Κάτω τα χέρια από τον αντιμιλιταριστή Τουρκοκύπριο αγωνιστή Μουράτ Κανατλί!

unnamedΟ Τουρκοκύπριος συναγωνιστής αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε και πρέπει από κοινού να παλέψουν ενάντια στην αστική πολιτική και τον ιμπεριαλισμό που γεννούν τον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη δυστυχία και τη προσφυγιά, την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Απαιτείται ο εργατικός διεθνιστικός αγώνας σε Αιγαίο-Βαλκάνια-Κύπρο τόσο ενάντια στις κυβερνήσεις της άγριας ταξικής λεηλασίας, του κρατικού αυταρχισμού και της πολεμοκαπηλείας, όσο και ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.

Είμαστε ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση και το μισθοφορικό στρατό, σε κάθε αστικό μηχανισμό που μας θέλει στρατιωτάκια ακούνητα και αμίλητα, αναλώσιμους και εκτελεστές των πιο απάνθρωπων διαταγών, που εξυπηρετούν τις ανάγκες κερδοφορίας του αστικού κόσμου.
Με την κλιμακώση της εργατικής πάλης αμφισβητούμε τους αστικούς «εθνικούς» στόχους.

Έξω από την Κύπρο η ΕΛΔΥΚ-ΤΟΥΡΔΥΚ-ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ-ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ την Αλληλεγγύη μας στον αντιρρησία συνείδησης Μουράτ Κανατλί!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437  diktiospartakos.blogspot.com

Αναδημοσιεύουμε:

Από την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, ο Τουρκοκύπριος αντιρρησίας συνείδησης Μουράτ Κανατλί, και γραμματέας του τουρκοκυπριακού κόμματος Νέα Κύπρος (YKP) μπήκε στην φυλακή για 10 μέρες, γιατί αρνήθηκε να συμμετάσχει στην ετήσια υποχρεωτική στρατιωτική άσκηση στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο στη βάση της ιδεολογίας της αντίρρησης συνείδησης.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, πολλοί που μιλούν για το γεγονός τονίζουν «είδες η Τουρκία;», «βάρβαροι», «τι θα πει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Να σημειώσουμε ότι στην Κυπριακή Δημοκρατία, δεν έχουμε κανέναν αντιρρησία συνείδησης, κι αυτό επειδή δεν υπάρχει η επιλογή! Μπορείς να κάνεις εναλλακτική θητεία, αλλά,  οι περισσότεροι νέοι που δεν θέλουν να πάνε στο στρατό ούτε να κάνουν εναλλακτική θητεία, παίρνουν χαρτί ανικανότητας τις περισσότερες φορές για ψυχιατρικούς λόγους.

Αυτή η πρακτική, παρόλο που κατά καιρούς γίνεται θέμα ως «φυγοστρατία» και πώς την καταπολεμούμε, φαίνεται να είναι σχετικά εύκολη, πολύ πιθανό για να εμποδίσουν το να υπάρχουν αντιρρησίες συνείδησης.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 2-3 αντιρρησίες συνείδησης, οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται στα δικαστήρια, και όλοι έχουν περάσει αρκετό χρόνο στη φυλακή για την επιλογή τους! Σε όλες τις χώρες που ο στρατός είναι υποχρεωτικός συμβαίνει το ίδιο πράγμα! Η φυλάκιση και τα δικαστήρια είναι η σύνηθης πρακτική.

Το πρόβλημα λοιπόν με την φυλάκιση δεν είναι η «βάρβαρη Τουρκία» αλλά ο στρατός γενικά!

Η ΝΕΔΑ δηλώνει την αλληλεγγύη της στον αγώνα του Μουράτ Κανατλί και σε κάθε αντιρρησία συνείδησης στην Κύπρο και στον κόσμο που αρνείται να υπηρετήσει στον στρατό.

Συνεχίζουμε και παλεύουμε για να φύγουν από το νησί όλοι οι στρατοί και να καταργηθούν όλοι οι στρατοί!

Για μια αποστρατικοποιημένη Κύπρο! Για έναν αποστρατικοποιημένο πλανήτη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *