Το γενικό πωλητήριο έχει ήδη αναρτηθεί

 Η κυβέρνηση έβαλε μπροστά το σχέδιο της για πραγματικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές. Δεν φαίνεται δηλαδή να προβληματίστηκε στο ελάχιστον απ’ αυτά που είπε προχτές ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης: «Όσοι ξεγέλασαν τον λαό πήγαν στο Γουδί. Αν ξεπουλήσετε τις βιομηχανίες και τα κτήματα Θράκης να το σκεφτείτε καλά». Φυσικά κι’ αυτός μόνο λεκτικές κορόνες είναι, αφού ο Κακλαμάνης είναι στο κυβερνητικό «ποίμνιο» που πάει σούμπητο στην στάνη –στην ψηφοφορία- και δίνει χείρα βοηθείας ώστε να περάσουν όλες οι επιλογές κυβέρνησης τρόικας. Κάνει κάποια «βελάσματα» για να βρίσκεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας και τίποτε άλλο. Η εκτίμηση του πάντως για όσους διέπραξαν εθνική προδοσία –διότι γ’ αυτό πρόκειται με το ξεπούλημα στους πλουτοκράτες όλου του δημόσιου πλούτου που αποκτήθηκε με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού- ισχύει.

Ένα τρισέλιδο άρθρο απ΄ το σημερινό περιοδικό «Επίκαιρα» είναι πολύ χαρακτηριστικό γ’ αυτό το έγκλημα στο οποίο προχωρεί η μνημονική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου-Τσολάκογλου, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων καπιταλιστών. Παραθέτουμε την εισαγωγή του:

“Το γενικό πωλητήριο έχει ήδη αναρτηθεί. Η κυβέρνηση παραδέχτηκε   εμπράκτως την αναξιοπιστία της και συμφώνησε στην άμεση έναρξη μαζικών αποκρατικοποιήσεων. Υπέκυψε, ταυτόχρονα, στην αξίωση των τροϊκανων να εκχωρήσει την προώθηση των σχετικών αποφάσεων σε «ανεξάρτητο Ταμείο», με τη συμμετοχή δικών τους επιτηρητών. Όπως υπέκυψε και στην πίεση για άμεσα ταμειακά αποτελέσματα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την αναπτυξιακή διάσταση του όλου εγχειρήματος.

Όλα αυτά παραπέμπουν σε κατοχικές καταστάσεις και σε ξεπούλημα επείγουσας ανάγκης, με εκπτώσεις που θα φτάνουν ακόμη και το 70%! Φαίνεται, μάλιστα, ότι, με βάση τις σημερινές, υφεσιακές συνθήκες, θα χρειαστεί εκποίηση εθνικού πλούτου που θα ξεπερνά τα 100 δις ευρώ και θα φτάνει έως και τα 150 δις, προκειμένου να εισπραχθούν ποσά που δεν θα υπερβαίνουν τα 50 δις ευρώ. Και -το χειρότερο- τα ποσά που θα εισπραχθούν μέχρι το 201 5 δεν θα φτάνουν καν για την πληρωμή των τόκων που θα δημιουργηθούν κατά το ίδιο αυτό διάστημα”.

Μία απάντηση στο “Το γενικό πωλητήριο έχει ήδη αναρτηθεί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *