Ετσι δίκαζε η αστική δικαιοσύνη το 1945. Σήμερα;

image002«Το Β’ δικαστήριο Δοσιλόγων που δίκαζε το κτήνος, το χιτλερικό Μπυραντά έβγαλε χτες την απόφαση του και αθώωσε τον Μπουραντά. Η μεταδεκεμβριανή Δικαιοσύνη μπήκε ποιο βαθιά στην λάσπη. Το δικαστήριο δίκασε σύμφωνα με την αγόρευση του μοναρχικού Τσουκαλά: “Καταδίκη του Μπουραντά θα εσήμαινε καταδίκη της Δεξιάς”»

Ριζοσπάστης 27 Νοέμβρη 1945

Να συμπληρώσουμε ότι στην απολογία του στο Δικαστήριο δοσίλογων ο Ν. Μπουραντάς είπε κυνικά: «Εγώ τρώγω ένα ξεροκόμματο βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα».

Το κάθαρμα αυτό ήταν διοικητής στο Μηχανοκίνητο Τμήμα της Αστυνομίας Πόλεων. Συνεργάστηκε αρμονικά με τις κατοχικές δυνάμεις και διέπραξε σωρεία εγκλημάτων σε βάρος του ελληνικού λαού. Οι 700 άνδρες που ήταν κάτω απ’ τις διαταγές του Μπουραντά πέρασαν στην Ιστορία ως οι «μπουραντάδες» και ένα από τα πιο φρικτά τους εγκλήματα ήταν όταν με τους Γερμανούς , στις 17 Αυγούστου μακέλεψαν τον λαό της Κοκκινιάς, στο «Μπλόκο της Κοκκινιάς».

Ετσι δίκαζε τότε η αστική δικαιοσύνη τους συνεργάτες των δυνάμεων της στρατιωτικής κατοχής. Εύκολα γίνονται κάποιοι συνειρμοί με την σημερινή απόδοση δικαιοσύνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *