Ιατρική ενημέρωση για την υγεία των 9 απεργών πείνας

555Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των εννέα απεργών πείνας, μελών του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.) εξέδωσε σήμερα η ιατρός Λίνα Βεργοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα της απεργίας πείνας είναι τα ακόλουθα:

  • Κατάργηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα)
  • Κατάργηση ανάλυσης μειγμάτων DNA, κατάργηση της βίαιης λήψης του, καθώς και δυνατότητα παρουσίας εμπειρογνώμονα του κατηγορουμένου στην ανάλυση του DNA
  • Κατάργηση κουκουλονόμου
  • Κατάργηση φυλακών Τύπου Γ’
  • Απελευθέρωση του πολυτραυματία Σάββα Ξηρού

Σημειώνεται ότι η επίλυση των παραπάνω, εκτός από εκείνο της κατάργησης του 187Α ήδη προβλέπεται στο νομοσχέδιο που ήδη έχει κατατεθεί και συζητείται στη Βουλή.

Η κατάσταση υγείας των εννέα απεργών πείνας:

ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΑΣΟΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20%. Κρατείται στη φυλακή του Δομοκού. Η κατάσταση του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20,5%. Κρατείται φρουρούμενος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΧΑΡΙΣΗΣ ΦΟΙΒΟΣ :(39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 22%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αττικό. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΝΤΑΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ : (39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 18%. Κρατείται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ : ( 39η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 17%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΣΑΡΑΦΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ : ( 32η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 16%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ : ( 25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους περί το 10%. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ : (25η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 10%.Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πρόσφατη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ : ( 18η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 8%. .Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Προηγούμενη πολυήμερη απεργία πείνας. Η κατάστασή του κρίνεται κρίσιμη και επικίνδυνη για σοβαρές επιπλοκές, που ενδέχεται να απειλήσουν την υγεία, ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Η Ιατρός Λίνα Βεργοπούλου σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι “το ύστατο μέσο της απεργίας πείνας που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για την επίτευξη του όποιου σκοπού του, έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή, εξαντλητική και επώδυνη καταστροφή και αποδόμηση του οργανισμού με μακροχρόνιες βλάβες (τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμες) στα ζωτικά του όργανα, που όσο περνούν οι μέρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επανέλθει ο οργανισμός στην αρχική του κατάσταση (χωρίς απώλειες σωματικές και ψυχολογικές) και παραμένει δυνατό μόνο αυτό το σπάνιο φαινόμενο πνευματικής πειθαρχίας και στοχοπροσήλωσης, που θα τον οδηγήσει ή στον επαπειλούμενο θάνατο, ή στην ικανοποίηση των αιτημάτων του. Η ίδια η ιστορία το αποδεικνύει.

‘Ο απεργός πείνας βάζει την αξιοπρέπεια του πάνω απ’ την ίδια του τη ζωή και πάντα κερδίζει τη πρώτη, ακόμα κι όταν χανει τη δεύτερη’. Για μία ακόμα φορά ,θέλω να τονίσω πως πιστεύω, ότι η κοινωνία μας, θα ανταποκριθεί άμεσα και θα αναδείξει ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί θεμελιώδη αξία της!!!”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *