Κινητοποίηση στο Υπ. Εργασίας / άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

image002Η Σύσκεψη Απλήρωτων εργαζομένων και συλλογικοτήτων εργαζομένων / ανέργων αποφάσισε την πραγματοποίηση ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, την Τρίτη 09/06 και ώρα 15.00 στο Υπ. εργασίας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΧΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ!

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η οικονομική κρίση αποτέλεσε το τέλειο άλλοθι των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ε.Ε ,για να παρθούν μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας ενάντια σε εργαζόμενους και νεολαία. Ο κόσμος της δουλειάς εργάζεται χωρίς συλλογικές συμβάσεις , με μισθούς συχνά εξευτελιστικά χαμηλούς, ενώ η «μαύρη», εκ περιτροπής και απλήρωτη εργασία είναι ο κανόνας και η εργοδοτική αυθαιρεσία κάθε άλλο παρά εξαίρεση.Η άλλη όψη αυτού του νομίσματος, είναι τα τεράστια ποσοστά της ανεργίας, ειδικά στους νέους, που πάντοτε στέκουν απειλητικά απέναντί μας. Παρόλα αυτά αντί να «βγούμε από πάνω»… βρισκόμαστε κατηγορούμενοι για την κατάστασή μας! Άλλοι μας λένε ότι δεν έχουμε αρκετά προσόντα για να αξίζουμε καλύτερους μισθούς και αξιοπρεπή δουλειά, ενώ άλλοι μας προτρέπουν να χαρίσουμε τους κόπους, τις μέρες και τα νιάτα μας για να βγει η οικονομία από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Αυτό είναι το ευρύτερο πλαίσιο, μέσα στο οποίο φύτρωσαν τα κάθε λογής προγράμματα του ΟΑΕΔ, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, (voucher, επιταγές εισόδου, κοινωφελής εργασία) με προσχήματα την κατάρτιση, την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την είσοδο τελικά στην ξεχαρβαλωμένη αγορά εργασίας. Οι voucherades αποκαλούμαστε «ωφελούμενοι»και η εργασία μας «πρακτική», ενώ στην πραγματικότητα καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες των επιχειρήσεων στις οποίες εργαζόμαστε. Δουλεύουμε κυριολεκτικά χωρίς κανένα δικαίωμα ,εξαιρούμαστε από το εργατικό δίκαιο,και «ανακυκλωνόμαστε» κάθε πέντε μήνες.Μόνη υποχρέωση του κράτους απέναντι μας είναι η καταβολή των πενιχρών πληρωμών μας ,υποχρέωση που ΚΕΚ και Υπουργείο Εργασίας, αγνοούν επιδεικτικά.

Ύστερα από δύο χρόνια εφαρμογής αυτών των προγραμμάτων,είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο που καταφέρνουν με αυτές τις πολιτικές είναι να παρέχουν σε επιχειρήσεις, ΚΕΚ και δημόσιους οργανισμούς «την καύσιμη ύλη» για να βγει η δουλειά ,χωρίς κανέναν σεβασμό στα δικαιώματά μας Αυτή τη φορά το Υπουργείο Εργασίας ενώ έχει εκταμιεύσει τα λεφτά του ΕΣΠΑ, αντί να μας πληρώσει άμεσα και συνολικά, σε μια σειρά από προγράμματα σημειώνονται απαράδεκτες καθυστερήσεις στις πληρωμές μας. Η μη καταβολή της α’ και β’ δόσης στους «ωφελούμενους» – εργαζόμενους των προγραμμάτων ΟΑΕΔ ΕΣΠΑ συνιστά πρόκληση, όταν στους δανειστές πληρώνονται ανελλιπώς τεράστια ποσά.

Ο μόνος τρόπος για να τεθεί ένα τέλος στην «κατάσταση εξαίρεσης» που βιώνουμε, είναι να αντισταθούμε συλλογικά και να παλέψουμε για το σύνολο των δικαιωμάτων μας στην ζωή και την εργασία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Άμεση και συνολική καταβολή των δεδουλευμένων μας
Καταβολή μισθού σε μηνιαία βάση
Πλήρη ασφάλιση και όχι μόνο ασφαλιστική κάλυψη
Δωρεάν ΜΜΜ με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας μας – Διαγραφή προστίμων
Αποσύνδεση των πληρωμών μας από το ΕΣΠΑ και τη γραφειοκρατία που συγκροτούν όλοι μαζί ΚΕΚ – εργοδοσία – ΟΑΕΔ – Υπουργείο
Άμεση πληρωμή των ανέργων που συμμετείχαν την περσινή χρονιά σε επιδοτούμενα σεμινάρια των ΚΕΚ ΑΚΜΗ ,σε Λαύριο – Κερατέα – Μαρκοπουλο

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κατάργηση των προγραμμάτων voucher και όλων των αντίστοιχων Κοινοτικών Οδηγιών για την Απασχόληση
Απόσυρση της οδηγίας της προηγούμενης ηγεσίας του Υπ. Εργασίας με βάση την οποία θεσμοθετήθηκε η εξαίρεση των εργαζόμενων σε καθεστώς voucher από το εργατικό δίκαιο.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ VOUCHER-αδων & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΑΝΕΡΓΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *