την δεκαετία του 70.Οι χουντικοί νόμοι περιορίζουν κάθε μορφή διαμαρτυρίας και ελευθερίας του λόγου. Επίσης θέλουν να θεμελιώσουν την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας ως <<εξτρεμισμό>>. Τα κοινοβουλευτικά φερέφωνα της δικτατορίας είναι μια κατεστραμμένη γραφειοκρατία και μονοπωλιακή αστική τάξη, πρωτοστατεί το κόμμα των περιφερειών και το λεγόμενο κομμουνιστικό κόμμα της Ουκρανίας που εδώ και καιρό έχει γίνει μια πολιτική δύναμη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα κου κεφαλαίου.

Το Ουκρανικό κατασταλτικό σύστημα στηρίζεται επιπλέον με διάφορες καινούριας τεχνολογίας συσκευές των μπάτσων και με συμμορίες του δρόμου φιλοκυβερνητικών ,stormtroopers (..Στράτος -στα Γερμανικά- Sturmtruppen.Επίσης ο όρος «ώθηση στρατεύμάτων”, Stoßtruppen χρησιμοποιήθηκε για τους ειδικούς στρατιώτες του γερμανικού στρατού στο Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου οι Stoßtruppen είχαν εκπαιδευτεί για να πολεμήσουν με τακτικές διείσδυσης, μέρος της νέας μεθόδου των Γερμανών στην επίθεση στα χαρακώματα. Άνδρες εκπαιδευμένοι σε αυτές τις μεθόδους ήταν γνωστό στη Γερμανία ως Sturmmann -κυριολεκτικά “καταιγίδα Άνθρωπος”, αλλά συνήθως μεταφράζεται ως stormtrooper και σχηματίζεται από εταιρείες Sturmtruppen -στρατεύματα επίθεσης, πιο συχνά και λιγότερο ως «αιχμή του δόρατος». Οι τακτικές διείσδυσης των stormtroopers είναι ακόμα σε χρήση σήμερα,με την μία ή την άλλη μορφή. Άλλοι στρατοί έχουν επίσης χρησιμοποιήσει τον όρο στρατεύματα επίθεσης, δύναμη κρούσης ή fireteams για ειδικούς στρατιώτες που κάνουν διείσδυση, stormtroopers….).Πολλές φορές αυτές οι παραστρατιωτικές δομές παίρνουν εντολές από συνταξιούχους μπάτσους. Τάγματα θανάτου είναι επίσης σε δράση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες , δύο άνθρωποι είχαν απαχθεί από το νοσοκομείο και βασανίστηκαν . Ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του σε ένα δάσος . Ειδικές δυνάμεις εντοπίζουν και βασανίζουν διαδηλωτές και όχι μόνο με τα καθιερωμένα όπλα . Ένας από τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν , σύμφωνα με μια φωτογραφία του σώματός του , πυροβολήθηκε στην καρδιά . Υπήρξε θύμα ενός ελεύθερου σκοπευτή . Το πρωί της 23/1/14 , ο αριθμός των δολοφονηθέντων ήταν από 5-7 άτομα .Δεν ξέρουμε όμως την πραγματική έκταση της βίας .

Η ιδεολογία του κυβερνώντος καθεστώτος είναι ένα μίγμα εθνικισμού <αντιγραμμένο> από τον Πούτιν , θεωρίες συνωμοσίας και απληστία , ως ελίτ να εξουσιάζει φασιστικά όπως θέλει τον λαό .Υπάρχουν ομάδες υποστήριξης για την Μπέρκουτ ( η κύρια αστυνομική δύναμη καταστολής ) σε κοινωνικά δίκτυα που είναι γεμάτα από αντισημιτικά άρθρα που υποστηρίζουν ότι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είναι Εβραίοι και θέλουν να επηρεάσουν τα άτομα με την νομιμοποίηση των γάμων ομοφυλοφίλων .

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών δεν είναι μόνο η ακροδεξιά που συγκρούεται με την κυβέρνηση αλλά και άνθρωποι των πιο μετριοπαθών απόψεων . Επίσης αποτελούν την πλειοψηφία των διαδηλωτών . Πολλοί από αυτούς είναι αδιάφοροι στον εθνικισμό ή προδιατεθειμένοι αρνητικά σε αυτόν . Πολλοί από αυτούς δεν υποστηρίζουν την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι άνθρωποι πηγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αστυνομική βία και ένα σημαντικό μέρος τους είναι χλιαρό ή ακόμη επιφυλακτικό σχετικά με τις συγκρούσεις στο δρόμο Grushevskogo . Συχνά μπορεί κανείς να ακούσει ότι το <<δικαίωμα>> στις <<ρίζες>> είναι ένας «δούρειος ίππος» του Γιανουκόβιτς και των ειδικών υπηρεσιών για να δυσφημίσουν τη διαμαρτυρία . Σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι εθνικιστές που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Πρέπει να υπάρξει ένας τρόπος για να διώξουμε αυτούς τους χρήσιμους ηλίθιους για την κυβέρνηση από τους δρόμους. Τα αιτήματά τους είναι να τους δώσουνε θέσεις εργασίας στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας μετά την « νικηφόρα επανάσταση» .!!!!

Οι αναρχικοί πρέπει να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών που έχουν χτυπηθεί από τους νόμους της 16ης Ιανουαρίου. Είναι λογικό να αναλάβουν δράση στο χώρο εργασίας ή στη γειτονιά του και να βοηθήσουν, σαμποτάρουν τις αποφάσεις της δικτατορίας . Δεν υπάρχει νόημα να συμμετέχουν στις δραστηριότητες στο δρόμο Grushevskogo , το οποίο ήταν χωρίς νόημα από την αρχή . Αυτές οι δραστηριότητες δίνουν μόνο στην κυβέρνηση όμορφη εικόνα για την τηλεόραση και για να μπορέσει να εντοπίσει ριζοσπαστικά στοιχεία από τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων και με βιντεοσκόπηση.

Σε περίπτωση νίκης της αντιπολίτευσης , καθώς και σε περίπτωση νίκης της κυβέρνησης θα πρέπει να διεξάγουμε μακρύ και σκληρό πόλεμο εναντίον οποιουδήποτε από τα καθεστώτα αυτά . Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό . Πρέπει να συγκεντρώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ξεκινήσουμε δυναμικό αγώνα για μια ελευθεριακή και προλεταριακή ατζέντα στην Ουκρανική πολιτική .

ΟΥΤΕ ΘΕΟΙ-ΟΥΤΕ ΑΦΕΝΤΕΣ-ΟΥΤΕ ΕΘΝΗ- ΟΥΤΕ ΣΥΝΟΡΑ

πηγή-http://avtonomia.net/2014/01/23/awu-statement-current-political-situation/ <ελεύθερη μετάφραση> Νίκος(στην ιστοσελίδα τους υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις,αναλύσεις σε σχέση με το σκεπτικό και την ιδεολογική τους τοποθέτηση,πολύ μακρυά από το λεγόμενο Euromaidan.Καταρίπτονται μύθοι και αναλύουν τον ρόλο της ακροδεξιάς και των αντιπάλων ολιγαρχών,διαβάστε αυτό στα Αγγλικά http://revolution-news.com/ukrainian-anarchist-dispels-myths-surrounding-euromaidan-protests-warns-of-fascist-influence/(θα μεταφραστεί κι αυτό κάποια στιγμή)/

Βρήκαμε το παραπάνω κείμενο στο Indymedia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *