Υπόμνημα στον εισαγγελέα κατέθεσε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, με το οποίο επιμένει στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην εφαρμοστεί η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε απολύσεος εργαζομένων. Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι του δήμου αλλά και πολλών άλλων κλάδων, κατέκλυσαν τους δρόμους έξω από την Εισαγγελία, έχοντας πραγματοποιήσει πορεία.
Μετά την έξοδό του από την Εισαγγελία, ο Πελετίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
“Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα”.
Μπράβο σε όλους όσους αντιστέκονται στις απολύσεις των εργαζομένων. Θα πρέπει να δείξουν την ίδια συνέπεια οι δήμαρχοι και να μην εφαρμόσουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας στους δήμους, όπως είναι η κοινωφελή εργασία. Να μην εφαρμόσουν μνημονιακές πολιτικές και να είναι συνεπείς σε όσα έλεγαν προεκλογικά.
Μέτωπο Αντίστασης και αγώνα για την υπεράσπιση της μόνιμης σταθερής εργασίας με δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό. Δυστυχώς ορισμένοι δήμαρχοι της αριστεράς όπως στο Δήμο Βύρωνα και αλλού αποφάσισαν να εφαρμόσουν τα πρόγραμμα της κοινωφελής εργασίας, το οποίο είναι ότι χειρότερο στην κατεύθυνση της απορύθμισης της εργασίας και της υπερεκμετάλλευσης των άνεργων .
ΜΠΡΑΒΟ